Contact met Vaartland.nl

 

Suzuki Vitara – Van speelse 4x4 tot ruime gezinsauto

We kennen Suzuki vooral van zijn unieke en degelijke, kleine stadsauto’s. Veel mensen vergeten daarom dat het merk ook verantwoordelijk is voor wat we rustig een 4x4 legende kunnen noemen. De Suzuki Vitara is al sinds 1988 op de markt en is sinds die tijd meer dan 20.000 keer verkocht in Nederland. Het originele Suzuki Vitara model lijkt veel op de Suzuki Samurai en is een speelse variant van een serieuze off-roader. De Vitara is bezig aan zijn vierde generatie, die Suzuki in 2015 heeft uitgebracht. Het model is vooral geschikt voor mensen die een grote gezinsauto zoeken die onder alle omstandigheden uitstekend dienst doet. Ben je op zoek naar een jonge occasion? Kijk dan voor een Suzuki Vitara 2018 of Suzuki Vitara 2019 op Vaartland.nl.

 
 
 
 
 

Verschil tussen de Vitara en Grand Vitara

De originele Suzuki Vitara is maar liefst tien jaar op de markt geweest, van 1988 tot 1998. De compacte 4x4 SUV werd daarna vervangen door een nieuwe generatie. De vijfdeurs versie was groter en had een krachtigere motor waardoor deze qua classificatie van een mini-SUV naar een compact SUV ging. Om die reden werd de Suzuki Vitara omgedoopt tot de Suzuki Grand Vitara. Deze versie is tot 2015 op de markt geweest en heeft in 2008 en 2012 nog een facelift gehad, evenals een uitbreiding van het motoren aanbod. Vanaf de 4e generatie, de Suzuki Vitara 2015, werd de naam ‘Grand Vitara’ geschrapt en raakte de originele Vitara-badge weer in zwang.

Suzuki Vitara modellen vaartland

Een functionele compact-SUV

De hoge zit maakt het erg makkelijk om in- en uit te stappen. De zit is iets hoger dan bij sommige concurrenten, zoals de Seat Arona, waardoor je uitstekend zicht hebt op verkeerssituaties. Omdat je de stoel en de stuurkolom op allerlei manieren aan kunt passen vind je altijd een comfortabele rijhouding. De rest van het interieur is ook vooral functioneel. Alles wat je nodig hebt is daar aanwezig waar je het verwacht maar verwacht geen bijzondere toeters en bellen. Wil je toch een maatje kleiner? Kijk dan eens naar een Suzuki SX4.

Luxe van buiten, eenvoudig van binnen

De Suzuki Vitara 2019 heeft een make-over gekregen waarbij de voor- en achterkant en het interieur vernieuwd zijn. Het is duidelijk dat de ontwerpers bij Suzuki bij het restylen van de Vitara goed hebben gekeken naar de koning-keizer-admiraal van de SUV branche, de Range Rover. Veel lijnen en de nieuwe grille van de Vitara lijken veel op die van de Range Rover Evoque en dat maakt het tot een fraaie auto om naar te kijken. Het interieur is ook wat netter afgewerkt dan bij zijn grootste concurrent, de Toyota C-HR.

Uitrusting

Bij de nieuwste versie van de Suzuki Vitara, de Suzuki Vitara 2019, is de neus aangepast om ruimte te maken voor de millimeter wave radar. Daardoor kon de Suzuki Vitara auto uitgerust worden met extra veiligheidsopties zoals Brake Assist, automatisch remmen en het ingenieuze Dual sensor Brake Support systeem. In de Vitara vind je een eenvoudig te bedienen automatische airco, een kofferbak met 375 liter bergruimte en interieurverlichting met drie standen.

 

 

Bekijk huidige aanbod Suzuki Vitara

Plus- en minpunten van de Suzuki Vitara

+ De Suzuki Vitara 2019 heeft een ruime kofferbak voor de afmetingen van de auto
+ Weinig last van ruis in de cabine, ook bij hogere snelheden op de snelweg
+ Met een maximale treklast van 1500 kg is de Suzuki Vitara ideaal voor mensen die er graag met de caravan op uit trekken.

- Voor een SUV houdt de beenruimte achter niet over
- De afwerking is netjes maar erg eenvoudig. Sommige mensen vinden dit wellicht een beetje ‘kaal’ overkomen.

Nieuwste generatie

Bij het zoeken naar een tweedehands Suzuki Vitara heb je veel keuze uit modellen en bouwjaren. De Suzuki Vitara 2015 en jonger kom je vooral benzine uitvoeringen met voorwielaandrijving tegen. Een Suzuki Vitara 2018 of Suzuki Vitara 2019 is vaak uitgerust met de Select of Stijl trim. Deze varianten zijn ook echt aan te raden omdat deze zijn uitgerust met de krachtigere 1.4 motor, waar je bij de standaard Comfort versie een 1.0 liter motor krijgt.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl