Contact met Vaartland.nl

 

Gas auto, voordelig en milieuvriendelijke optie

Een gas auto is voor veel mensen een zeer aantrekkelijke optie. Een LPG auto of een CNG auto kan een uitstekend alternatief zijn voor mensen die veel kilometers afleggen en hiervoor om milieuredenen liever niet voor een diesel willen kiezen. LPG auto’s of CNG auto’s zijn immers milieuvriendelijke keuzes. Daarnaast is een gas auto kostentechnisch een interessante optie. Je hoeft hiervoor alleen maar op het bord waarop de prijzen staan weergegeven bij een pompstation te kijken. Auto gas is verreweg de voordeligste optie bij het tankstation.

gas auto modellen vaartland
 
 
 
 
 

Huidige aanbod

Waarom kiezen voor auto gas?

Een gasinstallatie in een auto zorgt voor extra gewicht, dat in je portemonnee merkbaar is doordat je meer wegenbelasting moet betalen. Daarnaast kost het inbouwen van een gasinstallatie veel geld, iets wat wellicht ook kan worden doorberekend als je een occasion koopt. Desondanks zijn gas auto’s wel een goed alternatief voor de benzine- en dieselmodellen. Als je grote afstanden aflegt, is auto gas een voordelige brandstof. Daarnaast is dit de meest milieuvriendelijke keuze, een onderwerp dat nog altijd zeer actueel is. Autogas wordt zelfs gezien als de enige minder milieubelastende brandstof die dankzij een landelijk netwerk goed verkrijgbaar is. Nederland heeft zo’n 1200 verkooppunten van auto gas.

Verschil tussen LPG en CNG

Er zijn twee soorten auto gas verkrijgbaar. De letters LPG staan voor Liquid Petroleum Gas. Dit is een mengsel van gassen dat als restproduct ontstaat bij olieraffinage. De letters CNG staan voor Compressed Natural Gas en is een vorm van pure aardgas dat onder druk is gebracht. CNG heeft een tankdruk van 200 bar terwijl LPG een tankdruk van 7,5 bar heeft. Een LPG auto kan geen CNG tanken en een CNG auto kan uiteraard ook geen LPG tanken. 

Waarom een auto CNG wordt gezien als moderne gas auto

Een LPG auto heeft de laatste tijd wat aan populariteit ingeboet en heeft plaats gemaakt voor een CNG auto als moderne gas auto. Dit komt omdat er diverse autofabrikanten CNG auto’s aanbieden. Bij automerken als Volkswagen, Audi, Seat, Opel, Skoda en Ssangyong is dit het geval. De cilindervormige gasflessen zijn in de bodemplaat verwerkt zodat het niet ten koste gaat van de beschikbare opbergruimte. Dit is bij een LPG installatie wel het geval. Op het gebied van CO2 uitstoot ligt de verhouding tussen LPG en CNG gelijk. Met betrekking tot eventuele gezondheidsschade zal de keuze op CNG vallen. 

Waarom het voordeliger is om met een gas wagen te rijden

Het is eenvoudig uit te leggen waarom het voordeliger is om met een gas wagen te rijden. De prijs voor auto gas ligt zo’n 35% tot 75% lager dan diesel en benzine. Deze optie is ook nog altijd ongeveer 20% goedkoper dan elektriciteit. Dit gaat zeker een grote rol spelen als je langere afstanden met de auto aflegt zoals vaak bij zakenauto’s het geval is. Tot slot heeft het rijden op auto gas het voordeel dat er een gelijkmatigere ontbranding in de motor plaatsvindt. Dit merk je aan een rustig rijgedrag en minder geluid. Een CNG auto is ongeveer 50% stiller dan een wagen op benzine of diesel.   

Pluspunten van een gas auto

  • Milieuvriendelijke brandstof
  • Brandstofprijs zeer voordelig
  • Kostentechnisch interessant voor grote afstanden
  • Gasflessen in de bodemplaat verwerkt
  • Minder schadelijk voor de gezondheid     

Ruime keuzemogelijkheden in een CNG auto of een LPG Auto

Op de website van Vaartland vind je ruime keuzemogelijkheden als je op zoek bent naar een CNG auto of een LPG Auto. Voer in onze zoekbalk van onze website maar eens de term “auto LPG” of “auto CNG” in. Je zult zien dat je zeer veel keuzemogelijkheden hebt. Uiteraard kun je bij een van onze vestigingen terecht voor vrijblijvend persoonlijk advies over een gas wagen.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl