Contact met Vaartland.nl

 

Corvette, de legendarische Amerikaanse sportwagen

De Chevrolette Corvette is een Amerikaans automodel dat deel uitmaakt van de General Motors group. De auto’s van dit merk, passen met betrekking tot de uitstraling bij het imago wat Amerikaanse sportmodellen. Het zijn grote sportieve tweezitters die een robuuste uitstraling hebben en zijn  voorzien van een krachtige Corvette motor, net als de Chevrolet Camaro. Dat een Corvette nog wel meer in zijn mars heeft, ontdek je in dit artikel. 

 

 
 
 
 
 

Chevrolet Corvette een modelnaam of een automerk?

Er bestaat wel eens de discussie of Chevrolet Corvette een modelnaam is of een automerk. De waarheid ligt letterlijk in het midden. Corvette is immers sinds 2005 een afzonderlijk automerk. Voor 2005 spreken we in Europa van een Chevrolet Corvette model, na 2005 spreken we van een Chevrolet Corvette auto. In thuisland Amerika ligt dit anders. Daar is de Corvette nog altijd een model van de Chevrolet familie en wordt er gesproken over bijvoorbeeld de Chevrolet Corvette 2019.

2020 Chevrolet Corvette modellen

De eerste Corvette modellen

In 1953 kwamen de eerste Corvette modellen van de fabrieksband rollen. Het bleek het startpunt van een lange maar zeer succesvolle historie waarin de sportscar uitgroeide tot de meest populaire sportwagen uit de historie. De eerste generaties van de sportwagen waren onderscheidend doordat de auto’s met de hand vervaardigd werden uit een kunststof carrosserie. Daarnaast werden de auto’s niet in een grote oplage gemaakt. Een Corvette C3 (in productie van 1968 tot 1982) met het lange golvende lijnenspel en de dubbele achterlichten of een Corvette C5 (in productie van 1997 tot 2004) werden hiermee een collectors item. Tussen deze generatie reeks zijn een aantal opvallende verschijningen te vinden. De Corvette C2 was bijvoorbeeld voorzien van inklapbare koplampen. Vooral de coupé uit deze generatie die onder de naam “Sting Ray” werd uitgegeven, is beroemd. Deze naam is sindsdien onlosmakelijk aan een auto Chevrolet Corvette verbonden.  

Corvette C6, de eerste onder eigen naam

De 2005 Corvette C6, is de eerste auto die onder eigen naam in Europa is uitgebracht. Dit lijkt echter meteen de meest voorname verandering te zijn. Hoewel de auto een wat moderne vormgeving heeft gekregen, zijn de ingrediënten voor succes onveranderd gebleven. Het uitgesproken design en de krachtige benzinemotor (er is geen enkel diesel model van de Chevrolet Corvette op de markt gebracht) zijn inmiddels kenmerken van deze auto. Als dit “instapmodel” niet snel genoeg voor je is, kun je kiezen voor de Corvette z06. Dit is de sportieve uitvoering. Deze auto is voorzien van nog zwaardere Corvette motoren en staat dus in voor nog betere wegprestaties, de overtreffende trap dus. 

De Corvette C7 uit de productie na de Corvette 2019 modellen

Een 2019 Corvette C7 is de laatste auto van dit merk die in Europa verkrijgbaar was. Chevrolet heeft besloten om te staken met de verkoop van de Corvette 2019 modellen omdat deze auto’s niet kunnen voldoen aan de uitstootnormen zoals we die hier kennen. Dit betekent zeker niet dat een Corvette auto uit het straatbeeld zal verdwijnen. Het tegendeel zal zelfs het geval zijn. Een Corvette model wordt immers gezien als een tijdloos verzamelobject voor liefhebbers van dit soort auto’s. Een model Corvette is geen gezins- of bedrijfswagen (daar is de auto niet voor gemaakt) maar zonder twijfel wel een auto waar liefhebbers veel plezier aan hebben.

Wat kun je verwachten van een Corvette 2018? 

Om je een beeld te vormen van wat je van dit model (merk) kunt verwachten, nemen we de Corvette 2018 als voorbeeld. Een 2018 Corvette is verkrijgbaar als coupé en als cabriolet. Als je wat langer bent (langer dan 1.80), is er geen sprake van een keuze. Dan zit je het meest comfortabel in een cabriolet. De Coupé is wat klein behuisd. Het is een auto waarin je erg laag bij de grond zit en hierdoor erg groot aanvoelt. Hier moet je in begin even aan wennen. De auto is niet zo verfijnd vormgegeven als we van Europese- of Japanse modellen gewend zijn maar ook dit past bij de afkomst van de auto. De uitrusting van de auto is echter wel compleet en vrij vooruitstrevend.

Als je overweegt om een Corvette aan te schaffen, doe je dit uiteraard omdat de uitstraling van de auto je aanspreekt of dat je onder de indruk bent van de wegprestaties van de auto. Met betrekking op dit laatste, zul je zeker niet teleurgesteld worden. De auto laat zich van zijn beste kant zien en horen als je het gaspedaal wat dieper hebt ingedrukt. Een Corvette heeft een wat stevig onderstel zoals hoort bij een sportauto. De auto heeft een directe besturing en reageert direct op ieder commando. Dit maakt een Corvette een genot om in te rijden en een auto die meer in zijn mars heeft dan je zou verwachten. Voor meer Corvette info of persoonlijk advies over deze auto kun je altijd bij onze Vaartland vestigingen terecht.


Bekijk huidige aanbod Chevrolet Corvette

Pluspunten van een Chevrolet Corvette

+ Een tijdloos model
+ Waardevaste auto
+ Biedt veel rijplezier
+ Staat in voor goede wegprestaties
+ Radicaal andere auto dan Europese- en Japanse modellen

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl