Leaseauto kopen?

Wil je een occasion of gebruikte auto kopen? Een voormalige lease auto is in veel gevallen een goede keuze. Waarom? Het onderhoud is in de meeste gevallen goed gedocumenteerd. Je hebt een volledig overzicht van de onderhoudshistorie en eventueel herstelde schade. Vaartland.nl werkt nauw samen met de grootste leasemaatschappijen in Nederland en neemt grote aantallen lease auto’s af, voor de verkoop aan particulieren. Onze inkopers weten exact waar ze op moeten letten om de beste lease auto’s te selecteren. Maar wat betekent het kopen van een ex lease auto?

Voordelen van een ex-leaseauto:

Eén voormalige eigenaar
Altijd dealer onderhouden
Goed gedocumenteerd onderhoud
Vaak rijk uitgerust met opties
Gemiddeld maar 3-5 jaar oud
Geen korte ritten = minder slijtage

 

Eén voormalige eigenaar

Een occasion kopen kan spannend zijn. Daarom is het prettig als er zoveel mogelijk informatie over de auto beschikbaar is. Van lease-auto’s wordt in de regel veel informatie bijgehouden. Een deel van die informatie wordt door de leasemaatschappij vrijgegeven aan Vaartland.nl. Een auto die uit de lease is komt heeft in de meeste gevallen slechts één voormalige eigenaar gehad. Leaserijders rijden vaak langere afstanden wat beter is voor de motor. Een motor slijt immers minder wanneer deze op de juiste temperatuur is. Korte ritten, waarbij het motorblok niet is warm gereden, hebben een negatief effect. Zo ben je vaak beter af met een auto met een hoge kilometerstand maar een jonge leeftijd dan een oudere auto met weinig kilometers.

occasion bmw
occasion renault
mercedes occasion

 

Altijd dealer onderhouden

Bij een gebruikte lease-auto heb je normaliter de zekerheid dat deze goed is onderhouden. Waarom? Leasemaatschappijen verplichten de eigenaren om het onderhoud uit te laten voeren bij gekwalificeerde bedrijven, in de meeste gevallen zijn dat de dealers zelf. Ze zijn dus altijd dealer onderhouden geweest en daarmee ook goed gedocumenteerd. Ook kunt er bij het kopen vanuit gaan dat de lease-auto een officieel tellerrapport heeft en de kilometerstand logisch is opgebouwd en verklaarbaar is.

Wat zijn de meest populaire leaseauto’s en welke opties worden het meest gekozen?

Een ander groot voordeel van een gebruikte lease-auto is dat, zeker in Nederland, ze vaak vol opties zitten. De meest gekozen opties zijn navigatie, telefoon connectiviteit, usb aansluiting, bluetooth, achteruitrijcamera, internetconnectiviteit en draadloos opladen voor de mobiele telefoon.

 Bekijk hier ons occasion aanbod


Volkswagen is altijd een zeer populair merk bij de lease. Zo doen vooral de Passat, Golf, Polo en Up het goed. De Duitsers doen het over het algemeen erg goed. In de top 10 best verkochte lease-auto’s staan onder andere de Opel Astra, BMW 3-series en Audi A3.

Nieuwsgierig geworden naar ons grote aanbod tweedehands lease auto’s? Bekijk dan onze online showroom. Heb je een auto op het oog, wil je iets vragen of wil je aankoopadvies?

Bel 0182-748500 voor gratis advies

 Lease auto kopen 

De automarkt

Tegenwoordig is een ex-lease auto kopen volkomen normaal en ook enorm populair. Consumenten wegen alles tegen elkaar af en komen dan tot de conclusie dat een ex-lease auto kopen soms heel slim is. Vroeger werden meestal alle lease auto’s die terug kwamen uit de lease, direct verkocht aan handelaren en opkopers. Dus grote kans dat je een ex-lease auto bent tegengekomen bij een garage of autobedrijf bij jou in de buurt. Ook verkopen tegenwoordig leasemaatschappijen zelf ex-leaseauto’s aan de consument. Wij van Vaartland.nl verdiepen ons natuurlijk in de automarkt en daarom bieden wij nu ook een ruim assortiment ex-lease auto’s aan. Deze ex-lease auto’s zijn jong gebruikte auto’s met maar één vorige eigenaar. Alle onderhoud documenten zitten er uiteraard bij en vaak rijk uitgerust met opties.

Wat zijn de meest gekozen leaseauto’s en over welke opties beschikken deze auto’s dan?

Ook heeft een ex-lease auto een groot voordeel betreft opties, bijna altijd beschikt deze auto over een flink arsenaal aan opties. Altijd makkelijk en goed om te hebben. Denk hierbij aan telefoon-koppeling, navigatie, bluetooth, Google Car Plat of Android, usb aansluiting en draadloos opladen van bijvoorbeeld je telefoon.

Veel voorkomende ex-lease auto’s zijn toch de Duitse automerken, dat merken wij ook in onze voorraad. Naast ons gewone aanbod bieden wij natuurlijk ook een aantal ex-lease auto’s aan van bijna altijd Duitse afkomst. Zo scoort Volkswagen enorm goed onder de ex-lease auto’s. Dus de Golf, Polo en ook de Tiguan.

Top 10 van populaire leaseauto’s in Nederland:

Volkswagen Golf
Volkswagen Tiguan
Volkswagen Polo
Volvo V60
Audi A3
Mercedes-Benz A-Klasse
Ford Focus
BMW 3-Serie
Kia Picanto
Opel Astra
 
 

Vragen?

Vaartland.nl doet haar best om zo transparant mogelijk te werken en zoveel mogelijk antwoorden op jouw vragen online te geven. Mocht echter het antwoord op jouw vraag niet online te vinden zijn en je kunt jouw vraag ook niet stellen via onze chat, dan kun je ook jouw vraag stellen via onze Klant Contact Centrum via e-mailadres klantenservice@vaartland.nl.

Mocht je ontevreden zijn over onze service of onverhoopt problemen hebben met jouw auto, geef ons dan de mogelijkheid jouw probleem op te lossen. Je kunt hiervoor altijd jouw verkoopadviseur benaderen en/of contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@vaartland.nl. Om je snel en optimaal van dienst te kunnen zijn is het verzoek de vestiging van aankoop en het kenteken van de auto in de e-mail te benoemen

 

 

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl