Contact met Vaartland.nl

 

Suzuki Baleno – Een bekende naam met een nieuw uiterlijk

Bij het Japanse merk Suzuki denken mensen vooral aan betrouwbaarheid. En die hadden in de compacte klasse al een hele leuke representant, namelijk de Swift. Een leuke, sportieve auto. Daarnaast is de Suzuki Baleno 2015 in dezelfde klasse geïntroduceerd. Dan vraag je je dus af waarom. Hij is wat groter en is vooral bedoeld voor de wat oudere doelgroep. Die doelgroep kent de typenaam ook al want in 1996 kwam de Suzuki Baleno 1996 op de markt en het Suzuki Baleno model is na zes jaar met stille trom vertrokken. Destijds is er een 3-deurs variant uitgekomen terwijl de versie, de Suzuki Baleno 2016, alleen met vijf deuren verkrijgbaar is. De Suzuki Baleno 2019 is in Europa uit productie genomen maar op Vaartland.nl vind je met regelmaat jonge occasions met weinig kilometers op de teller.

 
 
 
 
 

Een zuinige, krachtige motor

Er zijn veel technische overeenkomsten tussen de Swift en de Suzuki Baleno. Ze beschikken beide over de 1.2 viercilindermotor van Suzuki, die goed is voor 90 pk. Maar de Suzuki Baleno is ook verkrijgbaar met een 3 cilinder 1.0 liter motor die 112 pk levert en veel meer koppel heeft en toch bijna net zo zuinig is als de 1.2 versie. Er is ook een hybride versie beschikbaar maar in tegenstelling tot veel andere hybride voertuigen kun je niet enkel elektrisch rijden. De winst zit hem in de energie die wordt opgeslagen bij het remmen en weer wordt vrijgegeven bij het optrekken. Daarmee krijgt de Suzuki Baleno een A-label en dat scheelt weer in de maandelijkse lasten.

Ruimer dan concurrenten in het segment

De Suzuki Baleno is ook een stuk langer en iets breder dan de Suzuki Swift maar is wel bijna 100 kg lichter. En daarom betaal je minder motorrijtuigbelasting. De grootte van de kofferbak valt in zijn klasse helemaal niet tegen. Je krijgt meer dan 350 liter laadruimte, waar je het bij veel concurrenten met iets meer dan 200 liter moet doen. Dankzij de langere wielbasis heb je achterin behoorlijk veel beenruimte alleen de hoofdruimte is enigszins beperkt. De goedkoopste versie van de Suzuki Baleno heeft alleen hoogteverstelling van het stuur maar uitgebreidere versies hebben ook diepteverstelling zodat je een meer comfortabele rijhouding aan kunt nemen.

Veel handige opties als standaard

De Suzuki Baleno 2016 heeft drie verschillende uitrustingsniveaus: de Comfort, Exclusive en High Executive. Opvallend is dat zelfs de basis Comfort uitvoering beschikt over LED-dagrijverlichting, elektrische ramen, centrale deurvergrendeling en airconditioning. Prettige opties om te hebben die lang niet bij iedere auto als standaard worden aangeboden. Bij de meest luxe uitvoering krijg je ook privacyglas, sportieve velgen, stoelverwarming en een achteruitrijcamera. Verder is de Suzuki Baleno in veel verschillende kleuruitvoeringen verkrijgbaar. Ben je op zoek naar iets meer luxe? Kijk dan eens naar een Volkswagen Polo.

 

 

Bekijk huidige aanbod Suzuki Baleno

Plus- en minpunten van de Suzuki Baleno

+ De Suzuki Baleno is een ruime auto voor zijn prijsklasse
+ Met een gewicht van nog geen ton in combinatie met de 1.0 112 pk benzinemotor heeft de Suzuki Baleno voldoende pit
+ Dankzij het lage gewicht, en zeker in combinatie met de hybride technologie, zijn de maandelijkse lasten vrij laag

- De zij-airbag aan de bestuurderskant kan bij een aanrijding aan die kant voor borstletsel zorgen. Daarom heeft een Suzuki Baleno zonder extra veiligheidspakket een NCAP rating van 3 sterren. Met veiligheidspakket wordt dit

geüpgraded naar 4 sterren

De Suzuki Baleno in Nederland

In 2019 is er een nieuwe versie van de Suzuki Baleno uitgekomen met een nieuwe grille en voorbumper. Ook heeft de Suzuki Baleno auto nieuwe velgen gekregen en een uitgebreid SmartPlay systeem met bijpassend 7-inch scherm in de console. De vernieuwde Baleno is helaas alleen in India uitgebracht en het is niet bekend of deze versie binnenkort ook naar Europa komt. Via Vaartland.nl kom je exemplaren tegen met bouwjaren tussen 2016 en 2019.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl