Contact met Vaartland.nl

 

De Volkswagen T-Cross SUV is een veelzijdige, stoere SUV crossover

De Polo is een populaire compacte middenklasse Volkswagen en het meest verkochte model in Nederland. Gaat daar met de komst van de kleine cross-over SUV verandering in komen? Waarschijnlijk niet maar fans van de kleine terreinwagen zullen absoluut blij zijn met dit fijne formaat SUV. En of je de multifunctionele Volkswagen T-Cross nu gebruikt voor woon-werk verkeer, om op pad te gaan met je vrienden of voor gezinsactiviteiten, de stoere crossover SUV is je nieuwe partner.

 

 
 
 
 
 

Volkswagen T-Cross specificaties

De nieuwe Volkswagen T-Cross is met zijn vijf deuren de ideale compacte SUV voor zowel korte ritjes in de stad als tripjes naar de natuur. De auto is bijna 14 cm hoger dan de Polo en dat maakt instappen wel heel gemakkelijk. Je hebt dankzij de hoge zit goed overzicht op de weg en het verkeer. Een bestuurder met overzicht zeg maar. De Volkswagen T-Cross 2019 heeft een overzichtelijke kofferbak die afhankelijk van de behoefte variabel is in te delen. Je vergroot de opbergruimte eenvoudig van 395 naar 455 liter dankzij de verschuifbare achterbank. En heb je nog meer ruimte nodig dan is ook de rugleuning van de passagiersstoel neer te klappen en schuif je met gemak lange voorwerpen naar binnen.

Volkswagen T-Cross modellen Vaartland

T-Cross Breeze als concept car

De T-Cross Breeze was het eerste Volkswagen T-Cross concept model dat in 2016 werd geïntroduceerd op de Autosalon in Genève. Het uiterlijk van de Volkswagen T-Cross 2016, een cabrio, was allesbehalve een compacte terreinwagen. Twee jaar later in 2018 werd alsnog de Volkswagen T-Cross 2018 SUV wereldwijd gepresenteerd en na een half jaar namen de nieuwe eigenaren plaats achter het stuur van hun nieuwe auto.

Volkswagen T-Cross model groter dan de werkelijkheid

Al vanaf de eerste Volkswagen T-Cross 2018 heb je van de bestuurdersstoel goed zicht op de motorkap. Dit is uitermate prettig als je wilt parkeren of voldoende afstand van je voorligger wilt houden. De hoge en rechte neus van de T-Cross geeft de bestuurder eveneens die sublieme SUV beleving waardoor je het gevoel hebt dat de auto groter toont.

Deze kleine terreinwagen van Volkswagen kan zeker de concurrentie aan en doet zeker niet onder voor merken als Opel en Suzuki, met respectievelijk de Mokka of Vitara.

Volkswagen T-Cross info

De compacte crossover SUV is niet helemaal uniek, het Volkswagen T-Cross model maakt gebruik van het onderstel en de motoren van de verschillende andere modellen binnen de Volkswagen-groep. De multifunctionele T-Cross is verkrijgbaar in zowel een benzine- als een dieselmotor. De kleine SUV is leverbaar met een 1.0 liter TSI-benzinemotor met 95 en 115 pk en een 1.5 TSI met 150 pk. De laatste is optioneel beschikbaar met een DSG-automaat. De Volkswagen T-Cross diesel heeft 1.6 TDI 95 dieselmotor met 95 pk.

Volkswagen T-Cross model voorzien van een rijke uitrusting

De mini terreinwagen heeft niet te klagen over zijn standaarduitrusting. De T-Cross is o.a. uitgerust met verschillende veiligheidsfeatures zoals Lane en Front Assist en City Emergency Braking en een lege smartphone is verleden tijd met de USB-aansluitingen alhoewel draadloos opladen behoort ook tot de mogelijkheden. Afhankelijk van je persoonlijke wensen kun je de auto nog verder uitbouwen met de verschillende opties. Maar het hoeft natuurlijk niet. Zowel de Life en Style uitvoeringen hebben beide een nog uitgebreider veiligheidspakket waaronder ABS, AEB, twee airbags, hoofdsteunen en Forward Collision Warning en dat is nog niet eens alles ook aan technische snufjes en comfort is gedacht. Een boordcomputer, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, elektrische ramen voor en achter, verstelbaar stuur en bestuurdersstoel zijn maar zo een paar zaken. De Volkswagen T-Cross maakt rijden in elk seizoen een feestje.

De Style uitvoering is de meest luxe uitvoering. Afhankelijk waarvoor je deze multifunctionele SUV voor inzet aan veiligheid en comfort zal het je in ieder geval niet ontbreken.

 

 

Bekijk huidige aanbod Volkswagen T-Cross

Plus- en minpunten Volkswagen T-Cross

+ Voldoende beenruimte ook achterin
+ Compact
+ Zuinig in verbruik

- Dashboard weerkaats in je ogen bij zonlicht
- Holle deurpanelen

Glazen bol kijken voor de Volkswagen T-Cross

De Volkswagen T-Cross is nog maar recent de landsgrenzen gepasseerd en er ligt nog geen nieuwe elektrische variant op de tekentafel. Althans van de Volkswagen T-Cross. Volkswagen timmert hard aan de weg met de verschillende concept e-cars die de komende jaren op het wegdek te zien zullen zijn. 

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl