Contact met Vaartland.nl

 

Nieuwe Volkswagen Golf modellen op komst, maar hoe duur zijn ze?

Vaartland.nl Gert Jan
8 mei 2024

Door Gert Jan Drent

Meer artikelen van Gert Jan Drent

De Volkswagen Golf, een icoon van efficiëntie en innovatie, heeft door de jaren heen een bijzondere plek in de harten van auto liefhebbend Europa veroverd.

Van de kronkelende kustwegen aan de Côte d'Azur tot de stedelijke jungle van Berlijn, de Golf blijft de definitie van veelzijdigheid en betrouwbaarheid in de dynamische wereld van auto's.

Zie hier Volkswagen Golf occasions die veelzijdig en betrouwbaar zijn!

 

 

De 'normale' Golf zijn laatste kunstje?

Volkswagen neemt langzaam afscheid van de Golf met verbrandingsmotoren. Medewerkers installeren in de fabriek voor de laatste keer onderdelen zoals bougies, uitlaatsystemen en benzinetanks.

Deze laatste versie, de 8.5-generatie genoemd, heeft nu een vastgestelde prijs in Nederland.

De nieuwste VW Golf onderscheidt zich niet alleen door een vernieuwd uiterlijk, maar ook door significante interne upgrades.

Een opvallende vernieuwing is de integratie van ChatGPT en een groot 12,9-inch scherm in het dashboard, waarbij ook de geliefde fysieke knoppen behouden zijn gebleven.

Op motorisch vlak introduceert de Golf nieuwe hybride modellen, de GTE en eHybrid, die met hun vernieuwde aandrijflijnen tot 100 kilometer puur elektrisch kunnen rijden.

 

 

 
 
 
 
 

Startprijs Volkswagen Golf

De startprijs van de gefacelifte Volkswagen Golf is nu lager dan het vorige model.

Voor de basisversie betaal je 34.990 euro, en die is uitgerust met een viercilinder turbomotor van 116 pk.

Voorheen was dezelfde auto 1.000 euro duurder. De iets luxere Life Edition kost nu 36.990 euro, wat nagenoeg gelijk is aan de prijs vóór de update, die 36.920 euro was. Als je een model met 150 pk wilt, moet je 41.490 euro neertellen.

 

Volkswagen eHybrid en GTE

De eHybrid en GTE versies van de Golf hebben een vernieuwde motor, met respectievelijk 204 pk en 272 pk.

De eHybrid is alleen verkrijgbaar in de speciale '50 Edition', die extra's heeft zoals speciale logo's en een verlicht VW-logo aan de voorkant, voor een prijs van minstens 44.490 euro. De standaard eHybrid is vanaf juni te bestellen.

De krachtigere GTE kost minimaal 49.990 euro, terwijl deze vóór de facelift nog iets goedkoper was met een prijs van 49.240 euro.

Verschil tussen Volkswagen Polo en Volkswagen Golf

De Volkswagen Polo en Volkswagen Golf zijn beide populaire modellen van de Duitse autofabrikant Volkswagen, maar ze verschillen aanzienlijk in ontwerp, grootte en doelgroep.

De Polo, die kleiner en wendbaarder is, valt in het segment van de kleine stadsauto's.

Dit maakt de Polo bijzonder geschikt voor gebruik in de stad dankzij zijn compacte afmetingen en zuinige motoren, wat navigeren in krappe straten en parkeren gemakkelijker maakt.

Aan de andere kant staat de Golf, die een maatje groter is en tot de compacte auto's behoort.

De Golf biedt meer binnenruimte en vaak geavanceerdere voorzieningen zoals krachtigere motoren en uitgebreidere technologie voor comfort en veiligheid.

Dit maakt de Golf een veelzijdige keuze die geschikt is voor zowel dagelijkse ritten in de stad als voor langere reizen.

Ondanks hun verschillen delen beide modellen de bekende Volkswagen-kwaliteit en betrouwbaarheid, waardoor ze populaire keuzes blijven binnen hun respectievelijke segmenten.

Volkswagen Golf

Vanaf wanneer zijn die nieuwe Golfs beschikbaar? 

In België start de prijs voor de vernieuwde Golf vanaf 30.660 euro. Je kunt daar ook kiezen voor een dieselversie met een 2.0-liter TDI-motor van 116 pk, die vanaf 34.125 euro kost.

De prijzen voor de Golf R, GTI, en Variant in België en Nederland worden later bekendgemaakt. Volkswagen heeft ook aangekondigd dat er een nieuwe R-line versie aankomt, maar de exacte datum is nog niet bekend.

De Golf 8.5 is vanaf juli te bestellen in Nederland, en de snellere GTI- en R-modellen zijn pas na de zomer beschikbaar.

 

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl