Contact met Vaartland.nl

 

Sportauto, als sportief rijden jouw passie is

Het bezitten van een sportauto is een droom die veel liefhebbers van sportief autorijden hebben. Sportauto’s onderscheiden zich door een snelle acceleratie en een hoge topsnelheid. In dit artikel gaan we de beleving bij het rijden van een sport wagen onder woorden proberen te brengen, voor zover dit kan bij deze beleving. De conclusie kunnen we je al wel verklappen: als sportief rijden jouw passie is, is de keuze voor een sport auto snel gemaakt. Daarom worden sport auto’s gezien als droomauto.

sport auto modellen vaartland
 
 
 
 
 

Huidige aanbod

Sportieve auto of een sportauto?

Als je als sportieve bestuurder op zoek bent naar een geschikte auto, heb je zeer veel keuzemogelijkheden. De eerste keuze die je moet maken is de keuze tussen een sportieve auto of een sportauto. Een echte sportauto is immers een auto waarmee aan autosport wordt deelgenomen. Denk hierbij aan endurance- of sprint wedstrijden op het circuit waarvan de 24 uur van Le Mans een goed voorbeeld is. Deze sportauto's onderscheiden zich dus van sportcoupés, sportlimousines of grandtourismo’s. Deze laatstgenoemde modellen vallen immers onder de categorie sportieve auto’s. Een sportauto die je bij Vaartland kunt kopen is dus de straatversie van de auto’s die aan autoraces deelneemt. Veel van deze sportwagens worden in beperkte oplage op de markt gebracht en zijn dus echte auto’s voor de liefhebbers.

Sportieve gezinsauto om functionaliteit en uitstraling te combineren

In een echte sportauto is slechts plaats voor twee personen en heeft beperkte of soms zelfs géén bagageruimte. Een tweezitter is dus niet erg functioneel als je met je gezin op pad wilt gaan. In dat geval is het een betere keuze om te kiezen voor een sportieve gezinsauto om functionaliteit en uitstraling te combineren. Er zijn diverse aansprekende merken die zich gericht hebben op sportief auto gebruik. Kijk maar eens naar het modellen aanbod van bijvoorbeeld Alfa Romeo, Aston Martin, BMW, Tesla, Mercedes of Porsche. In de meeste gevallen zul je dan uitkomen op de eerdere genoemde coupé modellen met een aerodynamisch lijnenspel en een aflopende achterzijde. Uiteraard kun je ook kiezen voor een cabriolet, dus een auto met een afneembaar dak.

Wat zijn goedkope sportauto’s

Als je op zoek bent naar een goedkope sportauto, ben je bij Vaartland zeker aan het juiste adres. Wij hebben zeer veel keuzemogelijkheden in betaalbare sportauto’s. Een betaalbare sportauto is bijvoorbeeld de Porsche Boxster of de Mazda MX-5. Dit zijn twee auto’s die worden gezien als een kleine sportieve beginners auto. Dit zijn auto’s die een sportief weggedrag hebben en relatief voordelig zijn in aanschaf, onderhoudskosten en gebruik. Dit is ook het geval als je zou kiezen voor het rijden van een kleine sportieve hatchback auto, de GTI.  

Merken die echte sportauto’s op de markt brengen

Er zijn automerken die zich vrijwel uitsluitend richten op het op de markt brengen van een echte sport auto. Ferrari is immers een merk waar je alleen maar terecht kunt voor een sportauto en niet voor andere modellen. Ook Corvette, Lamborghini, Maserati en Mclaren passen perfect in het rijtje van fabrikanten die zich onderscheiden in hun aanbod van sport auto’s. In deze categorie wordt onderscheid gemaakt tussen sport en supersport auto’s. In deze laatste categorie vallen de supercars zoals de Bugatti Veyron of de Ferrari Enzo. 

Sportieve auto kopen? 5 redenen om deze keuze te maken:

  • Uitstekende wegprestaties
  • Prettig weggedrag
  • Mooi lijnenspel
  • Auto voor de liefhebbers van sportief rijden
  • Waardevaste auto’s

Wat kun je verwachten van het rijden in een sportauto?

Een echte sportauto is volledig ontwikkeld om uitstekende wegprestaties te leveren. Dit komt tot uiting door een hoge topsnelheid en een snelle acceleratie. De auto is hiervoor voorzien van een krachtige motor. De auto heeft een aerodynamisch design en ligt laag bij de grond. Daarnaast is de auto stijf afgeveerd en reageert zeer direct op de besturing en de bediening van het gas- en rempedaal. De bestuurder moet immers een geheel vormen met de sportauto. De meeste sportauto’s zijn achterwiel aangedreven. Er zijn ook sportauto's verkrijgbaar met vierwielaandrijving.    

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl