Contact met Vaartland.nl

 

Audi TT – Dé combinatie van zakelijk en privé rijden

Deze opzienbarende sportauto van Audi kun je niet gemist hebben op de weg. Met zijn opvallende uiterlijk steelt hij namelijk al snel de show. De Audi TT werd aanvankelijk geïntroduceerd als coupé met 4 zitplaatsen. In 1999 kwam ook de tweezits TT Roadster op de markt. Toeren met één van deze twee modellen maakt dat autorijden echt een hobby wordt.

Deze compacte sportauto met twee deuren is van het Duitse merk Audi. Audi heeft meerdere productiefaciliteiten in Europa en de assemblage van de Audi TT vindt plaats in Hongarije. De naam TT is afkomstig van de Tourist Trophy, een traditionele motorrace.

 
 
 
 
 

Audi TT generaties

Inmiddels zijn er drie generaties Audi TT modellen uitgebracht. De derde generatie is sinds 2014 op de markt en bevat zowel de Audi TT 2018, Audi TT 2019 tot aan de Audi TT 2007.

Bij de derde generatie van de Audi TT kreeg de auto een flinke uiterlijke update. Niet alleen het comfort is verbeterd maar ook is zijn uiterlijk nog sportiever geworden. Een nieuwe grille, twee ronde uitlaten en nieuwe lichtmetalen velgen zorgen voor een betere look. De lijnen van de auto zijn van speels en rond naar recht en strak gegaan waarmee het uiterlijk meer gelijk kwam te liggen aan de andere Audi modellen.

Sterke turbo-motoren vind je terug onder de motorkap van de hoogste sportieve versies zoals bij de Audi TTS en TT RS. Deze maken ook meteen gebruikt van Quattro, de standaard vierwielaandrijving van Audi. Een ideale auto dus voor de sportieve rijder die van snelheid maar ook stabiliteit houdt. 

Audi TT Vaartland

De verschillende Audi TT Modellen en varianten

Elke Audi TT generatie verschijnt als coupé met 2x2 zitplaatsen en als roadster (cabriolet) met 2 zitplaatsen. Door gebruik te maken van hetzelfde platform is de Audi TT verwant aan de Audi A3 Mk3, de SEAT León Mk3, de Volkswagen Golf Mk7 en de Škoda Octavia Mk3. 

De Audi TT clubsport en de TTS zijn de sportievere varianten van de normale TT. De doorontwikkelde motor van de Audi S3 levert nu tot wel 300 pk De RS versie levert met zijn 2,5 liter 5 cilinder motor zelfs wel tot 340 PK. Deze modellen komen allemaal standaard met Audi Quattro.

De rijeigenschappen van de Audi TT coupé zijn sportief en snel en komen dan ook juist op de langere rechte stukken goed tot hun recht. Daar je met de roadster (met open kap) minder snel kiest voor om lange stukken hard te rijden is het ook de ideale auto voor binnenwegen met niet alleen rechte stukken. Geniet van het heerlijke weer met de kap naar beneden terwijl je alle comfort van de wereld om je heen hebt. 

Audi TT Vaartland 2

Een opmerkelijk uiterlijk

Door zijn beperkte ruimte zowel in de coupe als de roadster zijn Audi TT occasions geen gezinsauto te noemen. Heb je deze niet nodig en ben je op zoek naar een stoere sportauto met een strak uiterlijk dan is de Audi TT auto de ideale kandidaat. Maar ook als tweede auto is hij ideaal, zeker de inmiddels wat oudere lagere geprijsde occasion modellen zijn hier geschikt voor zoals de Audi TT 2001 of de Audi TT 2002. Gebruik voor de dagelijkse behoefte de gezinsauto en trek er in het weekend op uit met deze sportieve auto.

Het interieur van de Audi TT is ruim en heeft een opmerkelijk voorkomen met veel ronde vormen. Voeg daar de standaard Audi virtual cockpit en Audi drive select, voor het beïnvloeden van de rijdynamiek, aan toe en het is duidelijk waarom de Audi TT Coupé een van de modernste sportauto’s op de markt is.

 

Bekijk huidige aanbod Audi TT

Plus- en minpunten van de Audi TT

+ Unieke styling
+ Sportieve rijeigenschappen
+ Het interieur is na al die jaren nog steeds bijzonder
+ Het brandstofverbruik van de turbo-motoren valt mee

- De roadster biedt slechts twee zitplaatsen

Houd je van autorijden en mag de auto waarin je rijdt gezien worden? Dan is de Audi TT een geschikte auto voor dagelijks gebruik. Heb je weinig ruimte nodig dan kun je zowel met de coupe als met de roadster wegkomen. Oudere occasion modellen worden vaak aangeboden voor lagere prijzen. Dit maakt deze auto ook geschikt als tweede auto waar je goed je dagelijkse woon- werkverkeer mee kunt afleggen en er in het weekend mee op uit te trekken. Een sportieve auto waar je graag in rijdt en in gezien wordt.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl