Contact met Vaartland.nl

 

BMW Z8, indrukwekkende roadster met een knipoog naar het verleden

De BMW Z8 is een tweedeurs roadster model van het Duitse merk. De auto is in de jaren 90 ontwikkeld maar het concept achter deze auto is veel ouder. De BMW 507 stond immers model voor deze cabriolet. Andere voorbeelden zijn de BMW Z3 en Z1. Dit is een populaire- maar zeldzame sportwagen uit de periode tussen 1956 en 1959. Net als de oorspronkelijke 507, is de Z8 een open auto die je aanschaft als je een echte liefhebber bent van sportief autorijden. Is dit tijdloze model een auto waar ook jouw autohart sneller van gaat kloppen? In dit artikel ontdek je het antwoord.

 

 
 
 
 
 

Klassieke auto BMW Z8 

De BMW Z8 is in productie geweest tussen de jaren 2000 en 2003. Een BMW Z8 2018 of een BMW Z8 2019 zul je dus niet kunnen vinden. We noemen dit nadrukkelijk omdat de Z8 het nog altijd erg goed doet op de occasionmarkt. Er is nog dusdanig veel interesse in deze auto en dit model heeft nog altijd dusdanig veel bekendheid dat je bijna zou verwachten dat er nog recentere modellen zijn. Helaas is dat niet het geval en kun je gerust stellen dat een BMW Z8 model een collectors item is. 

Specificaties BMW Z8

Het zal je niet verbazen dat de keuze in BMW Z8 modellen vrij beperkt is gebleven aangezien de auto relatief kort in productie is geweest (slechts 5703 stuks zijn geproduceerd). Dat het een echte sportauto was, blijkt wel uit de specificaties van de BMW Z8 occasions. De tweedeurs cabrio is alleen verkrijgbaar geweest met een 4,9 liter V8 benzinemotor (waarmee je 400 pk tot je beschikking hebt) onder de lange smalle motorkap. De topsnelheid van de auto is begrensd op 250 km/u. Als deze begrenzing zou worden verwijderd, zou je een snelheid van 300 km/u met de Z8 kunnen bereiken. De pittige cabrio heeft slechts 4,7 seconden nodig om van stilstand een snelheid van 100 km/u te bereiken. Dit zijn uiteraard indrukwekkende cijfers.

De BMW Z8 auto was voorzien van een handgeschakelde versnellingsbak waarbij je voor zes versnellingen kon kiezen. De lichtgewicht auto weegt slechts 1590 kg doordat de auto vrijwel geheel van aluminium is gemaakt. Ook de cockpit van de Z8 bestaat voornamelijk uit aluminium en leder. De auto is alleen in een “standaard uitvoering” op de markt gebracht. Accessoires voor de auto zijn niet bestelbaar. De enige keuze die er was, had betrekking op de kleur van de auto en de lederen bekleding.

bmw z8 modellen vaartland

Wat kun je verwachten van een BMW Z8 auto?

Om je een antwoord op deze vraag te geven, nemen we de BMW Z8 2002 als voorbeeld maar zoals gezegd, het maakt eigenlijk niet uit welke keuze we hierin maken. De BMW Z8 2000, de BMW Z8 2001 en de BMW Z8 2003 zijn exact hetzelfde. Laten we beginnen bij het interieur, die je misschien wat zal verrassen. De typerende BMW looks vind je niet terug in deze auto. Dit komt omdat dit model is ontworpen door Henrik Fisker. Jawel, de man achter de beroemde elektrische auto’s heeft een BMW verleden. Het BMW Z8 model heeft een wat klassiek design, zoals dat ook hoort als de auto een afgeleide is van een historisch model. 

Dat de BMW Z8 auto een echte sportwagen is, merk je aan alles, ook buiten de eerder genoemde indrukwekkende wegprestaties. De auto is stijf afgeveerd maar desondanks kun je de wegligging, de vering en het stuurgedrag als solide beoordelen. De auto komt niet nerveus over en reageert zeer gehoorzaam op de commando’s van de bestuurder. De auto heeft een scherp weggedrag. De BMW Z8 is een auto die de het hart van menige bestuurder sneller laat kloppen.

Als je de prijs ziet, zal je hart misschien wel een keertje overslaan maar realiseer je wel dat dit een auto is die waardevast is. Dit is ook precies de reden waarom deze auto zo erg in trek is op de occasionmarkt. Als jij een BMW Z8 aanbieding krijgt, doe je er erg verstandig aan om snel te beslissen. De kans is immers niet groot dat de auto lang te koop zal blijven. Je begrijpt nu waarom.  

Bekijk huidige aanbod BMW Z8

Pluspunten van de BMW Z8

+ Comfortabele roadster
+ Uitstekende wegprestaties
+ Echte auto voor de liefhebbers
+ Klassieke vormgeving geïnspireerd door de 507 
+ Zeer waardevast model

 

Veelgestelde BMW Z8 vragen

Wat kost een BMW Z8?

De BMW Z8 al een tijdje uit productie meer nieuw leverbaar. De basisprijs van de BMW Z8 was 120.000 euro. Bij deze prijs is een 50-jarige garantie inbegrepen op het na kunnen bestellen van reserveonderdelen. De BMW Z8 is door de jaren heen een echt collectors items geworden en prijzen voor een gebruikt model model gaan al snel richting de 200.000 euro.

Hoeveel BMW Z8 zijn er gemaakt?

In totaal zijn er 555 BMW Z8 Roadster gebouwd, waarvan een grote meerderheid bedoeld was voor de VS. Ontdanks de gelimiteerde uitvoering zijn de ook in Nederland redelijk goed beschikbaar.

Hoeveel pk heeft de BMW Z8?

De BMW Z8 heeft 400pk uit een 4,9 liter V8 benzinemotor. De topsnelheid van de auto is begrensd op 250 km/u.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl