Contact met Vaartland.nl

 

Top 10 beste kleine cabrio's die je kan vinden

Vaartland.nl Jelle
31 december 2021

Door Jelle Sluis

Meer artikelen van Jelle Sluis

De cabrio heeft eigenlijk geen introductie nodig. Iedereen kent deze auto’s met een open dak wel. Een cabrio is een auto waarbij het dak kan worden neergeklapt en je dus met je haren in de wind kan rondrijden. Het cabrio seizoen begint vaak rond maart/april, je kan zo van de allereerste zonnestraaltjes genieten.

In dit artikel bespreken we de beste kleine cabrio. Het is moeilijk om te zeggen welke kleine cabrio het beste is, er zijn namelijk veel verschillende cabrio’s. We houden in deze lijst rekening met betrouwbaarheid, prijs en rijeigenschappen. Omdat we het over een kleine cabrio hebben zijn het voornamelijk modellen met twee zitplekken.

  1. Mazda MX-5
  2. Audi TT Roadster
  3. Mini Cooper Cabrio
  4. BMW Z4
  5. Fiat Barchetta
  6. Toyota MR2 Roadster
  7. Peugeot 206 CC
  8. Porsche Boxster
  9. Fiat 500C
  10. Ford Streetka

10. Ford Streetka

De Ford Streetka is eigenlijk gewoon een Ford Ka alleen dan als een cabrio variant. De Streetka heeft maximaal 95 pk. Het uiterlijk springt er nog steeds uit in het straatbeeld. Het uiterlijk is wel erg smaak afhankelijk.

9. Fiat 500C

De Fiat 500 staat bekend als een kleine auto. De Fiat 500C is de dakloze broer en net als de normale 500 klein maar fijn. De Fiat 500C is misschien wel wat vrouwelijk, maar schaam je niet om er als man in te rijden. Het is misschien een beetje valsspelen om deze in de lijst te zetten. De raamstijlen van de Fiat 500C gaan namelijk niet omlaag. Je zou het misschien meer kunnen beschouwen als een auto met vouwdak.

8. Porsche Boxster

De volgende kleine cabrio is de Porsche Boxster. Het rijden van deze cabrio is niet zonder risico, als er iets kapot gaat zijn de reparatiekosten niet mis. Verder is Boxter qua onderhoud ook niet goedkoop. Als je dit het waard vindt heb je wel echt een pracht van een auto en zal je zeker bekijks trekken.

Cabrio's

7. Peugeot 206 CC

De Peugeot 206 CC is een kleine cabrio met hardtop. Dit is ideaal als je zowel in de winter als in de zomer met de auto wil rijden. Is het geen lekker weer? Dan maak je gewoon gebruik van de inklapbare hardtop. De Peugeot staat bekend als een lekkere comfortabele auto die ook nog eens betrouwbaar is.

6. Toyota MR2 Roadster

De Toyota MR2 is een kleine tweepersoons cabrio. De reden dat deze Toyota occasion zo hoog scoort in de lijst komt door het rijcomfort. De auto heeft namelijk een zeer goede wegligging dankzij de middenmotor. De bagageruimte is wel heel beperkt. De Roadster is vooral gericht op functionaliteit en fijn rijden.

5. Fiat Barchetta

De Fiat Barchetta is een kleine roadster en kan je zien als een echte sportieve cabrio. Daarnaast is de Fiat Barchetta een leuke auto om te zien wat hem zeker als occasion erg gewild maakt.

4. BMW Z4

De BMW Z4 is een mooie auto om te zien, daarnaast heeft de BMW Z4 ook een zescilinder turbomotor die er voor zorgt dat je wel flink wat gas kan geven. Er zijn veel verschillende uitvoeringen van dit model uitgebracht door de jaren heen. We gaan in deze lijst uit van de wat oudere uitvoeringen.

3. Mini Cooper Cabrio

De Mini Cooper Cabrio is een echte kleine cabrio. De Mini Cooper cabrio heeft namelijk een rechtopstaande ruit wat eigenlijk bij een echte cabrio hoort. Verder heeft die fijne rijprestaties door de driecilindermotor die er in zit. Dit alles maakt dat de Mini Cooper cabrio echt een aanrader is als je van plan bent om een cabrio te kopen.

2. Audi TT Roadster

We komen bijna aan bij de nummer 1 maar voordat we de winnaar bekend maken gaan we het eerst hebben over de Audi TT Roadster. Wat goed is om te vermelden is dat de TT Roadster een stoffen dak heeft waardoor de auto eigenlijk lichter is. Verder is de Audi ook gewoon een mooie auto om te zien.

1. Mazda MX-5

Daar is die dan, de beste kleine cabrio die te koop is. De Mazda MX-5 is naast dat die er leuk uitziet ook betrouwbaar. Dan hebben we het nog geeneens over het rijplezier gehad die deze auto met zich mee brengt. De Mazda ligt namelijk heerlijk op de weg en is lekker sportief. Verder geeft de wegenwacht aan bijna nooit problemen met de Mazda MX-5 te hebben. Even ter conclusie; de Mazda MX-5 is de koning onder de kleine cabrio’s.

Beste kleine cabrio Vaartland.nl
Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl