Contact met Vaartland.nl

 

Land Rover Defender– Avontuur gecombineerd met luxe

Met de Land Rover Defender kun je écht rijden. Dit 4x4 terreinvoertuig is gemaakt voor de meest ruige omstandigheden. Sneeuw, zand of water, alles doorstaat deze SUV met gemak. Een echte outdoor auto voor lange ritten met veel avontuur.

De oorsprong van de Land Rover Defender ontstaat net na de oorlog. Geïnspireerd op de Willy’s Jeep die dienst deed in de oorlog besloten de broers Wilks een auto te ontwikkelen die net iets meer kon dan alleen dienst doen in de oorlog. Dit werd de eerste Land Rover.

 
 
 
 
 

Land Rover Defender modellen

De Land Rover Defender auto kwam uit onder de naam series 1, 2 en 3. Pas in 1990 kreeg deze terreinauto zijn de naam Defender mee om het onderscheid aan te brengen met andere modellen van Land Rover. 

De Land Rover Defender 2016 was de laatste die uit de productie kwam zoals we de auto voorheen kende. De auto voldeed niet meer aan de nieuwe Europese normen en werd na 68 jaar uit de productie genomen. Een Land Rover Defender 2018 zul je niet tegenkomen maar een Land Rover Defender 2019 gelukkig weer wel. Eind 2019 kwam de vernieuwde versie uit die we nu kennen onder de naam New Defender en zo is deze klassieker gelukkig weer terug op de markt.

Land Rover Defender info - de uitvoeringen

De Land Rover Defender komt als 3-deurs (de Defender 90) of 5-deurs (de Defender 110). Deze auto is gemaakt voor offroad terrein en levert onder alle omstandigheden topprestaties. Deze auto deinst niet weg voor losse grond, sneeuw, stijle hellingen of afdalingen. Ook water is geen probleem, met zijn waaddiepte van 900 mm kan er diep water worden overgestoken. De camera houdt voor je bij hoe diep je bent dus hier hoef je je zelf niet druk over te maken.

De Land Rover Defender heeft een trekgewicht van 3500 kilo waarmee de zwaarste trailer met gemak wordt getrokken. De auto is er door middel van advanced tow assist op gemaakt om stabiel te blijven rijden, hoe zwaar het trekgewicht ook is. 

Een rooftop tent op het dak van de Defender is ook een optie. Het dak kan tot 168 kilo dragen. Outdoor overnachten wordt mogelijk gemaakt met deze avontuurlijke auto. 

land rover defender vaartland

Het huidige model Land Rover Defender– niet alleen maar praktisch

Door de jaren heen is de het model Land Rover Defender steeds meer verschoven van alleen praktisch naar meer comfort. Zeker met de herintroductie zijn comfort en design belangrijke pijlers geworden. Kies bijvoorbeeld voor een stoffen dak, een compleet glazen dak of een metalen dak in contractkleur. De auto is volledig te personaliseren qua exterieur als interieur.

Ondanks zijn verbeteringen op design gebied is het praktische aspect niet verloren gegaan. De Defender 90 biedt 6 zitplaatsen wat dit direct een goede auto maakt voor avontuurlijke vakanties met het hele gezin.

De Land Rover Defender op zijn best

De standaard Land Rover Defender is de New Defender 90. Hierop volgen verschillende uitvoeringen met meer specificaties: New Defender 90S, New Defender 90 SE, de New Defender 90 HSE, de First Edition en de Defender X. Daarbij zijn er 4 accessoire packs beschikbaar. 

Het interieur is stoer, robuust en minimalistisch maar voorzien van alle noodzakelijke voorzieningen.  

De nieuwste Land Rover Defender is uitgebracht met twee soorten benzine motoren. Allereerst een 2.0 met 200 pk. Deze haalt een topsnelheid van 175 km/u en accelereert in 10,2 seconden naar 100. De 3.0 benzinemotor heeft een vermogen van 400 pk en een topsnelheid van 208 km/u en een acceleratie van 6,0 seconden naar 100.


Bekijk huidige aanbod Land Rover Defender

Plus- en minpunten van de Land Rover Defender 

+ Ultieme Off-road 4x4 auto
+ Strak design 
+ Veel ruimte binnen

– Minimalistisch interieur

Ondanks dat deze auto voornamelijk wordt gepresenteerd als off road auto betekent het niet dat de Land Rover Defender niet als gezinsauto dienst kan doen. Met de mogelijkheid tot 7 zitplaatsen is deze auto namelijk ook hier uitermate geschikt voor. De auto blijft een sportief en stoer karakter hebben en als je van avontuurlijk rijden houdt gecombineerd met luxe dan is dit een perfecte auto. Toch niet overtuigd en liever een auto van een ander merk? Kijk dan eens naar de Jeep Wrangler Of kijk eens naar de Land Rover Range Rover voor meer luxe.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl