Contact met Vaartland.nl

 

Top 10 beste kleine SUV’S

Vaartland.nl Jelle
15 november 2021

Door Jelle Sluis

Meer artikelen van Jelle Sluis

De kleine SUV wordt steeds populairder. De compacte SUV is ideaal voor mensen die graag wat hoger zitten en een ruime kofferbak fijn vinden. Daarnaast hebben de modellen vaak een off-road karakter wat het fijn maakt om ook in slecht weer te rijden. In dit artikel bespreken we de beste kleine SUV-modellen.

  1. Skoda Kamiq
  2. Seat Arona
  3. Volkswagen T-Cross
  4. Renault Captur
  5. Mazda CX-3
  6. Dacia Duster
  7. Opel Mokka
  8. Mercedes GLA
  9. Citroën C3 Aircross
  10. Fiat 500X

 

Bekijk welke kleine SUV's het beste bij jouw wensen past! 

10. Fiat 500X

Op de nummer 10 staat de de Fiat 500X. De 500X is de grote broer van de Fiat 500 met een extra stoer uiterlijk. De Fiat voelt zeer comfortabel aan en is een auto die niet voor de hand ligt. Het is niet verstandig om de auto met de Fiat 500 te vergelijken. De Fiat 500X geeft namelijk een totaal andere gebruikservaring dan de Fiat 500. Waarom die op de nummer 10 staat in deze lijst komt door de ruimte. Er zijn namelijk andere compacte SUV’S die ruimer zijn. Als je met vier personen in de auto zit voelt het al wat krapjes aan.

9. Citroën C3 Aircross

De Citroën C3 Aircross is de volgende kleine SUV. Deze Citroën is technisch vergelijkbaar met de Crossland X van Opel en de 2008 van Peugeot. Dit komt omdat ze uit hetzelfde concern komen. Van het uiterlijk van de Aircross moet je houden en komt dus een beetje neer op smaak. De C3 heeft in tegenstelling tot de Fiat veel zitruimte. Daarnaast is die ook nog betaalbaar.

8. Mercedes GLA

Een auto met lekker veel beenruimte is de Mercedes GLA. Deze Mercedes valt ook onder het kopje ‘’kleine SUV’’. Om even wat meer informatie over de Mercedes GLA te geven. De GLA heeft een maximum vermogen van 122 pk, daarnaast rijdt die gemiddeld 1 op 18,2. De GLA is eigenlijk een verhoogde A-klasse die goed stuurt en heel erg sportief is voor een SUV.

7. Opel Mokka

De Opel Mokka is de compact SUV van Opel. In de Opel zit je lekker hoog. Als we kijken naar wat je achterin de auto kwijt kan is dit een beetje het gemiddelde van de lijst. Een voordeel van de Mokka is dat die lekker op de weg ligt. Verder is de fabrieksopgave 1 op 17 waardoor die ook lekker zuinig is.

6. Dacia Duster

De volgende in de lijst is de Dacia Duster, bekend om zijn robuuste karakter. De Dacia Duster is ook beschikbaar met vierwielaandrijving. Waarom de Dacia Duster relatief zo hoog scoort is door de prijs/kwaliteitverhouding. De auto is namelijk goedkoop en je krijgt er een hele goede auto voor terug.

 
 
 
 
 

5. Mazda CX-3

De Mazda CX-3 kan je wel scharen onder de top 5 compacte SUV’S. Als we kijken naar het uiterlijk zien we dat die heel strak en netjes is afgewerkt. De Mazda CX-3 is heel betrouwbaar, dit komt mede door de goede veiligheidsuitrusting. Daarnaast heeft die lekkere sportieve rijeigenschappen. Een nadeel van de Mazda CX-3 is de ruimte achterin in vergelijking met de andere modellen.

4. Renault Captur

De Renault Captur kan worden gezien als de beste compacte SUV van 2017. Dit is niet gek want dit was toen ook de meest verkochte. De Captur is in veel verschillende kleuren beschikbaar dus je hebt veel keuze. De Renault Captur is een lekker ruime compacte SUV met genoeg zit- en kofferbakruimte. Uit testen met de Renault Captur blijkt dat de praktische gebruiksmogelijkheden heel goed zijn.

3. Volkswagen T- Cross

Als we kijken naar het technische gedeelte zijn de Volkswagen T-Cross en de Seat Arona eigenlijk hetzelfde. Echter zit er wel degelijk verschil tussen deze twee modellen. De Volkswagen T-cross is minder mooi afgewerkt dan de andere twee. De Volkswagen T-cross is eigenlijk een beetje afgeleid van de Polo. Als we kijken naar de goede punten zien we dat die heel betrouwbaar is. Verder is die ook lekker ruim en makkelijk te besturen.

2. Seat Arona

De SUV die het net niet is geworden is de Seat Arona. De Seat Arona is zowel verkrijgbaar als handgeschakeld en als automaat. De Seat compacte SUV automaat is een DSG automaat met 7 versnellingen. Wat de Seat beter maakt dan de T-Cross is dus de afwerking. De Seat heeft een hoogwaardige uitstraling. De ANWB heeft in 2018 een megatest gedaan met vergelijkbare modellen van de Seat Arona. Uit de test kwam naar voren dat de Renault Captur en de Seat Arona het beste scoorde. De reden waarom de Seat Arona zo goed scoorde kwam door de ruimte die de Arona heeft in combinatie met de 95 pk motor.

1. Skoda Kamiq

De nummer één in de lijst beste kleine SUV’S is de Skoda Kamiq. Deze compacte SUV van Skoda staat bovenaan door de grote kofferbak. De kofferbak is namelijk 1395 liter als de stoelen naar beneden zijn geklapt. Daarnaast is die zo als een SUV moet zijn ook lekker hoog. Daarnaast is die ook lekker wendbaar waardoor die ook in de stad heel fijn rijdt. Verder is die voorzien met veel technische functies. Deze Skoda compact SUV heeft een vanafprijs nieuw van €25.890,- euro.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl