Suzuki Alto – De kleine stadsauto die de wereld veroverde

De Suzuki Alto is het compacte stadsvoertuig van het Japans merk. De Alto is de belichaming van alles waar Suzuki voor staat. Betaalbaar, zuinig en compact. Geen wonder dan ook dat het autootje vanaf 1979 deel uitmaakte van het assortiment en tot 2015 op de markt is geweest. Vanaf 2015 is de Suzuki Alto in Europa vervangen door de eveneens compacte en aantrekkelijk geprijsde Celerio. De Suzuki Alto is niet helemaal verdwenen. In Japan wordt de auto nog steeds uitgebracht en is het model inmiddels bezig aan zijn 8e generatie. Op Vaartland.nl kom je vooral occasions tot bouwjaar 2015 tegen, zoals de Suzuki Alto 2002, Suzuki Alto 2009 en de Suzuki Alto 2010. Ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een goedkope auto voor in en rondom de stad.

 
 
 
 
 

Belangrijke eigenschappen

De Suzuki Alto is tientallen jaren een bekende verschijning op de Nederlandse wegen geweest. Vanaf de Suzuki Alto 2009 (de 7e generatie), is er wat verwarring over de naam ontstaan. Zo wijkt de Europese versie af van de versie die in Japan op de markt kwam en in andere landen werd steeds vaker de naam Suzuki Celerio gebruikt. De twee auto’s lijken op elkaar maar in feite is de Celerio in Europa de vervanger van de bekende Suzuki Alto.

Een kleine, lichte auto voor je dagelijkse ritjes in en rondom de stad

Handig bij een kleine auto zijn de vijf deuren waar iedere Suzuki Alto mee is uitgerust. Van de achterbak moet je uiteraard niet teveel verwachten maar de beschikbare ruimte voldoet prima voor de wekelijkse boodschappen. De  piepkleine 3 cilinder Suzuki Alto motor levert tussen de 63 en 68 pk. Oudere Suzuki Alto modellen moeten het doen met 54 pk. Dat lijkt weinig maar onthoud dat een 7e generatie Suzuki Alto maar 775 kg weegt en zijn voorganger nog eens 50 kg lichter. Dat betekent dat je voldoende vermogen hebt om vlot door het stadsverkeer te bewegen. Heb je liever een zelfde type auto maar dan van een ander merk? Kijk dan eens naar een Citroën C1 of een Toyota Aygo.

Suzuki alto modellen vaartland

Één van de meest zuinige auto’s op fossiele brandstof

Niet één auto op fossiele brandstof redt het wat zuinig rijden betreft bij moderne plug-in hybrides of volledig elektrische voertuigen. Een hybride rijdt al gauw 1 op 50 maar een hybride of een elektrische auto is ondanks de fiscale voordelen veel duurder in aanschaf. Dat komt mede omdat grote, luxe auto’s een elektrische of hybride variant krijgen. Veel mensen vinden de aanschafprijs simpelweg te hoog voor de voordelen die het oplevert.

Wat opvalt is dat de Suzuki Alto dankzij zijn lage gewicht en kleine motor 1 op 30 kan rijden. Er zijn zelfs gebruikers die 1 op 32 rapporteren. Dat is ontzettend zuinig, zeker wanneer je in aanmerking neemt dat een gemiddelde benzineauto 1 op 14 rijdt. De nieuwe Suzuki Alto, die alleen in Japan op de markt is gebracht, verbruikt zelfs maar 1 liter brandstof op 37 kilometer. De verwachting is dat de Suzuki Green Technology die verantwoordelijk is voor deze indrukwekkende cijfers ook in toekomstige Europese modellen gebruikt gaat worden.

De meest verkochte Suzuki ooit in Nederland

De Suzuki Swift is momenteel de best verkopende Suzuki in Nederland. Sinds 1983 zijn er meer dan 157.000 de showroom uitgereden. Ondanks het verdwijnen van de Suzuki Alto uit het gamma van Suzuki in 2015 zijn er van dit model ruim 30.000 exemplaren meer verkocht. Het geeft aan hoe geliefd de combinatie van klein, licht, zuinig en goedkoop tot op de dag van vandaag is.

 

 

Bekijk huidige aanbod Suzuki Alto

Plus- en minpunten van de Suzuki Alto

+ Eén van de meest zuinige auto's op fossiele brandstof
+ Betaalbaar en compact

- Niet al te grote achterbak

Suzuki alto modellen vaartland

Een tweedehands Suzuki Alto kopen

Bij het kiezen van een occasion heb je de keuze uit een manuele versnelling of een CVT semi-automaat. Beide varianten hebben vijf versnellingen en voorwielaandrijving. Wanneer je geen geschikte Suzuki Alto kunt vinden, is het de moeite waard om te kijken naar de Nissan Pixo. Dit is nagenoeg dezelfde auto maar dan met een Nissan badge.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl