Contact met Vaartland.nl

 

BMW Z3, een cabrio voor liefhebbers van autorijden

De BMW Z3 is een model dat niet meer in productie is maar gelukkig op de occasionmarkt nog wel te verkrijgen is. Waarom we dit als “gelukkig” bestempelen is eenvoudig uit te leggen. Een BMW Z3 auto is een cabrio voor liefhebbers van autorijden. Het is een tweezitter die instaat voor een ultieme rijervaring, zeker op een mooie zomerse dag. Wij vertellen je waarom dit zo is en delen nog veel meer BMW Z3 informatie met je. BMW heeft nog meer Z-modellen. Hier lees je meer informatie over de Z8, Z1 en Z4 

 

 
 
 
 
 

De introductie van de BMW Z3 1996 

In 1996 kwam de BMW Z3 op de markt. De auto werd geïntroduceerd als een roadster, een licht sportmodel met een katoenen (afneembare kap). De BMW Z3 occasion heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Een BMW Z3 auto is immers niet het duurste model van het Duitse merk die je kunt krijgen. Deze cabriolet is immers voorzien van een viercilinder 1.8i motor (115 pk) of een 1.9i met 140 pk. Dit bleek slechts het begin van een reeks aan modellen. De BMW Z3 1997 kon worden voorzien van een zescilinder 2.8i met 192 pk. De BMW Z3 1999 en de BMW Z3 2000 werden voorzien van een motorblok dat een upgrade heeft gehad en hierdoor meer vermogen leverde. Alle BMW Z3 modellen zijn overigens voorzien van een benzinemotor en zijn (op een enkele uitzondering na) handgeschakeld. 

BMW Z3 model als roadster of coupé

In 1998 kwam BMW met een nieuw model Z3 uit. Vanaf dat jaar kon je de keuze maken tussen de hierboven genoemde roadster of een coupé uitvoering. Deze coupé uitvoering kan worden gezien als het roadster model met een vast dak erop. Hierdoor ontstond er een lichtgewicht sportauto die uitstekende wegprestaties kon leveren. Zowel de BMW Z3 coupé als de BMW Z3 roadster is slechts enkele jaren in productie geweest. De productie van de BMW Z3 coupé is in 2002 gestaakt en het laatste model BMW Z3 coupé rolde in 2003 van de band. De auto’s zijn opgevolgd door de BMW Z4 modellen.

bmw z3 modellen vaartland

Hoe rijdt een de BMW Z3 roadster?

Dat een BMW Z3 model nog altijd op de auto occasion markt verkrijgbaar is en dat veel mensen interesse hebben in deze auto, is goed te verklaren. Het is nog altijd een heerlijke auto om in te rijden ook nu deze auto wat ouder is. Je “old school” rijervaring komt zeker terug bij deze auto. Voor veel mensen is deze BMW Z3 auto een echte klassieker. Dit zie je al terug aan de ronde klokken met verchroomde randen op het dashboard. Als je kiest voor een BMW Z3 2001 of een BMW Z3 2002, zul je verbaasd zijn over de uitrusting. Deze BMW Z3 modellen zijn immers al voorzien van onder andere airconditioning, elektrisch verstelbare en verwarmbare stoelen, lederen bekleding, cruise control, vier airbags en ABS.

Met betrekking tot het weggedrag van de auto, herken je uiteraard de BMW stijl in de auto. De BMW Z3 komt moeiteloos met het verkeer mee, schakelt prettig en laat zich goed bedienen. Ook de besturing is prima en de auto reageert zeer gehoorzaam op de instructies die via het gas- en rempedaal worden overgebracht. Het onderstel is wat stijf waardoor het sportieve karakter van de auto wat meer tot zijn recht komt als je in een redelijk hoog tempo door de bocht gaat. Doordat de auto een goede gewichtsverdeling heeft, word je bijna uitgenodigd om een bocht in een wat hoger tempo te nemen.  

BMW Z3 specificaties

Zoals je aan de BMW Z3 specificaties kunt opmaken, is de auto geen model waarvan je uitmuntende sportieve prestaties hoeft te verwachten. Hiervoor kun je beter voor de “M-uitvoering kiezen. Deze letter staat immers voor “Motorsport”. Deze modellen zijn voorzien van een 3.2 zescilindermotor waarmee je de beschikking hebt over ongeveer 325 pk. Ook in dit geval zit je nog niet meteen in een racewagen maar dat past ook niet bij een BMW Z3 model. Dit is een auto om lekker mee te paraderen langs de boulevard van Zandvoort. Je kunt de auto ook meenemen voor een weekend weg want de bagageruimte is groot genoeg voor twee flinke weekendtassen. Het is een auto om lekker mee te cruisen, om lekker van te genieten als je geen haast hebt. Laat het mooie weer maar komen! Heb je toch liever een auto van een ander merk? Kijk dan eens naar een Audi TT.

Bekijk huidige aanbod BMW Z3

Pluspunten van een BMW Z3

+ Heerlijke auto om lekker in te cruisen
+ Is een praktische auto
+ Prettig weggedrag
+ Mooi afgewerkt
+ Aantrekkelijke prijs/kwaliteitverhouding

Wat is de bmw z3 prijs?

De BMW Z3 is inmiddels niet meer in productie. De nieuwprijs van een Z3 begon toen deze nog in productie was bij circa 70.000 euro. Tegenwoordig koop je ze al vanaf 4000 euro maar hou voor een goed model met weinig kilometers rekening met ongeveer 8000 euro.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl