Contact met Vaartland.nl

 

Top 5 auto's voor slechte chauffeurs

Vaartland.nl Peter
29 oktober 2021

Door Peter Bosch

Meer artikelen van Peter Bosch

We kennen ze allemaal wel, die vriend of vriendin die niet zou misstaan in het TV programma “De Slechtste Chauffeur Van Nederland”. Elke keer dat je zijn of haar auto ziet zit er wel een nieuwe kras of stoot op en zelfs niet-religieuze kennissen doen een schietgebedje als ze naast hem of haar in de auto moeten plaatsnemen. Maar wat als ze echt niet zonder een auto kunnen? Dan hebben wij de top 5 auto’s voor die vriend die echt niet kan rijden.

Top 5 auto's voor die vriend die echt niet kan auto rijden

  • Citroën C4 Cactus
  • Saab 900
  • Volvo V70/C70
  • Polestar 2
  • Hummer H1

 

Citroën C4 Cactus: de auto met stootwillen

Kom je wel eens op een boot? Dan heb je vast wel eens stootwillen gezien. Rubberen met lucht gevulde ballonnen die een boot moeten beschermen tegen schade tijdens het aanmeren. Erg handig, dacht ook Citroën. De Citroën Cactus heeft namelijk een zeer kenmerkend ontwerp, voornamelijk dankzij de 'Airbumps'. Deze 'Airbumps' zijn luchtgevulde rubber kussentjes op de portieren, voor- en achterbumper en zijn bedoeld om onder andere parkeerschade tegen te gaan.

Zo kan je met een gerust hart de deur opensmijten, zonder je zorgen te hoeven maken over eventuele schade. Ze beschermen niet alleen de auto tijdens een eventuele kopstoot met een lantaarn of Amsterdammertje, ze zijn ook nog eens makkelijk en goedkoop te vervangen.

Bekijk ons aanbod C4 Cactus

citroen airbumps

Saab 900: de valtest koning

Wil je zeker weten dat je auto stevig genoeg is? Dan laat je hem toch gewoon op zijn dak vallen … We zullen eerlijk zijn, dit is niet het eerst waar wij aan dachten, Saab gelukkig wel. De omgekeerde valtesten is namelijk een van de vele manieren waarop ze de stevigheid van hun auto’s testen. Iets wat Saab uitgebreid gedaan heeft tijdens de ontwikkeling van onder andere de Saab 900. Met als gevolg een ongekende stevigheid en stijfheid in de constructie.

Iets wat vereeuwigd is in aflevering 5 van Top Gear seizoen 18 waarbij ze een BMW 3-serie en Saab 900 op hun dak lieten vallen. Het verschil doet de heren versteld staan.

saab roof test

Zware stormen zijn een waar promotiemiddel voor sommigen Saab modellen. Zeker in Amerika waar het tijdens stormen zeer gebruikelijk is dat er bomen op de daken van auto’s terecht komen. Auto’s van Saab kunnen hier verbazend goed tegen.

Dus wil je een stevige en veilige auto? Een Saab 900 (en vrijwel elk ander Saab model) kan ook wel tegen het slordige parkeerwerk van een onervaren bestuurder.

 
 
 
 
 

Polestar 2: De veiligste elektrische auto

Heb je net wat meer geld te besteden of doe je liever afscheid van die verbrandingsmotor? Dan is de Polestar 2 zeker een optie voor wie niet een held achter het stuur is. De Polestar 2 is een van de veiligste elektrische voertuigen die ooit door Euro NCAP is getest en behaalde een beoordeling van vijf sterren.

Het is natuurlijk niet heel onverwacht aangezien die Polestar 2 ontwikkeld is in het Volvo Safety Centre in Göteborg, Zweden. De veiligheidsuitrusting is van de hoogste kwaliteit, variërend van acht airbags, waaronder zij airbags, tot het Front Lower Load Path en Severe Partial Offset Collision (SPOC)-blok die zijn ontworpen om de impact op het batterijpakket en het passagierscompartiment te verminderen.

De Polestar 2 heeft een hoop intelligente oplossingen om ongelukjes te voorkomen. Zo kan de Polestar 2 je waarschuwen of zelfs verhinderen om in een onveilige situatie een rijstrook te verlaten. De Polestar 2 kan ook automatisch remmen (AEBS) wanneer een ongeluk zo goed al onvermijdelijk is.

Lees meer over Polestar

Polestar 2 vaartland

Volvo V70/C70: natuurlijk een Volvo

Grote Volvo's hebben de reputatie om ver en lang mee te gaan. Er doen tal van verhalen de ronde over Volvo’s die meer dan 500.000 kilometer rijden. Zo is ook de auto met de hoogste kilometerstand ooit gemeten (5 miljoen kilometer) een Volvo.

Als gevolg hiervan is de Volvo V70 populair bij autoverhuurbedrijven, taxi’s en gezinnen. Een brokkenpiloot schrikt een Volvo V70 dus zeker niet af. Een Volvo V70 is een grote en zware auto, grote kans dus dat je meer schade aanbrengt op een lantaarnpaal dan de lantaarnpaal op de auto.

De V70 is ook veilig; hij behaalt de volle vijf sterren bij de Euro NCAP test. Een Volvo V70 wordt ook geleverd met een breed scala aan veiligheidsfuncties. Standaard bevat een Volvo V70 airbags voor-en achterin, evenals whiplash-bescherming, antiblokkeerremmen en tractiecontrole. Er is ook het automatische remsysteem City Safety, dat de auto automatisch remt bij een dreigende aanrijding.

volvo v70 vaartland

Hummer H1: bermbom proof

Kan je écht, écht, écht niet rijden? Dan maar een Hummer H1. Deze “auto” wordt al sinds de jaren 80 gebruikt door meerdere legers en militia’s als transportvoertuig. De High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle, kortweg HMMWV, is gemaakt om vrijwel alles te kunnen overleven: bermbommen, kogel vuur, brandende zon en ijzige sneeuw. Dus die lastige parkeerplek bij de Ikea moet ook wel lukken. Lukt het je niet om in het vak te parkeren? Met de vierwielaandrijving en hoge wegligging ga je net zo makkelijk op 2 auto’s staan als dat je er tussen parkeert.

Hummer H1 vaartland

 Tips voor voor die vriend die echt niet kan auto rijden

Rij een automaat

Is een automaat of handgeschakelde auto beter? Dat laten we aan onze klanten over. Het is wel zo dat je bij een automaat je beide handen aan het stuur kan houden, misschien wel zo handig als je al moeite hebt om je auto onder controle te houden.

Verzeker je auto goedkoop all-risk

Ongeluk in een klein hoekje? Dan maar goedkoop verzekeren zodat je niet leegloopt op de kosten. In Nederland zijn vooral de Volkswagen Up!, Skoda Citigo, Dacia Logan, Suzuki Celerio, SEAT Ibiza en de Ford Ka+ goedkoop te verzekeren. In sommige gevallen al vanaf €26,-

Zelfrijdende auto’s

Als alle eerder genoemde opties geen keuze zijn, dan laat je de auto toch gewoon zelf sturen? Volledig zelfrijdende auto’s bestaan nog niet en zullen ook nog wel even op zich laten wachten maar Semi-autonome auto’s zijn er al wel. De bekendste zijn natuurlijk de de Tesla Model 3 en Tesla Model S maar er zijn nog veel meer modellen.

Merk

Model

Handenvrij interval

BMW

3, 5, 6 GT, 7, 8, X3, X4, X5, X7, Z4

4 sec

Mercedes

A, B, CLA, C, E, CLS, GLE, S

45 sec

Nissan

Qashqai, Leaf

8 sec

Volvo

S60, S90, V60, V90, XC40, XC60, XC90

15 sec

Tesla

Model 3, Model S, Model X

120 sec

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl