Contact met Vaartland.nl

 

Smart ForFour, stadswagen voor vier personen

De Smart ForFour is een stadswagen voor vier personen. Het is een model dat een logische vervolgstap is op het succes van de Smart ForTwo. De Smart ForFour heeft alle voordelen van zijn oudere broertje overgenomen met een zichtbaar verschil. De Smart ForFour is de grotere versie van zijn familielid. In deze stadsauto kunnen vier personen plaatsnemen net als in de Volkswagen Up Hiermee springt Smart precies in op de ontstane behoefte op dit gebied. Ontdek hier of precies deze auto de slimmere keuze voor je is.

 
 
 
 
 

De twee totaal verschillende generaties van de Smart ForFour

Voordat we je alles vertellen over de Smart ForFour, is het goed om te vermelden dat er twee totaal verschillende generaties van deze auto zijn uitgebracht. De 2004 Smart ForFour, 2005 Smart ForFour en de 2006 Smart ForFour zijn auto’s uit de eerste generatie. We benoemen dit zo expliciet omdat dit de vierdeurs modellen zijn met de motor voorin in tegenstelling tot de generatie die in later stadium op de markt werd gebracht. 

Hoewel de verwachtingen van Daimler A.G. (het moederbedrijf van Smart) erg hoog waren met dit model, vielen de verkoopcijfers van zowel de Smart ForFour 2004 als de Smart ForFour 2005 erg tegen. Hierop werd besloten om de productie na de Smart ForFour 2006 te staken.

Smart ForFour 2014, de generatie die wel succes had

Na een onderbreking van maar liefst 8 jaar, werd de Smart ForFour 2014 gepresenteerd. Deze 2014 Smart ForFour had een heel ander uiterlijk dan de auto’s uit de eerste generatie en is op een heel ander platform ontwikkeld. Deze tweede generatie vierdeurs Smart heeft een motor achterin en is gebouwd op een platform van de Renault Twingo en heeft de techniek meegekregen van de inmiddels zeer succesvolle Smart ForTwo. Dat dit de ingrediënten waren voor succes bleek uit de verkoopcijfers van de Smart ForFour 2015. Het slimme concept begon zijn vruchten af te werpen, zo bleek wel uit de interesse in de 2015 Smart ForFour.  

smart forfour modellen vaartland

Wat voor auto is de Smart ForFour 2018?

Om je een beeld te geven om wat voor auto het gaat nemen we de Smart ForFour 2018 als voorbeeld. Zoals aangegeven is dit een volwaardig vierzitsmodel. De motor is geplaatst onder de kofferruimte. Dit heeft als grote voordeel dat de auto voldoende plaats biedt aan vier personen en ruimer is dan je zou verwachten. 

De 2018 Smart ForFour is een dynamische auto. De auto stuurt zeer prettig, heeft een kleine draaicirkel en is enorm wendbaar. Ook dit komt omdat de motor achterin ligt. Hierdoor is ruimte gemaakt dat de wielen verder kunnen insturen. Dit zijn uiteraard de belangrijkste voorwaarden die je stelt aan een goede stadsauto. Een ander groot voordeel van deze auto is dat je vrij hoog zit en hierdoor een goed overzicht hebt op het verkeer. In de auto vind je alle praktische gemakken die je bij een moderne auto mag verwachten. De auto is dus standaard voorzien van centrale portiervergrendeling, LED dagrijverlichting, cruise-control en elektrisch bedienbare zijruiten voor. Ook op het gebied van veiligheidsvoorzieningen is de auto goed voorzien. De Smart ForFour 2018 is hiermee een stadsauto waarmee je met je gezin prima uit de voeten kunt. Voor een langere rit kun je de auto uiteraard wel de snelweg op sturen maar je zult merken dat het voertuig zich hier wat minder op zijn gemak voelt en wat minder makkelijk mee komt met het overige verkeer.      

Aantrekkelijke motor Smart ForFour

Een Smart ForFour motor is een lichte en zuinige krachtbron. Je kunt kiezen uit een 1,0 liter Smart Forfour motor (61 of 71 pk) en een 0,9 liter turbomotor (90 pk). Dit is een zeer doordachte keuze dat aansluit op de doelstelling van de auto. In de stad heb je immers helemaal geen krachtige motor nodig. Daarnaast speelt het verbruik van de Smart ForFour motoren een belangrijke rol. Het verbruik in een stad ligt altijd hoger dan op de snelweg. Smart wil dit voor een deel beperken door te kiezen voor lichte Smart ForFour motoren. De 2017 Smart ForFour kan ook worden voorzien van een elektrische motor. Dit aanbod is sterk uitgebreid in het 2020 Smart ForFour aanbod. Hiermee doet het merk een nieuwe stap naar de toekomst. Een toekomst waarin steeds meer steden minder aantrekkelijk lijken te worden om met de auto te bezoeken, behalve als je een Smart hebt. Slim bekeken!


Bekijk huidige aanbod Smart Forfour

Pluspunten van de Smart ForFour

+ Zuinige auto
+ Dynamisch weggedrag
+ Stuurt erg soepel
+ Zuinig in gebruik
+ Licht van gewicht  

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl