Contact met Vaartland.nl

 

Een occasion leasen in plaats van kopen?

Vaartland.nl Jelle
13 januari 2020

Door Jelle Sluis

Meer artikelen van Jelle Sluis

Ben je opzoek naar een nieuwe auto dan is private lease een trend waar je niet meer omheen kan. De populariteit van deze nieuwe manier van autobezit is ongekend gegroeid in Nederland in de afgelopen jaren. Het idee is simpel, je koopt geen auto maar betaalt een vast bedrag per maand. Hiervoor rij je niet alleen de auto maar zijn ook de verzekering, onderhoud, reparaties en garantie inbegrepen. Hiervoor sluit je een all-in overeenkomst af voor een bepaalde tijd en een maximaal aantal kilometers.

Auto leasen of kopen

Klinkt als een fantastische oplossing, maar het gaat hier vaak om de goedkoopste kleine auto’s met weinig luxe. Wat als je een goed aangeklede Audi Q7, luxe Volvo V60, een sportieve Volkswagen Tiguan of dikke BMW 3-serie occasion wilt rijden? Dan gaat het al snel om bedragen waar je per maand ook een luxe appartement van kan huren. Vaartland.nl is hierom een partnerschap aangegaan met Caramba24 om zijn occasion auto’s ook aan te kunnen bieden als private lease occasion. Je kunt dus een tweedehands auto leasen inclusief onderhoud voor een vast bedrag per maand met de keuze uit veel luxe modellen van alle grote merken.

Bekijk hier de website van Caramba24.nl

private lease blog vaartland

Nieuwe auto kopen of leasen?

Caramaba24 werkt in de basis hetzelfde als financial lease maar er zijn een aantal verschillen. In de shop vind je een indicatie van de maandprijs waarvoor je de auto 24 maanden in bezit hebt. Als je de keuze gemaakt heb voor een auto betaal je 15% van het aankoopbedrag aan (voor bedrijven 21%). Je kunt de auto laten thuisbezorgen of ophalen in één van de 4 beschikbare Vaartland.nl vestigingen (dit is een service die we als partner aanbieden).

Hierna mag je de auto 14 dagen proefrijden en eventueel terugbrengen. Hierin zit een groot voordeel op private-lease waar je na het afsluiten van een contract vast zit aan de auto. Zo ook voor het opzeggen van je contract voor de periode van 24 maanden voorbij is. Dit kan bij Caramba24 aanzienlijk makkelijker dan bij normale lease.

De aanschaf bij Caramba24 bestaat uit een persoonlijke lening + verzekering en onderhoudscontract. Je koopt dus in principe een auto voor 24 maanden. Na de 24 maanden koopt Caramba24 je auto ook weer terug voor een van tevoren afgesproken bedrag. Hier merk je in praktijk niks van tenzij je in die 24 maande schade rijdt aan de auto die voor waardevermindering zorgt. Je hoeft zelf alleen nog te zorgen voor wegenbelasting en brandstof.

De voordelen van Caramba24

- Minder risico, geen grote uitgave in 1 keer

- Inclusief onderhoud, reparaties en verzekering net als een occasion private lease

- Meer auto voor je geld en beter uitgerust dan private lease

- Bij verandering persoonlijke situatie, kun je contract openbreken

- Spaar voor tegoed bij volgende afname

- Gegarandeerde terugkoop van de auto na 2 jaar

Particulier of ZZP?

Een auto rijden via Caramaba24 heeft ook voordelen voor de ZZP en MKB. Je kunt zowel een privé als een tenaamstelling op de zaak doen. Bij een privé tenaamstelling betaal je geen bijtelling maar kun je de BTW en rentekosten niet terugvorderen. Als je de tenaamstelling op de zaak doet kan dat wel maar betaal je de bijtelling. Dit kan als je een werknemer bent ook verwerkt worden in je mobiliteitsbudget.

Het grootste voordeel zit hem natuurlijk in de veel kleinere risico's. Het onderhoud zit inbegrepen en in het geval van onverwachte reparatie kun je gebruikmaken van vervangend vervoer. Zo zijn er geen onverwachte kostenposten en hou je makkelijk overzicht in je maandelijkse kosten.

Krijg je een BKR registratie?

Net zoals een lease contract is een auto “kopen” bij Caramba24 een persoonlijke lening. Hieraan zit dus wel een BKR registratie verbonden. Het voordeel van occasions lease bij Caramba24 is dat deze voor een kleiner bedrag is dan bij een normaal lease contract. Hierdoor is het effect op bijvoorbeeld de hoogte van een hypotheek veel kleiner.

Het BKR bestaat om de consument te beschermen tegen onverstandige keuzes maar ook om bedrijven te beschermen. Het kan dus zo zijn dat, afhankelijk van de manier dat de financiële verplichtingen voldaan zijn, er na het afronden van de 24 maanden nog een registratie op je naam staat waardoor bijvoorbeeld de hoogte van een hypotheek minder zou kunnen uitvallen. Het gaat hier om een korte periode waardoor dit effect veel minder is dan een lease van bijvoorbeeld 60 maanden.

Dit gaat voornamelijk op voor consumenten die leningen willen afsluiten die ze eigenlijk niet kunnen betalen. Maak daarom altijd de voor jou beste keuze en kijken goed naar welk maandbedrag je elke maand kan missen voor een auto. De klantenservice van zowel Vaartland.nl als Caramba24 kan je hier goed mee helpen en je eventueel doorverbinden naar de financieringspartner De Autofinancier als occasions private lease geen optie is.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl