Contact met Vaartland.nl

 

Smart, slimme keuze voor stadsvervoer

Een Smart is een kleine trendy auto die vooral uitstekend geschikt is om stadsritten te maken. Het slimme concept is bedacht door Daimler A.G. De letters van Smart staan dan ook voor Swatch Mercedes Art. De eerste Smart auto verscheen in 1998 op de weg. Tegenwoordig is de Smart niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Dit is goed te verklaren, de Smart is immers een perfecte stadsauto, zeker nu de steden steeds drukker worden. De auto past immers wel op het kleine parkeerplekje waar de gemiddelde auto écht niet in past. 

 
 
 
 
 

De ideale kleine auto, Smart komt in aanmerking

Als je op zoek bent naar de ideale kleine auto, komt een Smart zeker in aanmerking. Er is bewust gekozen om de auto zo klein mogelijk te houden om het voertuig op de meest efficiënte manier door de stad zijn weg te laten vinden. Het is een zeer wendbare auto waarmee je zelfs in de meest kleine ruimte kunt manoeuvreren. Daarnaast kun je de auto vrij eenvoudig parkeren. Dit laatste heeft niet alleen betrekking met het formaat van de auto maar ook op de vormgeving van de Smart wagen. De auto heeft een rechte achterkant en biedt alle mogelijkheden om de weg om je heen te overzien. Dit is een belangrijke voorwaarde om veilig door de meest drukke stad te rijden.      

Wat was het eerste Smart model?

Het eerste Smart model was de Smart City Coupé. Hoewel de introductie van dit model niet vlekkeloos ging, werd al snel duidelijk dat er veel interesse was in dit concept. Het merk had wat opstartproblemen doordat de Smart motor van de eerste modellen (tussen 1998 en 2001) niet betrouwbaar genoeg bleken. Toen dit euvel tot uiting kwam, hebben de ingenieurs direct weer achter de tekentafel plaatsgenomen en de ontwerpen herzien. De Smart 2002 modellen, en uiteraard de Smart modellen die hierop volgden zoals de 2004 Smart Fortwo en de Smart ForFour, waren voorzien van sterk verbeterde Smart techniek. Dat het merk hiermee wederom een stap in de juiste richting heeft gezet, bleek uit de goede verkoopcijfers van de 2005 Smart ForFour. Het merk werd hiermee een gevestigde waarde in de stad.

smart modellen vaartland

Hoe rijdt een Smart 2018? 

Om je een goed beeld te geven over hoe de auto’s van het merk rijden, nemen we een 2018 Smart als voorbeeld. Dit is een auto waarin je jezelf nog zult verbazen over de beschikbare ruimte. De auto heeft uiteraard niet de meeste bagageruimte maar als je hier efficiënt mee omgaat, kun je nog meer spullen hierin kwijt dan je zult verwachten. Een Smart 2018 rijdt als een volwaardige auto met een dynamisch rijgedrag. De auto heeft een perfecte wendbaarheid, een kleine draaicirkel en laat zich eenvoudig bedienen. Dit is precies wat je van stadsauto verlangt.  

2019 Smart modellen waaruit je kunt kiezen

Om het aanbod van het merk voor je in kaart te brengen, nemen we de Smart 2019 modellen met je door. Uiteraard kun je de keuze maken voor een 2019 Smart ForTwo. Deze tweezitter is voor veel mensen het model dat karakteristiek is voor dit merk. De Pulse en de Passion zijn de wat meer uitgebreide uitvoeringen van dit model. Ook de ForFour staat nog steeds in het modellengamma. Deze auto biedt ruimte voor vier personen. 

Als je kiest voor een 2012 Smart, kan deze ook elektrisch zijn. Dit is een interessant alternatief nu er steeds meer oplaadmogelijkheden in de stad komen. Als je voorkeur uitgaat naar een sportieve uitvoering van een (niet elektrische) Smart, kijk dan of je een BRABUS edition kunt krijgen. Dit is de snellere uitvoering van de stadswagen.

Smart info bij Vaartland

Als je interesse hebt om een Smart te kopen, raden we je aan om een zo nieuw mogelijk model te kopen. De Smart kwaliteit, de Smart betrouwbaarheid en de Smart veiligheid wat in het verleden nog wel eens in twijfel werd getrokken is geen issue meer. Bij de vestigingen van Vaartland kun je altijd terecht voor Smart info of persoonlijk advies hierover. 

Bekijk huidige aanbod Smart

Pluspunten van een Smart

+ Perfecte stadsauto
+ Klein formaat
+ Biedt verrassend veel ruimte voor de inzittenden
+ Zeer dynamisch rijgedrag
+ Licht van gewicht en zuinig in gebruik

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl