Contact met Vaartland.nl

 

Chevrolet Camaro, De legendarische sportwagen

Een Chevrolet Camaro is een populaire Amerikaanse sportwagen die al sinds 1976 in productie is. De auto is een van de meest legendarische modellen die Chevrolet uitgebracht heeft. Vooral de Chevrolet Camaro 1970 of de Chevrolet Camaro 1978 zijn modellen die nog altijd zeer populair zijn. Een Chevrolet Camaro is verkrijgbaar als 2 persoons coupé, dus met een aflopende daklijn, of in een cabriolet uitvoering dus met afneembaar dak. De auto heeft een sportieve, wat grovere uitstraling zoals bij veel Amerikaanse sport modellen het geval is. Is een Chevrolet Camaro model een auto die jou aanspreekt? Aan de hand van dit artikel kun jij je mening vormen.

 

 
 
 
 
 

Waarom een 1980 Chevrolet Camaro zo enorm populair was

De Chevrolet Camaro is een auto die perfect past in het rijtje waarin ook een Ford Mustang en een Pontiac Firebird horen. Het is een auto met een vormgeving die in Amerika een “muscle car” wordt genoemd, net als zijn broer, de Corvette. Dit soort achterwiel aangedreven tweezitters hebben een robuuste uitstraling door hun wat grovere vormgeving. Als je kijkt naar de Chevrolet Camaro specificaties van ieder willekeurig model, zie je dat er een krachtig (benzine) motorblok in deze auto is geplaatst. Dat dit ingrediënten waren voor succes bleek al snel. Een model uit de jaren 70 of een Chevrolet Camaro 1980 was enorm populair in Amerika. 

chevrolet camaro modellen vaartland

Jubileumeditie van de Chevrolet Camaro 

De Chevrolet Camaro 2002 was zelfs een jubileumeditie ter ere van het 35 jarig bestaan van de Chevrolet Camaro auto. Deze auto uit de vierde generatie bleek echter wel het laatste model Chevrolet Camaro die van de productieband liep. De interesse in sportcoupé liep erg af. De verkoopcijfers van de auto lieten zien dat de successen van de Chevrolet Camaro 1972, de Chevrolet Camaro 1979 of de Chevrolet Camaro 1985 verleden tijd waren. De auto die ooit onder de aandacht is gebracht als de ultieme invulling van de Amerikaanse droom werd uit de productie gehaald.   

Chevrolet Camaro 2010, het legendarische model is terug!

Tot grote vreugde van de fans bleek het stoppen van de productie van de geroemde auto slechts een pauze. Met de Chevrolet Camaro 2010 was het legendarische model terug! De gereïncarneerde auto ging hiermee een vijfde generatie in. De auto werd nu onder de aandacht gebracht als stijlicoon. Het is een imago dat uitstekend past bij deze opzichtige  auto. Het niet te missen motorgeluid en de politiek incorrecte retro looks geeft de 2010 Chevrolet Camaro een karakteristieke uitstraling.

Waarom de Chevrolet Camaro 2019 de laatste is die je in Europa kunt krijgen

De modellen vanaf de Chevrolet Camaro 2016 zijn auto’s uit de zesde generatie. Deze generatie is tot en met de Chevrolet Camaro 2019 in Europa verkrijgbaar. Met het stoppen van het invoeren van de auto’s na de 2019 Chevrolet Camaro lijkt wederom een bladzijde uit de geschiedenis van dit model te zijn omgeslagen. De reden voor deze keuze is echter goed verklaarbaar. De auto’s voldoen niet aan de uitstootnormen die in dit gebied van toepassing zijn. Het legendarische model zal hiermee echter zeker niet verdwijnen. Een echte gezinsauto of bedrijfswagen is dit niet maar het blijft een echte collectors item voor liefhebbers van dit soort brute auto’s.

 

Bekijk huidige aanbod Chevrolet Camaro

Pluspunten van een Chevrolet Camaro

+ Een tijdloos model
+ Waardevaste auto
+ Biedt veel rijplezier
+ Staat in voor goede wegprestaties
+ Radicaal andere auto dan Europese- en Japanse modellen

Wat kun je verwachten van een Chevrolet Camaro 2018?

Een Chevrolet Camaro 2018 is verkrijgbaar als coupé of als cabriolet. Als je een wat langer persoon bent (langer dan 1.80) is er eigenlijk geen sprake van een keuze. De coupé is in dat geval erg krap voor je. Het is en blijft een sportwagen. Dit merk je dan ook zeker als je het gaspedaal diep intrapt en je de grote hoeveelheid pk’s tot leven laat komen. Dit is niet alleen goed voelbaar maar uiteraard ook hoorbaar aan het motorgeluid. De Camaro schiet brullend en briesend vooruit. Een 2018 Chevrolet Camaro is een relatief zware auto maar heeft geen zwaarlijvig karakter. De enige manier waarop je dit merkt is bij het gevoelloze karakter bij remmen. 

De Amerikaanse afkomst van de Chevrolet Camaro merk je vooral bij het nemen van bochten. De auto stuurt direct en het feit dat je aan het stuur gedraaid hebt, merk je meteen aan het hellen van de auto. De auto hangt meteen in de veren. Dit is iets wat niet alleen bij dit model het geval is, maar wat je ook bijvoorbeeld bij een Chevrolet Camaro 2016 of een Chevrolet Camaro 1979 merkt. Dit is dus een tijdloze eigenschap van de auto. Uiteraard kun je bij onze Vaartland vestigingen terecht voor meer Chevrolet Camaro info of persoonlijk advies over dit model.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl