Contact met Vaartland.nl

 

Chevrolet Spark, Prettige stadsauto met veel ruimte

Chevrolet Spark is een hatchback uit het A-segment van het Amerikaanse merk en is te vergelijken met een Volkswagen Polo. Het is een auto die zeker voor je in aanmerking komt als je op zoek bent naar een voordelig geprijsde stadsauto die compleet is uitgerust. De Chevrolet Spark 2013 is het laatste model dat in Europa werd verkocht. Een Chevrolet Spark 2018 of de gefacelifte Chevrolet Spark 2019 is alleen verkrijgbaar op de Aziatische- en Amerikaanse markt. De auto is echter nog altijd volop verkrijgbaar op de occasionmarkt. Dit onderstreept de populariteit van deze stadsauto. Slaat de vonk ook bij jou over?

 

 
 
 
 
 

Chevrolet Spark, auto met een beat

Toen Chevrolet zich bezig ging houden om een opvolger van de Matis vorm te geven, toonde het Amerikaanse merk drie verschillende modellen: de Trax, de Beat en de Groove en organiseerde een stemming om de mening van het publiek te peilen. De Beat kreeg veruit de meeste stemmen. Deze auto werd dan ook verder ontwikkeld tot model Chevrolet auto. Dat het Chevrolet Spark model een auto was met een lekkere beat, bleek wel uit de verkoopcijfers van de Chevrolet Spark 2010 en Chevrolet Spark 2011. In de twee jaar dat de auto in de verkoop was, bleek duidelijk dat de auto een waardig opvolger was van de erg geliefde Matis. Zowel de 2010 Chevrolet Spark als de 2011 Chevrolet Spark werden uitstekend verkocht. De 2012 Chevrolet Spark was dan ook de laatste auto uit de eerste generatie. Dit model zou worden vervangen voor een snellere beat.

Chevrolet Spark modellen vaartland

2013 Chevrolet Spark ook elektrisch verkrijgbaar

Dat de Chevrolet Spark 2012 niet het laatste model zou zijn, dat was al snel duidelijk. De vraag was echter hoe Chevrolet het eerste model zou overtreffen. De auto moest immers wel een scherp geprijsde stadsauto blijven. De letterlijke- en figuurlijke ruimte was dus beperkt. Dat de ontwerpers desondanks uitstekend in deze missie geslaagd waren, bleek wel uit de Chevrolet Spark 2013. Dit model Chevrolet Spark uit de nieuwe generatie kreeg een krachtigere motor. De Chevrolet Spark specificaties laten zien dat de nieuwere modellen een net iets krachtigere motor hebben. 

Daarnaast is de 2013 Chevrolet Spark ook elektrisch verkrijgbaar. Je kunt kiezen voor een auto Chevrolet Spark EV die voorzien is van een 130 pk elektromotor. Deze auto is voorzien van een 20 kWh lithium-ion accupakket van 230 volt. De Chevrolet Spark modellen zijn overigens allemaal handgeschakelde modellen met een benzinemotor. Enkele oudere modellen zijn voorzien van een LPG installatie.

Wat kun je van een 2012 Chevrolet Spark verwachten?

Een Chevrolet Spark is een vijfdeurs hatchback. Dit betekent dat het een hoog model is waarbij de bagageruimte bereikbaar is via het passagiersgedeelte. De handgrepen van de achterportieren zijn verwerkt in de zijruiten. Hiermee is de dode hoek wel wat groot. Als je hieraan gewend bent, is de Chevrolet Spark een fijne stadsauto die zuinig is in gebruik. Hoewel de auto iets groter is als de Matiz was, zal de auto nog altijd makkelijk in de vrij smalle parkeerruimtes in de stad passen. De rechte achterkant zorgt ervoor dat de auto eenvoudig in te parkeren is. De bagageruimte is met een inhoud van 170 liter nog best behoorlijk te noemen dus als je bent wezen shoppen in de stad is het geen probleem.

Om het rijgedrag van de auto te beschrijven, nemen we de 2012 Chevrolet Spark als voorbeeld. De auto is verkrijgbaar met een 1.0 of 1.2 liter benzinemotor. Deze krachtbronnen zijn uitstekend in staat om de Chevrolet Spark 2012 goed mee te laten komen in het stadsverkeer en hiermee ook het gebruik binnen de perken te houden. De auto heeft een wat ondeugend weggedrag en reageert vrij direct op het gaspedaal. Ook de besturing van de auto is vrij direct en op een slecht wegdek merk je dat het op gebied van comfort goed zit. De auto is uiteraard een instapmodel. Dit merk je op het gebied van luxe en comfort. Het is een eenvoudige auto die goed te bedienen is en waarbij het je aan niets tekort zult komen maar wel eenvoudig is ingericht. De vraag is uiteraard of je deze luxe nodig hebt voor het maken van korte stadsritten. Daarnaast is de zeer scherpe aankoop- en onderhoud prijs voor de auto wel zeer aantrekkelijk als je op zoek bent naar een betaalbare stadsauto. Uiteraard kun je bij onze Vaartland vestigingen terecht voor meer Chevrolet Spark info of persoonlijk advies over dit model. 


Bekijk huidige aanbod Chevrolet Spark

Pluspunten van een Chevrolet Spark

+ Goedkoop in onderhoud
+ Compleet uitgerust
+ Prima stadsauto
+ Biedt verrassend veel ruimte
+ Prettig weggedrag

Veelgestelde Chevrolet Spark vragen

Is Chevrolet Spark een goede auto?

De Chevrolet Spark is een prima auto welke zicht heeft bewezen als een zeer betrouwbare en comfortabele. De combinatie van een laag verbruik en goedkoop onderhoud maakt de Chevrolet Spark een van de goedkoopste auto's om kilometers in af te leggen.

Wat kost een Chevrolet Spark?

De Chevrolet Spark 1.0 LS basisuitvoering koste nieuw 9.995 euro. Tweedehands modellen met een lage kilometerstand beginnen bij ongeveer 3.250 euro.

Heeft een Chevrolet Spark een distributieriem of ketting?

De lage onderhoudskosten van de Chevrolet Spark zijn deels te danken aan het gebruik van een distributieketting op de 1.0 en 1.2 l motor. De distributieketting van de Spark moet volgens de instructie van de fabrikant elke 10 jaar vervangen worden.

Hoe groot is een Chevrolet Spark?

De Chevrolet Spark is 3.6 meter lang en 1.6 meter breed.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl