Leaseauto kopen?

Wilt u een occasion of gebruikte auto kopen? Een voormalige lease auto is in veel gevallen een goede keuze. Waarom? Het onderhoud is in de meeste gevallen goed gedocumenteerd. U heeft een volledig overzicht van de onderhoudshistorie en eventueel herstelde schade. Vaartland.nl werkt nauw samen met de grootste leasemaatschappijen in Nederland en neemt grote aantallen lease auto’s af, voor de verkoop aan particulieren. Onze inkopers weten exact waar ze op moeten letten om de beste lease auto’s te selecteren. Maar wat betekent het kopen van een ex lease auto?

Voordelen van een ex-leaseauto:

Eén voormalige eigenaar
Altijd dealer onderhouden
Goed gedocumenteerd onderhoud
Vaak rijk uitgerust met opties
Gemiddeld maar 3-5 jaar oud
Geen korte ritten = minder slijtage

 

Eén voormalige eigenaar

Een occasion kopen kan spannend zijn. Daarom is het prettig als er zoveel mogelijk informatie over de auto beschikbaar is. Van lease auto’s wordt in de regel veel informatie bijgehouden. Een deel van die informatie wordt door de leasemaatschappij vrijgegeven aan Vaartland.nl. Een auto die uit de lease is komt heeft in de meeste gevallen slechts één voormalige eigenaar gehad. Leaserijders rijden vaak langere afstanden wat beter is voor de motor. Een motor slijt immers minder wanneer deze op de juiste temperatuur is. Korte ritten, waarbij het motorblok niet is warm gereden, hebben een negatief effect. Zo bent u vaak beter af met een auto met een hoge kilometerstand maar een jonge leeftijd dan een oudere auto met weinig kilometers.

occasion bmw
occasion renault
mercedes occasion

 

Altijd dealer onderhouden

Bij een gebruikte lease auto heeft u normaliter de zekerheid dat deze goed is onderhouden. Waarom? Leasemaatschappijen verplichten de eigenaren om het onderhoud uit te laten voeren bij gekwalificeerde bedrijven, in de meeste gevallen zijn dat de dealers zelf. Ze zijn dus altijd dealer onderhouden geweest en daarmee ook goed gedocumenteerd. Ook kunt er bij het kopen vanuit gaan dat de lease auto een officieel tellerrapport heeft en de kilometerstand logisch is opgebouwd en verklaarbaar is.

Wat zijn de meest populaire leaseauto’s en welke opties worden het meest gekozen?

Een ander groot voordeel van een gebruikte leaseauto is dat, zeker in Nederland, ze vaak vol opties zitten. De meest gekozen opties zijn navigatie, telefoon connectiviteit, usb aansluiting, bluetooth, achteruitrijcamera, internetconnectiviteit en draadloos opladen voor de mobiele telefoon.

 Bekijk hier ons occasion aanbod


Volkswagen is altijd een zeer populair merk bij de lease. Zo doen vooral de Passat, Golf, Polo en Up het goed. De Duitsers doen het over het algemeen erg goed. In de top 10 best verkochte lease auto’s staan onder andere de Opel Astra, BMW 3-series en Audi A3.

Nieuwsgierig geworden naar ons grote aanbod tweedehands lease auto’s? Bekijk dan onze online showroom. Heeft u een auto op het oog, wilt u iets vragen of wilt u aankoopadvies?

Bel 0182-748500 voor gratis advies

 Lease auto kopen 

Vaartland.nl doet haar best om zo transparant mogelijk te werken en zoveel mogelijk antwoorden op uw vragen online te geven. Mocht echter het antwoord op uw vraag niet online te vinden zijn en u kunt uw vraag ook niet stellen via onze chat, dan kunt u ook uw vraag stellen via onze Klant Contact Centrum via e-mailadres klantenservice@vaartland.nl.

Mocht u ontevreden zijn over onze service of onverhoopt problemen hebben met uw auto, geeft u ons dan de mogelijkheid uw probleem op te lossen. U kunt hiervoor altijd uw verkoopadviseur benaderen en/of contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@vaartland.nl. Om u snel en optimaal van dienst te kunnen zijn is het verzoek de vestiging van aankoop en het kenteken van de auto in de e-mail te benoemen

Kan ik je helpen?

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen