Contact met Vaartland.nl

 

Suzuki Ignis – De kleine Japanse cross-over voor de urban jungle

De Suzuki Ignis zijn eigenlijk twee auto’s. Tussen 2000 en 2008 werd de Suzuki Ignis als kleine stadsauto geproduceerd en bij de herlancering in 2016 als kleine cross-over. Het originele Suzuki Ignis model is verkrijgbaar met drie of met vijf deuren en er is een speciale Sport uitvoering uitgebracht. Tussen 2001 en 2008 zijn ook de Chevrolet Cruze en de Subaru Justy uitgekomen die voor een groot deel gebaseerd zijn op het model van de Suzuki Ignis.

De nieuwe, kleine cross-over uitvoering van de Suzuki Ignis 2016 is nog steeds een kleine, wendbare stadsauto maar dan met de hoge zit en grote bodemvrijheid van een SUV. Daarmee onderscheidt de Ignis zich van de Suzuki Swift. De Suzuki Ignis 2020 heeft een kleine facelift gekregen. De nieuwe grille en bumper geven de auto een stoere SUV-look. De Ignis heeft het uiterlijk van een SUV maar is in de lengte niet groter dan bijvoorbeeld een Volkswagen Up

 

 
 
 
 
 

Misschien wel de meest zuinige SUV

Kies je voor een nieuwe of jonge Suzuki Ignis, zoals de Suzuki Ignis 2018 of de Suzuki Ignis 2019 dan heb je de keuze uit een model met voorwielaandrijving en met vierwielaandrijving. De Suzuki Ignis 2016 tot en met de Suzuki Ignis 2019 is in Nederland verkrijgbaar met een diesel- of benzinemotor, terwijl nieuwe exemplaren alleen nog verkrijgbaar zijn als Smart Hybrid. De kleine accu bevindt zich onder de stoelen en draagt bij aan een lager brandstofverbruik door energie op te slaan tijdens het remmen en af te geven bij het optrekken. Volgens Suzuki zelf is zo een verbruik van 1 op 25 mogelijk.  

Suzuki Ignis modellen vaartland 1

Verrassend ruim van binnen

Het voordeel van een relatief hoge auto is dat je ook een hoge instap hebt. De Suzuki Ignis is wat aan de smalle kant maar daardoor beweeg je je wel makkelijk door het stadsverkeer. Bovendien kun je daardoor makkelijk parkeren. Vanwege zijn hoogte heb je meer dan voldoende hoofdruimte en je kunt met vier volwassenen op stap zonder heel krap te zitten. Dat gaat wel ten koste van de kofferbakruimte maar als je alleen of met zijn tweeën bent en meer bagageruimte nodig hebt kun je de achterbank ook naar voren schuiven.

Handige standaard uitrusting

De Suzuki Ignis is verkrijgbaar in drie uitrustingsniveaus: Comfort, Select en Style. De laatste twee uitrustingsniveaus bieden je net wat meer kleurenopties, waaronder een aantal leuk uitziende kleurencombinaties. Prettig is dat zaken als airco, centrale deurvergrendeling en elektrische ramen voor altijd standaard zijn bij de Ignis. Voor mensen met allergieën kan de Select of Style uitvoering interessant zijn omdat de airco bij deze Suzuki Ignis modellen is uitgerust met een pollenfilter.

Extra veilig de weg op

De Suzuki Ignis 2018, de Suzuki Ignis 2019 en de Suzuki Ignis 2020 zijn uitgerust met het Dual Camera Brake Support systeem van Suzuki. De naam komt van de twee camera’s die zich achter de voorruit, vlakbij de achteruitkijkspiegel bevinden. Deze camera’s fungeren als een extra paar ogen die de weg en de omgeving in de gaten houden. Wanneer de camera’s detecteren dat je te hard op een object of persoon afrijdt, gaat er een lampje branden dat wordt begeleid door een alarmsignaal. Wanneer je hier niet op reageert remt de auto vanzelf af. Mede dankzij dit systeem behaalt de Suzuki Ignis 2016 tot en met de Suzuki Ignis 2019 een score van vijf sterren op de Euro NCAP crashtest.

 


Bekijk huidige aanbod Suzuki Ignis

Plus- en minpunten van de Suzuki Ignis

+ De Suzuki Ignis 2016 tot en met de Suzuki Ignis 2020 zijn echte mini SUVs. Klein genoeg om praktisch te zijn in de stad en dankzij de hoge bodemvrijheid en mogelijkheid tot vierwielaandrijving ook buiten de bebouwde kom in zijn element.
+ De Ignis weegt maar 835 kg. Dat is niet alleen bevorderlijk voor het brandstofverbruik maar het scheelt ook in de wegenbelasting en verzekering.
+ Een ruim interieur ten opzichte van de afmetingen van de auto

- Zoals bij veel auto’s met een hoge zit heeft de Ignis de neiging om over te hellen in de bochten
- Van de styling moet je houden

Is de Suzuki Ignis jouw nieuwe auto?

Op Vaartland.nl kom je regelmatig exemplaren van de Suzuki Ignis tegen. Dankzij zijn ruime interieur en hoge instap is de Suzuki Ignis ideaal voor jonge gezinnen die er graag op uit trekken maar ook voor ouderen die veel waarde hechten aan comfort.

Ook oudere Suzuki Ignis modellen, zoals de Suzuki Ignis 2001 en de Suzuki Ignis 2006 kun je voor een aantrekkelijke prijs kopen. Tussen 2006 en 2008 is de Ignis vooral ‘vermomd’ als Chevrolet Cruze of Subaru Justy.

 

Veelgestelde Suzuki Ignis vragen

Wat kost de nieuwe Suzuki Ignis?

De Suzuki Ignis 2021 is leverbaar vanaf 16.750 euro. De Suzuki Ignis is standaard uitgevoerd als hybride. De Suzuki Ignis automaat kost 22.000 euro.

Heeft een Suzuki Ignis een hoge instap?

De Suzuki Ignis heeft een hoge zit en instap welke zorgen voor extra comfort.

Is een Suzuki Ignis een goede auto?

Zoals je inmiddels wel kan verwachten van Suzuki is de Suzuki Ignis zeer betrouwbaar. Er is bij de Wegenwacht niet één vaker voorkomende klacht over deze Suzuki bekend.

Hoe lang is de Suzuki Ignis?

De Suzuki Ignis is 3.7m lang en 1.6m hoog.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl