Contact met Vaartland.nl

 

Chevrolet, de best verkochte auto’s van GM

Chevrolet is een Amerikaans automerk dat in 1911 is opgericht. Het merk is, net als veel andere Amerikaanse automerken, eigendom van General Motors. Dat een auto van dit merk liefkozend ook wel Chevy wordt genoemd, heeft niets te maken met het feit dat Chevrolets de best verkochte auto’s van GM zijn maar meer met een aantal iconische modellen dat het merk heeft geproduceerd. Tegenwoordig worden er in Europa geen nieuwe modellen van het merk Chevrolet verkocht maar kun je de auto’s van het merk nog altijd veelvuldig op de weg tegenkomen. Ontdek in dit artikel waarom dit zo is en of een Chevy wellicht ook een auto voor jou is.

 

 
 
 
 
 

Wat voor automobilisten rijden in Chevrolet modellen?

Op de vraag wat voor automobilisten in Chevrolet modellen rijden, is niet eenduidig antwoord te geven. Tegenwoordig is een Chevrolet auto vooral geschikt voor mensen die voordelig een auto willen rijden. Chevrolet heeft hiervoor een aantal uitstekende gezinsauto’s op de markt gebracht. Eerlijkheid gebied ons wel te zeggen dat een Chevrolet model voor het gezin niet een auto is dat oorspronkelijk van dit merk is. Veel modellen zijn immers in eerste instantie gebracht door Daewoo maar doordat GM dit merk heeft overgenomen, zijn de auto’s voorzien van het bekende Amerikaanse Chevrolet embleem. 

Chevrolet modellen vaartland

Waarom een andere doelgroep in een 1970 model Chevrolet reed

Als we dieper in de Chevrolet geschiedenis duiken, zien we een hele andere doelgroep in bijvoorbeeld een Chevrolet 1970 rijden. Het merk heeft immers een aantal iconische modellen uitgebracht met een heel ander uiterlijk dan de gezinswagens van het merk die je tegenwoordig op de weg ziet. Een van de 1970 Chevrolet modellen kon bijvoorbeeld een Corvette Sting Ray zijn. Dit was een gestroomlijnd sportmodel die nog altijd bij veel mensen tot de verbeelding spreekt. Het model is voorzien van een krachtige Chevrolet motor die in staat voor indrukwekkende wegprestaties. Een vergelijkbare Chevrolet wagen is uiteraard de Camaro. Ook dit sportmodel kan gezien worden als een van de meest aansprekende modellen. Chevrolet weet met deze auto nog altijd veel harten sneller te doen laten kloppen.

Chevrolet 2019 modellen

Dat de modellen van het ooit zo befaamde Amerikaanse merk alleen als occasions verkrijgbaar zijn en er geen nieuwe Chevrolet 2019 modellen worden uitgebracht, heeft niets te maken met het merk zelf. General Motors heeft op de Europese markt altijd voornamelijk willen profileren met Opel. Het was dus niet de bedoeling dat Chevrolet de verkoopcijfers van Opel zou benaderen of zelfs overtreffen. Desondanks zie je nog veelvuldig een Chevrolet op straat. De meest bekende auto’s van het merk Chevrolet die je tegenwoordig ziet zijn de Matiz (en diens opvolger de Spark) de Kalos, de Lacetti en de Nubira. Dit zijn prima gezinsauto’s waarmee je tegen een relatief lage prijs kunt autorijden. De auto’s hebben verschillende maatvoeringen en carrosserie uitvoeringen. De Matis en de Spark zijn bijvoorbeeld hatchbacks en de Lacetti en de Nubira zijn verkrijgbaar als sedan of stationwagen.

Chevrolet modellen vaartland

Plugin-hybride auto Chevrolet

Een ander model die we onder je aandacht willen brengen, is de Volt. Dit is een Plugin-hybride auto. Chevrolet wilde hiermee af van het dorstige imago waar het merk nog wel eens mee te kampen had. Dit imago werd veroorzaakt door de eerder genoemde Chevrolet motoren die in de sport modellen werden geplaatst en de dorstige 1980 Chevrolet uitvoeringen. Andere modellen die aansluiten op de toegenomen interesse voor grotere carrosserievarianten (en wellicht voor jou in aanmerking komen), zijn de Orlando (een midi-MPV) en de Captiva, een vijfdeurs crossover. Ook de nieuwere modellen van de Corvette en de Camaro zij in ons land verkrijgbaar maar hiervan is het aanbod beperkt, zeker als je op zoek bent naar een tweedehands auto. 

 

Bekijk huidige aanbod Chevrolet

Hoe rijdt een Chevrolet 2018?

Zoals we al aangegeven hebben, is een actueel Chevrolet model niet de duurste auto waarvoor je kunt kiezen. Dit wil niet zeggen dat de kwaliteit Chevrolet ondermaats is. Het feit dat de auto’s van dit model nog altijd veelvuldig op de occasionmarkt worden aangeboden, zijn hiervan het bewijs. Het is een auto waar je lang plezier van zult hebben. Een Chevrolet is vrij basic ingericht. Het is een auto die omschreven kan worden als gebruiksvriendelijk. Een Chevrolet 2018 laat zich bijvoorbeeld prettig bedienen. Het is geen auto dat zich zal onderscheiden op gebied van wegprestaties of luxe maar als je een auto puur ziet als gebruiksvoorwerp, is het merk Chevrolet zeker een overweging waard. Uiteraard kun je bij onze Vaartland vestigingen terecht voor meer Chevrolet info of persoonlijk advies over dit automerk.

De pluspunten van een Chevrolet

+ Merk met aanzien
+ Biedt veelzijdige keuzemogelijkheden
+ Betrouwbaar merk
+ Prettig om in te rijden
+ Waardevaste auto’s

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl