Contact met Vaartland.nl

 

Suzuki – Uitzonderlijk in betaalbare stadsauto’s

Mensen met meer verstand dan geld kiezen voor een tweedehands Suzuki. De Japanse autobouwer concentreert zich op het ontwikkelen en produceren van hoofdzakelijk kleine stadauto’s en deze staan bekend om hun eenvoud, betaalbaarheid en betrouwbaarheid. Daarnaast is Suzuki een van de grootste motorfiets producenten ter wereld en ook hier passen ze dezelfde filosofie toe: betaalbaar vervoer voor iedereen.

Omdat Suzuki’s over het algemeen lang meegaan en weinig onderhoudsproblemen krijgen is het aanbod op Vaartland.nl erg uitgebreid. We helpen je bij het vinden van de juiste Suzuki auto door je alle informatie te geven over de voor- en nadelen van Suzuki.

 
 
 
 
 

Betaalbaarheid en betrouwbaarheid

Suzuki kenmerkt zich door betaalbare auto’s voor het grote publiek te maken. Dat zie je terug in de aanschafprijs, die vaak een stukje lager ligt dan zijn Europese concurrenten. Die lagere aanschafprijs betekent overigens niet dat je daardoor ook minder accessoires krijg. Een Suzuki is niet persé luxe maar wel rijk uitgerust. Japanners zijn fan van de nieuwste digitale snufjes en je ziet dat Japanse autobouwers hun best doen om hun doelgroep tevreden te houden.

Niet alleen de aanschafprijs, ook de duurzaamheid van hun auto’s is een bekende eigenschap van Suzuki. Je ziet bijvoorbeeld hier en daar nog steeds oude Alto’s uit de jaren ’90 rondrijden. Suzuki’s gaan niet snel kapot en als dat wel gebeurt zijn onderdelen goedkoop en vaak makkelijke te vervangen.

Suzuki modellen vaartland 2

Groot geworden door klein te blijven

Waar steeds meer autobouwers zich de afgelopen jaren toe zijn gaan leggen op grote crossovers en SUV’s is het aanbod van Suzuki verrassend gelijk gebleven. De altijd populaire Suzuki Swift is nog steeds een van de meest populaire stadsauto’s en ook de andere Suzuki modellen zijn niet uitgesproken groot. De Vitara en de S-Cross dingen wel mee in het cross-over SUV segment maar het gros richt zich op klein, makkelijk, betaalbaar en zuinig stadsvervoer.

3 populaire Suzuki modellen

Als 11e grootste autobouwer ter wereld en de derde grootste in Japan heeft Suzuki zijn sporen verdiend sinds de oprichting van het bedrijf in 1909. Ooit begonnen als producent van weefgetouwen, werd in 1937 al het idee uitgewerkt van een kleine praktische stadsauto voor de massa. Vooral na de Tweede Wereldoorlog heeft het Japanse merk Suzuki verschillende iconische modellen ontwikkeld die tot op de dag van vandaag erg populair zijn in dichtbevolkte gebieden zoals in Nederland.

Suzuki Swift: het vlaggenschip

We hebben hem al even genoemd maar de Suzuki Swift is nog altijd het best verkopende Suzuki model, op de bijna legendarisch Suzuki Alto na, die bijna 40 jaar het gezicht van het merk Suzuki is geweest. De Swift is compact, zuinig en sportief en heeft een aantrekkelijk en uniek uiterlijk. Er is inmiddels ook een Smart Hybrid versie van de Swift uitgebracht.

Suzuki modellen vaartland

Suzuki Celerio: de prijsvechter

Voor mensen die op zoek zijn naar een echte prijsvechter is er de Suzuki Celerio. Erg aantrekkelijk geprijsd en volgens Suzuki zelf is een verbruik van 1 op 27 haalbaar dankzij het kleine 1 liter Suzuki motor. Nu wordt er in de fabrieksopgaven vaak nogal overdreven maar zelfs als het verbruik wat hoger ligt is het een erg zuinig autootje.

Suzuki Jimny: het gat in de markt

Op zoek naar een 4x4 off-road auto maar wil je niet meteen een bakbeest van een auto kopen? Dan is de Suzuki Jimny echt iets voor jou. Deze kleine 4x4 weegt krap 1.000 kg, is verrassend rijk uitgerust en heeft een stoer, herkenbaar design. Met de Jimny is Suzuki in een gat in de markt gedoken dat is ontstaan tussen grote terreinwagens en compacte SUV’s. Met succes want de Jimny is al jaren een internationaal verkoopsucces.

 

 

Bekijk huidige aanbod Suzuki

Het ruime aanbod op Vaartland.nl

Op Vaartland.nl vind je verschillende Suzuki modellen uit diverse bouwjaren. Van de zuinige, compacte Alto en Swift, tot de ruime Vitara of de unieke Jimny. Kies het Suzuki model dat past bij je situatie en je budget en laat het vooral weten wanneer we je kunnen helpen bij het maken van je keuze.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl