Contact met Vaartland.nl

 

Een ultraluxe comfortabele terreinwagen die alles kan... De Range Rover

In 1970 introduceerde Land Rover de 1e Range Rover. Tot de introductie van deze SUV stond Land Rover bekend om zijn ruige en rauwe terreinwagens. Met de komst van de Land Rover Range Rover sloegen zij een nieuwe weg in en werd Range Rover een begrip dat een breed publiek aansprak en nog steeds aanspreekt. De wagen is namelijk geïntroduceerd als een ultraluxe comfortabele terreinwagen die eveneens geschikt is voor andere doeleinden. Hiermee was dit model de eerste 4x4 die zowel op de weg als offroad gebruikt kon worden. Een Britse klassewagen die alles kan.

land rover range rover vaartland
 
 
 
 
 

Land Rover versus Range Rover

Laten we hier meteen de verwarring tackelen over Land Rover vs Range Rover. Land Rover is het merk dat het model, Range Rover, uitgeeft. Dit model heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld als een icoon en heeft al menig hart veroverd. Hierdoor worden deze twee nogal eens door elkaar gehaald. Toch spreken we officieel van de Land Rover Range Rover.

De Land Rover Range Rover

Het onmiskenbare, iconische silhouet van de Range Rover is in elke uitvoering herkenbaar, maar fijn geslepen met zorgvuldig gecreëerde details en afwerkingen. Deze robuuste terreinwagen is voorzien van een elegante daklijn en doorlopende taillelijn. Details zoals de robuuste grille, de geïntegreerde uitlaten, de accentlijsten aan de onderzijde van de flanken en de LED-koplampen geven hem een nog sterkere uitstraling.

Het Land Rover Range Rover interieur

De Range Rover is standaard uitgerust met een royaal, luxueus interieur. Dit wordt gecombineerd met geavanceerde en geïntegreerde technologieën en een Meridian audiosysteem. Alle belangrijke informatie is bovendien terug te vinden op het intuïtieve 10 inch HD-touchscreen met het Touch Pro Duo infotainmentsysteem.

Veilig op weg

De Range Rover is daarnaast (optioneel) voorzien van enkele handige hulpsystemen om jouw veilig op de weg te houden, waaronder een head up display, achteruitrijcamera, Lane Departure Warning, Park Distance Control en Cruise Control.

De Land Rover Range Rover Familie

Sinds de 1e introductie van de Range Rover is het iconische vlaggenschip uitgebreid naar een totaal van vier uitvoeringen. Elk model heeft zijn eigen unieke karakter, maar het DNA van de Land Rover Range Rover is behouden. Zo kan je vertrouwen op een ongeëvenaarde rijbeleving wanneer je in een Range Rover stapt. De Range Rover familie bestaat inmiddels uit:

Land Rover Range Rover HSE, beschikbaar vanaf € 157.901

Een legendarische 4x4 SUV met een iconisch en modern design. De Land Rover Range Rover HSE is beschikbaar met zowel een krachtige diesel- als benzinemotor:

  • 3.0 liter l6 diesel met 221 kW / 300 pk, waarmee de auto van 0 naar 100 accelereert in 7,4 seconden
  • 3.0 liter l6 benzinemotor met 294 kW / 400 pk waarmee de auto van 0 naar 100 accelereert in 6,3 seconden.

Land Rover Range Rover Vogue, ook wel de Range Rover Long Wheelbase, beschikbaar vanaf € 134.345

De Range Rover Long Wheelbase is een verlengde Range Rover met lange wielbasis wat zorgt voor meer leefruimte achterin. Deze uitvoering is beschikbaar met de volgende motoren:

  • 3.0 liter l6 diesel met 221 kW / 300 pk, waarmee de auto van 0 naar 100 accelereert in 7,8 seconden
  • 3.0 liter l6 diesel met 257 kW / 350 pk, waarmee de auto van 0 naar 100 accelereert in 7,2 seconden
  • 3.0 liter l6 benzinemotor met 294 kW / 400 pk waarmee de auto van 0 naar 100 accelereert in 6,5 seconden
  • P400e met 297 kW / 404 pk, waarmee de auto van 0 naar 100 accelereert in 6,5 seconden
  • 5.0 liter V8 Supercharged benzinemotor met 386 kW / 525 pk. Hiermee accelereert de Range Rover Vogue van 0 naar 100 km per uur in 5,5 seconden.

Land Rover Range Rover Westminster, beschikbaar vanaf € 141.526

Er is al een paar keer eerder een Range Rover Westminster editie verschenen. In deze nieuwe versie wordt de verfijning van de Range Rover nog verder geaccentueerd met onder andere privacyglas en een glazen panoramadak.

  • 3.0 liter l6 diesel met 221 kW / 300 pk, waarmee de auto van 0 naar 100 accelereert in 7,4 seconden
  • P400e met 297 kW / 404 pk, waarmee de auto van 0 naar 100 accelereert in 6,4 seconden

Land Rover Range Rover SVAutobiography, beschikbaar vanaf € 270.196

De Range Rover SVAutobiography biedt een ongeëvenaarde combinatie van luxe, design en all-terrain-capaciteiten. Deze terreinwagen is voorzien van een 5.0 liter V8 Supercharged benzinemotor met 416 kW / 565 pk. Hiermee accelereert de Range Rover SVAutobiography van 0 naar 100 km per uur in 5,4 seconden. Dit is het allerhoogste vermogen uit de geschiedenis van de Range Rover!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Life Cycle Filosofie

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij Land Rover Range Rover hoog in het vaandel. Zij zijn continu bezig om hun productieprocessen te verduurzamen en hun CO2-emissie te reduceren. Het verminderen van afval en watergebruik zijn hierbij prioriteit. Daarnaast blijven zij innovatieve manieren zoeken om grondstoffen opnieuw te gebruiken of te recyclen en meer natuurlijke materialen toe te voegen in hun productieproces.

Life Cycle Assessment

Land Rover Range Rover maakt gebruik van een Life Cycle Assessment om de ecologische belasting van hun producten en processen te bepalen. Deze resultaten worden gebruikt voor het optimaliseren van de processen en creëren van de meest duurzame generatie ooit.

Bekijk huidige aanbod Land Rover Range Rover

Pluspunten van de Range Rover

+ Een onmiskenbaar, iconisch silhouet
+ Prachtig uitgevoerd interieur voor luxueus comfort
+ Intuïtieve, geavanceerde en geïntegreerde technologieën
+ Geschikt voor elk terrein

Minpunten van de Range Rover

+ Relatief hoge onderhoudskosten

Veelgestelde Land Rover Range Rover vragen

Wat is de kleinste Range Rover?

De compacte Range Rover Evoque is met 4.371 mm lengte, 1.996 mm breedte en 1.649 mm hoogte de kleinste, lichtste en zuinigste Range Rover uit de familie.

Is een Range Rover een Land Rover?

Range Rover is het tweede model dat Land Rover introduceerde in 1970. Land Rover is dus het merk dat het model Range Rover uitgeeft. De Range Rover is de ultraluxe comfortabele terreinwagen die ook voor dagelijks woon-werkverkeer geschikt is.

Welke soorten Range Rover zijn er?

De Range Rover familie bestaat uit 4 modellen; de Range Rover, de Range Rover Sport, de Range Rover Velar en de Range Rover Evoque.

Hoeveel zitplaatsen heeft een Range Rover?

Het interieur van de Range Rover is voorzien van 2 comfortabele voorstoelen. De zitplaatsen achterin variëren per model van een 2-zits of een 3-zits.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl