Contact met Vaartland.nl

 

Land Rover – Van praktisch en robuust naar kracht en uitstraling

Het merk Land Rover vindt zijn oorsprong in Engeland en startte net na de oorlog. In een fabriek in Engeland waar militaire goederen werden geproduceerd was na de oorlog overcapaciteit wat twee broers een vindingrijk idee gaf. De bekende Willy’s Jeep was een groot succes tijdens de oorlog maar was in eerste instantie hier specifiek voor gebouwd. De broers Wilks wilde een auto ontwikkelen met de functionaliteiten van een Jeep maar met meer mogelijkheden. Zo werd de Land Rover geboren.

 
 
 
 
 

De Land Rover geschiedenis

De eerste Land Rover modellen hadden nog veel weg van de ouderwetse Jeep qua uiterlijk. Qua functionaliteit was hij meer toegespitst op het gebruik op de weg en op het land. De eerste serie landrovers werd eind jaren 40 geïntroduceerd als een pick-up. In de jaren die hierop volgden ondergaat de auto aanpassingen aan het design, aan de wielbasis en aan de motor. De grootste aanpassingen werden zichtbaar in begin jaren ’90. De Land Rover soort zoals we deze kenden werd voortaan Defender genoemd. Hiermee werd het onderscheid gemaakt van dit basismodel met de andere modellen zoals de Range Rover en Discovery die meer in het luxe segment verkeerden.

De Land rover werd eerst geproduceerd onder Rover waar hij zijn naam aan te danken heeft. In een later stadium viel Rover onder BMW en Ford en op dit moment is het model ondergebracht, samen met Jaguar, onder het Indiase Tata Motors. De land rover 2018 en Land rover 2019 komen dan ook uit dit bedrijf. 

Hedendaagse modellen Land Rover

Het onderscheid in de looks en modelnamen zie je nu nog steeds gedeeltelijk terug. Ondanks dat alle modellen de basis naam Range Rover hebben meegekregen zijn de ‘vroegere’ namen nog steeds te zien aan de model variant.

Naast de standaard Land Rover auto vond het bedrijf het tijd om ook luxere varianten uit te brengen die niet alleen praktische doeleinden hadden. Met dit doel werd in 1970 de Range Rover geïntroduceerd. Zeker vanaf de jaren ’90 maakt de Range Rover modellen stappen richting het luxe segment. Vandaag de dag onderscheiden we nog steeds deze drie modellen Land Rover: de Defender, Range Rover & Discovery

land rover modellen vaartland

Land Rover Familie’s

De Defender is zoals benoemd gemaakt voor praktische doeleinden. Deze auto wordt hedendaags nog steeds ingezet voor militaire eenheden of door de politie. Door zijn vernieuwde uiterlijk is hij echter ook een mooie consumenten auto geworden die geniet van hoge terrein capaciteiten. 

De Range Rover range bevat vier luxe modellen die helemaal ingespeeld zijn op de zakelijke markt en het hogere segment. Volledig afgewerkt aan de buiten- en binnenkant maakt dat deze auto een top auto is in zijn segment.

De Discovery is tussen beide modellijnen geplaatst. Deze auto’s komen uit een wat lager, en dus beter betaalbaarder segment, dan de Range Rover en neigen meer naar de dagelijkse auto dan dat de Defender dat doet. De twee modellen kunnen zowel voor dagelijks verkeer worden ingezet als voor off road rijden. Deze modellijn is meer ingespeeld op gezinnen door de mogelijkheid om tot wel 7 personen kwijt te kunnen in de auto. 

land rover auto vaartland

Plugin Hybride Land Rover Model

Drie modellen van de range rover range en één van de discovery lijn zijn verkrijgbaar als plugin Hybride. De auto rijdt zowel op traditionele brandstof als op elektriciteit. Je kunt tijdens het rijden zelf kiezen voor welke verbranding je wilt gaan, volledig elektrisch rijden of gecombineerd met benzine. De occasion modellen van de plugin hybride zul je veel terugvinden als je zoekt op de 2019 Land Rover en de 2018 Land Rover

 

 

Bekijk huidige aanbod Land Rover

Kenmerken van het Land Rover merk

+ Luxe en kwaliteit
+ Duidelijk aanbod
+ 4x4 mogelijkheden
+ Sportief rijgedrag

- Duur in aanschaf en onderhoud

Land Rover occasions zijn van een duidelijk merk. Het design en de kwaliteit zijn zichtbaar in de gehele lijn. Door de verschillende families is het heel makkelijk kiezen en afstemmen welke auto het beste bij je past. Op zoek naar ruige ritten en terreinen dan is de Defender nog steeds de beste keuze. Zakelijk past de Range rover het beste en wil je genieten van luxe met het gehele gezin dan is de Discovery familie de meest passende keuze.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl