Contact met Vaartland.nl

 

BMW Z4, de populaire sportwagen met oog op de toekomst

De BMW Z4 is een sportwagen van BMW die is uitgebracht als 2 deurs coupé model en als tweedeurs roadster model. De Z4 is met afstand het populairste model dat BMW in deze niche heeft uitgebracht. Als je interesse hebt in deze auto, kun je de keuze maken uit drie generaties. Ontdek hier welke generatie voor jou de beste keuze is.

 
 
 
 
 

De introductie van de BMW Z4 in 2003

Zoals je uit het type aanduiding kunt opmaken, is de BMW Z4 een auto uit de Z-familie, net als de BMW Z1, Z3 en Z8. Dit is een reeks van tweedeurs sportwagens die als roadster of als coupé model zijn uitgebracht. Een roadster is een auto die voorzien is van twee zitplaatsen zonder een permanent dak en oorspronkelijk ook zonder zijramen. De vooruit is geïntegreerd in de carrosserie. Een cabriolet heeft wel beschikking over vaste ramen en een voorruit die op de carrosserie is bevestigd. 

Met de introductie van de 2003 BMW Z4 en de 2004 BMW Z4 probeerde BMW een tweepersoons auto op de markt te brengen die bedoeld was voor de autoliefhebber die voor zijn of haar plezier een autorit maakt en hierbij een sportieve auto wil besturen. De BMW Z4 2003 en de BMW Z4 2004 zijn auto’s waarmee je kunt “paraderen” maar die zeker niet geschikt is om grote pakketten Zweedse meubels in te vervoeren.

BMW Z4 Vaartland

Waarom er tussen 2016 en 2018 géén BMW Z4 werd geproduceerd

Er zijn drie generaties BMW Z4 occasions uitgebracht. De eerste generatie was in productie in de periode tussen 2003 en 2008 (met de BMW Z4 2006 en de BMW Z4 2007 als best verkopende modellen), de tweede generatie liep van 2009 tot 2016 van de band (met de BMW Z4 2013, BMW Z4 2014 en de BMW Z4 2015 als verkooptoppers). De auto wordt gezien als de opvolger van de Z3, alleen met een iets grotere afmeting en een iets stijver sportchassis.

De letter Z in de typeaanduiding van deze auto staat voor de Duitse term “zukunft” wat je letterlijk kunt vertalen in “toekomst”. Juist de weg naar de toekomst was BMW een beetje kwijt met de Z4. Dit is dan ook de reden dat er tussen 2016 en 2018 géén BMW Z4 werd geproduceerd. Er is dus geen 2018 BMW Z4). Er moest in Zuid Duitsland een besluit worden genomen, welke weg hiervoor bewandeld moest worden. 

De derde generatie BMW Z4, in de verkoop vanaf 2019

De 2019 BMW Z4 is een auto uit de derde generatie. De BMW Z4 2019 vormt het startsein van een generatie waar vol verwachting naar uitgekeken is, want deze auto is gemaakt op het platform van de Toyota Supra. Deze samenwerking kwam voor beide partijen als geroepen. De Japanners zochten een ontwikkelingspartner voor de reïncarnatie van hun Supra, de Duitsers wisten niet helemaal wat ze met de Z4 wilden. De Z4 en de Supra zijn wel verschillend van elkaar. De Supra heeft bijvoorbeeld een gesloten dak terwijl de Z4 weer terug heeft gegrepen naar de stoffen kap, die zich binnen een tijdsbestek van 10 seconden kan openen. De Z4 is immers zoals aangegeven een sportauto om mee te flaneren op bijvoorbeeld de boulevard van Zandvoort. 

Specificaties maken duidelijk welke BMW Z4 jij moet hebben  

De BMW Z4 is een lichtgewicht auto (een kleine 1300 KG) waarvan de nieuwste generatie alleen als benzinemodel en in een achttrapsautomaat uitvoering verkrijgbaar is. De specificaties maken duidelijk welke BMW Z4 jij moet hebben. De derde generatie is immers voorzien van een veel aantrekkelijker energielabel dan de voorgaande uitvoeringen. Je kunt kiezen uit verschillende uitvoeringen met betrekking tot de motorinhoud: de lichte versie met 197 pk, een wat zwaardere versie met 258 pk en het M (motorsport) model met 340 pk. Dit laatste model brengt je in 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u en heeft een topsnelheid van 250 km/u. 

BMW Z4 Vaartland

Wat is de BMW Z4 voor auto?

De BMW Z4 is echt een auto die past in het BMW aanbod. De auto is achterwielaangedreven en heeft een dynamisch karakter. In de praktijk betekent dit dat de auto vrij direct reageert op het gas- en rempedaal, een directe besturing heeft en het vermogen op de meest efficiënte manier op de weg over kan brengen. Het sportieve gevoel wordt versterkt doordat je als bestuurder in het midden van de auto zit en je wat laag bij de grond zit. 

Een roadster heeft vaak met betrekking tot het interieur een wat minimalistische uitstraling maar deze BMW vormt hier een positieve uitzondering op. De cockpit is zelfs modern vormgegeven met de voor BMW herkenbare elementen zoals het infotainmentsysteem die in vrijwel ieder model te vinden is. De auto laat zich uitstekend bedienen maar hierbij moet wel opgemerkt worden dat het door de vormgeving lastig is om het instrumentenpaneel af te lezen. Tot slot willen we nog terugkomen op de beschikbare bagageruimte. Deze heeft een inhoud van 281 liter. Te klein voor meubelpakketten, maar als je in de buurt van de boulevard langs een supermarkt komt, hoeven de boodschappen niet op schoot.

 

Bekijk huidige aanbod BMW Z4

Pluspunten van de BMW Z4

+ Sportief vormgegeven auto
+ Biedt veel rijplezier
+ Dynamisch weggedrag
+ Soepele motor
+ Een auto waar je bekijks mee trekt

Veelgestelde BMW Z4 vragen

Hoeveel kost een BMW Z4

De prijs van een BMW Z4 begint bij 54.474 euro voor de 20i sdrive 145kW aut Roadster. Wie de BMW Z4 Roadster zakelijk zal rijden moet rekening houden met 22% bijtelling. De duurste uitvoering is de M40i welke op de prijslijst staat voor 78.932,12 euro.

Hoeveel BMW Z4 staan er op kenteken

In totaal zijn er in Nederland vanaf de introductie in 2003 3.464 BMW Z4 verkocht en op kenteken gezet.

Waar zit accu BMW Z4

De accu van de BMW Z4 vindt je net als veel andere BMW modellen in de kofferbak onder de bekleding. Dit helpt bij de gewichtsverdeling en zorgt voor een betere wegligging.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl