Contact met Vaartland.nl

 

Is de Chevrolet Matiz de juiste auto voor jou?

De Matiz is een kenmerkende hatchback van het merk Chevrolet. Dit bekende Chevrolet model is uitgevoerd met een benzine motor met maximaal 66pk. Je ziet de Matiz modellen misschien niet vaak voorkomen op de weg, toch zijn er redelijk veel van gemaakt. Ook op de Hollandse wegen kom je met de Matiz goed mee.

Onderhoud en verzorg je de Matiz goed en volgens de eisen van Chevrolet? Dan kun je er ook voor dagelijks gebruik goed op vertrouwen. De prijs voor een gebruikte Matiz is aantrekkelijk voor het type en ga je er goed mee om? Dan is de restwaarde van deze Matiz ook nog eens aantrekkelijk. Meer weten over deze Chevrolet Matiz auto? Lees dan vooral de rest van dit artikel.

Chevrolet Matiz
 
 
 
 
 

Een Chevrolet Matiz hatchback

De Chevrolet Matiz is onder andere beschikbaar als hatchback. De Matiz maakt slim gebruik van ruimte door het hatchback ontwerp. Voor wie er graag op uit trekt met de caravan, of wanneer je vaak een aanhanger gebruikt, is een SUV een goede optie. Voor de rest is een hatchback Chevrolet Matiz vaak al ruim genoeg.

Door het relatief lage gewicht kom je met de benzine Matiz met 51pk tot 66pk toch goed uit de voeten. Door het lage gewicht geniet je ook nog eens van een lager brandstofverbruik. De Chevrolet Matiz maakt gebruik van een hatchback achterklep waardoor het in- en uitladen van bijvoorbeeld boodschappen erg gemakkelijk is. Je komt een Matiz dan ook vaak tegen in de stad.

 

Chevrolet Matiz specificaties en kenmerken

Ben je opzoek naar een Chevrolet Matiz? Dan is het handig om de Matiz specificaties in te kunnen zien. De Chevrolet Matiz komt met veel verschillende kenmerken. Zo kan je kiezen uit een vermogen van 51pk tot 66pk uit een benzine motor. De Chevrolet komt uitgevoerd met een handgeschakelde versnellingsbak met 5 versnellingen.

Bij het afwegen van de voor- en nadelen van een Chevrolet Matiz model kan je het beste kijken naar je dagelijks gebruik. Hoeveel mensen neem je dagelijks mee? Wat wil je met de auto transporteren? Het kan namelijk zo zijn dat je met een kleine auto ook uit de voeten kan en zo aanzienlijk op brandstof kan besparen. Heb je een slechte rug of ben je slecht ter been? De Matiz heeft geen hoge instap. Ben je opzoek naar een Chevrolet Matiz 2006, Chevrolet Matiz 2007, Chevrolet Matiz 2005 of Chevrolet Matiz 2008?

Bekijk huidige aanbod Chevrolet Matiz

Veelgestelde Chevrolet Matiz vragen

Wat kost de Chevrolet Matiz?

De Chevrolet Matiz al een tijdje uit productie meer nieuw leverbaar. Als occasion is de Chevrolet Matiz nog steeds zeer geliefd vanwege het compacte formaat en de aantrekkelijke prijs. Bij introductie was de nieuwprijs van de Chevrolet Matiz 0.8 Pure 7.495 euro. De Spirit was € 1.000,- duurder en de Style (met automaat) was € 10.495,-. Voor 1.000 euro koop je al een tweedehands Chevrolet Matiz met een niet al te hoge kilometerstand.

Heeft een Chevrolet Matiz een distributieriem of ketting?

Elke Chevrolet Matiz heeft een distributieriem en zal na enige aan vervanging toe zijn. Dit is ongeveer elke 6 jaar. De distributieriem zit aan de zijkant van de motor en is lastig te vervangen. Hou hier danook rekening mee en zat wat geld opzij voor deze klus.

Hoeveel liter benzine gaat er in een Chevrolet Matiz?

De Chevrolet Matiz heeft een tankinhoud van 38 liter. Met een gemiddel verbruik van 1 op 19,2 rij je dus ongeveer 615,6 km op een volle tank.

Hoeveel pk Chevrolet Matiz?

De auto heeft een benzinemotor en levert een maximum van 67 pk en minimum van 52 pk. Het gemiddeld verbruik bedraagt 5,2 l/100km (1 op 19,2).

Welke benzine Chevrolet Matiz?

Chevrolet Matiz modellen van 2006 en jonger kunnen gewoon E10 tanken.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl