Contact met Vaartland.nl

 

Audi A1, bijzonder compleet en bijzonder sportief

De nieuwe Audi A1 occasions zijn royaal, sportief en karaktervol. De vormgeving heeft een kenmerkende stijl, geïnspireerd op de eerste Audi Quattro occasions. De Audi A1 zwart, Audi A1 wit en Audi A1 grijs zijn al tijden de meest populaire uitvoeringen. De nieuwe generatie kenmerkt zich door een karakteristiek, vlot design. Door de strakkere lijnen oogt de wagen een stuk krachtiger. De Audi A1 is beschikbaar met een handgeschakelde 5- of 6-bak of een Audi A1 automaat.

audi a1 vaartland
 
 
 
 
 

De Audi A1 Sportback

Met zijn compacte maten (4,03m x 1,74m x 1,41m) is de Audi A1 occasion Sportback een ideale middenklasse auto om mee door de drukke stad te manoeuvreren. Hij is expressief, sportief en inspirerend. De Audi A1 occasion Sportback heeft een krachtige uitstraling wat tot uiting komt in de strakke lijnen en de brede singleframe-grille. Ook de LED-koplampen en achterlichten springen in het oog, al dan niet met dynamische knipperlichten.

Gericht op gemak

Het interieur van de Audi A1 Sportback is gericht op de bestuurder. Dat zie je terug tot in de kleinste details. Het scherm en de knoppen zijn bijvoorbeeld licht naar de bestuurder toe gedraaid, wat onbewust voor extra gemak zorgt.

En over gemak gesproken... Een goed infotainment-systeem behoort standaard tot het Audi A1 interieur. Daarom wordt er een volledig digitaal instrumentenpaneel (Audi virtual cockpit) en een telefoonintegratie (Audi smartphone interface) standaard meegeleverd. Amazon Alexa 2 en Amazon Music 2 worden in de Audi A1 meegeleverd zodat je direct, zonder smartphone, gebruik kunt maken van de spraakdienst en de streamingservice. Verder zijn er zes luidsprekers, een microfoon in de dakconsole en DAB+ radio aan boord. Ook is de A1 Sportback voorzien van navigatievoorbereiding. Tegen betaling kan deze achteraf door de dealer geactiveerd worden.

Klein maar krachtig

De Audi A1 rijdt strak en sportief dankzij de elektromechanische stuurbekrachtiging en de sterke, maar zuinige motoren. De Audi A1 Sportback 35 TSFI heeft de sterkste motor. Hier zit een 1.5 TFSI viercilinder in met 110 kW/150 pk, waarmee dit model van 0 naar 100 km per uur accelereert in 7,7 seconden.

Qua uitvoeringen is er de keuze uit drie modellen; de Audi A1 Pro Line, de Audi A1 Advanced Edition en de Audi A1 S line. Verder is er de keuze uit een Audi A1 automaat, de Audi A1 S tronic, of een handgeschakelde 5- of 6-bak. Hiermee zijn er 3 motoren in 15 diverse varianten beschikbaar voor de Audi A1 Sportback:

  • Een 25 TFSI 5-bak van 70 kW/95 pk, beschikbaar in de uitvoeringen Pro Line, Advanced edition en S edition
  • Een 25 TFSI S tronic van 70 kW/95 pk, beschikbaar in de uitvoeringen Pro Line, Advanced edition en S edition
  • Een 30 TFSI 6-bak van 81 kW/110 pk, beschikbaar in de uitvoeringen Pro Line, Advanced edition en S edition
  • Een 30 TFSI S tronic van 81 kW/110 pk, beschikbaar in de uitvoeringen Pro Line, Advanced edition en S edition
  • Een 35 TFSI S tronic van 110 kW/150 pk, beschikbaar in de uitvoeringen Pro Line, Advanced edition en S edition

Plezier gegarandeerd

Elke uitvoering van te Audi A1 Sportback heeft zijn eigen onderscheidende details. De auto is nog verder de onderscheiden dankzij de flexibele designpakketten van Audi. Hiermee is zowel het exterieur als het interieur volledig naar eigen wens te personaliseren.

De Audi A1 citycarver, de cross-over

De Audi A1 occasion citycarver is een stoere cross-over met een eigen uitstraling. Uniek en spannend. Hij is bijzonder wendbaar en biedt veel rijplezier.

Een unieke robuuste vormgeving

De Audi A1 occasion citycarver heeft een expressief design met robuuste kenmerken. Details die in het oog springen zijn de singleframe grille met een matzwart gespoten honinggraatrooster, de brede spatborden en 17 inch lichtmetalen velgen. De in rvs-kleur gespoten bodembescherming verwijst naar zijn offroad potentie. De A1 citycarver heeft wel meer bodemspeling dan de Audi A1 Sportback. Dit maakt de auto hoger en creëert zodoende ook een hogere zitpositie.

Rijk uitgerust interieur

De robuuste, expressieve uitstraling van de Audi A1 citycarver wordt doorgevoerd in het interieur met de luxe aankleding van stevig kunststof. Het Audi A1 interieur is standaard rijk uitgerust met een 10,25 inch volledig digitaal instrumentenpaneel en een infotainmentsysteem in het middenconsole. Deze is via Bluetooth eenvoudig te koppelen aan jouw mobiele telefoon. Ook hier zijn Amazon Alexa 2, Amazon Music 2 en de navigatievoorbereiding alvast voor je geïnstalleerd. Binnenin deze auto ervaar je het ultieme rijplezier.

Motoren Audi A1 Citycarver

De Audi A1 citycarver is enkel beschikbaar in de Advanced edition, met keuze uit een Audi A1 automaat of een handgeschakelde 5- of 6-bak. Hiermee zijn er 4 motoren beschikbaar:

  • Een 25 TFSI 5-bak van 70 kW/95 pk
  • Een 30 TFSI 6-bak van 81 kW/110 pk
  • Een 30 TFSI S tronic van 81 kW/110 pk
  • Een 35 TFSI S tronic van 110 kW/150 pk

Vertrouwen op veiligheid

De rijhulpsystemen van de Audi A1 Sportback en de Audi A1 Citycarver doen het werk voor jou! De rijstrookassistent houdt je in de juiste baan en de standaard Audi pre sense front reageert op mogelijk gevaar van onder meer voertuigen, objecten en voetgangers. Zo helpen deze assistentiesystemen jou om aanrijdingen te vermijden of de gevolgen hiervan te minimaliseren.
Optioneel is de Audi A1 ook uit te breiden met onder andere Adaptive Cruise Control, parkeerassistentie, achteruitrijcamera en verkeersbordherkenning voor optimaal rijgemak.

Één ding is zeker over de Audi A1: rijplezier is gegarandeerd

Pluspunten van de Audi A1

+ Sportief uitgevoerde SUV
+ Goede wegprestaties

Minpunten van de Audi A1

- Is wat hoog geprijsd

Veelgestelde Audi A1 vragen

Wat kost de nieuwe Audi A1?

De Audi A1 is beschikbaar vanaf € 28.176. Hiervoor heb je de standaard A1 Sportback uitvoering. Afhankelijk van de varianten en optiepakketten loopt deze prijs op.

Gaat de Audi A1 uit productie?

Audi-CEO Markus Duesmann heeft bevestigd dat de nieuwe generatie van de Audi A1 geen opvolger krijgt. Het zal nog wel even duren voordat de A1 definitief uit de productie gehaald zal worden.

Waar wordt de Audi A1 geproduceerd?

De Audi A1 wordt exclusief in de SEAT fabriek in Barcelona geproduceerd. Vanuit hier wordt de A1 naar alle markten gedistribueerd.

Hoeveel pk heeft Audi A1 Sportback?

Het aantal pk van de Audi A1 Sportback varieert afhankelijk van de uitvoering. De standaard uitvoering, de Pro Line 25 TFSI heeft 70 kW/95 pk. Met 110 kW/150 pk heeft de A1 Sportback 35 TSFI de sterkste motor. Hiermee accelereert deze auto van 0 naar 100 kilometer per uur in 7,7 seconden.

Is de Audi A1 Sportback een automaat?

Alle uitvoeringen van de Audi A1 Sportback zijn beschikbaar met een S tronic automaat.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl