Contact met Vaartland.nl

 

Polestar zet een nieuwe standaard neer in elektrisch rijden

Polestar is geen traditionele autobouwer. Deze fabrikant van elektrische auto’s heeft een geheel eigen filosofie. Zij zijn vastbesloten om de samenleving waarin we leven te verbeteren door de verandering naar een volledig elektrische, klimaat neutrale toekomst te versnellen. Daarom richten zij zich doelbewust op elektrisch rijden. De overgang naar deze duurzame mobiliteit willen zij stimuleren met voortreffelijke prestaties en weergaloos gemak. Hiermee zet Polestar een nieuwe standaard neer in elektrisch rijden.

polestar vaartland
 
 
 
 
 

Familie van Volvo

Volvo werd in 2015 100% eigenaar van Polestar Holding. Polestar is dus een dochteronderneming van Volvo en streeft naar dezelfde kernwaarden; veiligheid, kwaliteit en milieuvriendelijkheid. Desondanks zijn Volvo en Polestar twee verschillende merken, die elk hun eigen richting in slaan.

Cyan Racing

Voordat Polestar familie werd van Volvo waren deze merken al aan elkaar verbonden. De oorsprong van Polestar ligt namelijk in het racecircuit en de ontwikkeling van raceauto’s. Het team van Polestar was dusdanig succesvol dat zij streden met teams als AMG van Mercedes en M van BMW en diverse records verbroken. Met de overname van Polestar door Volvo in 2015 is het raceteam verder gegaan onder de naam Cyan Racing, maar de opgedane technische kennis en specialisatie zie je nog terug in de gebruikte technologieën van Polestar.

Een design gericht merk

Passie voor design, prestatie en precisie

Het Polestar automerk is een op design gericht merk dat gebruik maakt van verfijnde prestaties en geavanceerde technologieën. Elke auto wordt tot in detail vormgegeven met als doel om je te laten vergeten hoe het was om anders te rijden.

Het minimalistische design is onderscheidend in de sector. Slimme design features zoals een geblokte grille en krachtige koplampen geven de auto een zelfverzekerde look. Hierdoor hebben de elektrische auto’s van Polestar een vooruitstrevende, maar zeer vertrouwde uitstraling.

Dit vooruitstrevende karakter komt ook terug in het interieur en de innovatieve materialen. Zo is het infotainmentsysteem van de Polestar 2 gebouwd op het Android Automotive OS. Het is de eerste auto ter wereld met dit innovatieve systeem. Hiermee breekt Polestar de gebaande paden van het elektrische segment.

Red Dot Award

Het unieke en onderscheidende karakter van Polestar occasions valt op en wordt dan ook beloond. In 2020 wonnen zij in drie categorieën een Red Dot Award, een internationale prijs voor design. In 2021 won de Polestar 2 de Best of the Best- Red Dot Award.

Ontmoet de auto’s

Polestar spaces

Polestar biedt een nieuwe manier van auto’s kopen. De showrooms worden door Polestar ‘Spaces’ genoemd en zijn te vinden in Amsterdam, Leidschendam, Eindhoven en Rotterdam. In deze showroom krijg je alle tijd en ruimte om de auto en zijn functionaliteiten zelf te ontdekken en de materialen te voelen.

Een auto kopen kan hier echter niet. Deze Spaces zijn geen Polestar dealers, maar showrooms. Polestar biedt zijn auto’s namelijk alleen online aan voor de verkoop. Hier kan je de auto zelf digitaal samenstellen op basis van jouw wensen en behoeften. Vervolgens wordt de auto afgeleverd op het gewenste adres.

Transparantie en duurzaamheid in de auto-industrie

Polestar zet zich in voor een transparante, verantwoorde manier van zaken doen in de autobranche. Daarom zijn zij open en eerlijk over het productieproces en geven ons als consument inzicht in de uitstoot tijdens de productie, de ethiek van de toeleveringsketen en de traceerbaarheid van materialen. Deze transparantie is volgens Polestar de weg naar weloverwogen keuzes, vooruitgang en meer duurzaamheid.

 

Pluspunten van een Polestar

+ Gericht op duurzame mobiliteit
+ Sportief en minimalistisch design
+ Het gemak van een goed dealernetwerk

Veelgestelde Polestar vragen

Welk merk auto is Polestar?

Polestar is een relatief nieuw merk in de autobranche. Het merk is eigendom van Volvo Car Group en het Chinese Zhejiang Geely Holding, maar opereert zelfstandig.

Is Polestar van Volvo?

Polestar is het zustermerk van Volvo. Het 'performance' label van Volvo Car Group presenteert zich als een zelfstandig merk van elektrische auto's.

Hoeveel kost de Polestar?

Het basismodel van de elektrische Polestar 2, de standard range single motor, kost € 45.900. De long range single motor heeft een extra krachtige accu en kost € 49.000. De krachtigste variant, de long range dual motor, kost € 53.900.

Wat is het verschil tussen Polestar 1 en 2?

De Polestar 1 is een performance hybride met een benzinemotor en drie elektromotoren. De Polestar 2 is de eerste volledig elektrische auto van Polestar.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl