Contact met Vaartland.nl

 

Top 10 beste hybride auto’s

Vaartland.nl Jelle
31 december 2021

Door Jelle Sluis

Meer artikelen van Jelle Sluis

In dit artikel bespreken we de beste hybride auto’s. Een hybride auto is eigenlijk een auto met twee motoren in plaats van één. Waar er standaard een verbrandingsmotor of elektrische motor in zit, zit er bij een hybride auto zowel een verbrandingsmotor als een elektrische motor in.

De drie soorten hybride auto’s

Er zijn drie verschillende soorten hybride auto’s:

De plug in hybrid: de plug in hybrid is een hybride auto met een stekker. Je kan de auto dus met een stekker opladen. De accu heeft vaak een actieradius van rond de 50 kilometer.

De mild hybrid: de mild hybrid lijkt heel erg op een ‘’normale’’ benzine- of dieselauto. In tegenstelling tot een normale auto heeft een mild hybrid een kleine elektromotor en een accu. De accu wordt opgeladen door te remmen, op deze wijze gaat de energie niet verloren. Als je optrekt gebruik je deze energie weer.

Full hybrid: de full hybrid werkt hetzelfde als de mild hybrid. Bij de full hybrid is het mogelijk om met de elektromotor een korte afstand te rijden met een wat lagere snelheid. Dit is een stuk meer dan met de mild hybrid.

 

Doe de Zoekhulp en kom erachter welke auto's bij jouw wensen passen!

Advies

Terug naar de lijst. Het is lastig om te kiezen welke hybride auto het beste is met een grote variatie in verschillende soorten en maten. Zo heb je kleine hybride stadsauto’s maar ook hybride SUV’S. Het is daarom ook het advies om je niet blind te staren op deze lijst.

  1. Kia Niro
  2. Toyota Corolla
  3. Toyota Auris
  4. Volvo XC60
  5. Ford Focus
  6. Renault Captur
  7. Polestar 1
  8. BMW 330E
  9. Porsche Panamera
  10. Volkswagen golf

10. Volkswagen golf

We beginnen de lijst met een hybride Volkswagen Golf. De Golf is zowel beschikbaar als mild hybrid als in plug hybrid. Tegenwoordig zie je in elke straat wel een Golf staan maar je hebt ze dus ook in de hybride variant. De prijs van de hybride Golf ligt rond de 40.000 euro. Een voordeel van de hybride Golf is dat die net als je van een Golf gewend bent lekker sportief rijdt met meer dan genoeg vermogen.

9. Porsche Panamera hybrid

De Porsche Panamera is een auto die wellicht meer in het oog springt dan de andere modellen op deze lijst. De auto is beschikbaar vanaf 118.900 euro. Dit is wel iets meer dan de rest van de modellen maar daar krijg je wel deze prachtige auto voor terug. Het idee van de Porsche Panamera is eigenlijk een sportieve comfortabele auto voor 4 personen.

8. BMW 330E

De BMW 330E is misschien wel één van de beste hybride auto’s van 2019. De BMW 330E is een plug in hybride welke gemaakt is van 2015 tot 2018. Een voordeel van de plug in hybride is dat je er extra vermogen bij krijgt. De BMW 330E is niet alleen een snelle auto maar ook een zuinige. De BMW kan zelfs een verbruik halen van 1 op 20. De nieuwprijs was in maart 2018 49.274 euro. De occasionprijzen verschillen afhankelijk van het bouwjaar en de kilometerstand. Ter indicatie, een BMW 330E uit 2018 met een kilometerstand van ongeveer 60.000 kost ongeveer 30.000 euro.

Hybride auto's

7. Polestar 1

De Polestar 1 is de volgende plug-in hybride. De Polestar 1 heeft maar liefst drie elektromotoren. Daarnaast zit er een 2.0 - liter viercilinder benzinemotor in. Als je alles bij elkaar optelt kom je uit op 609 pk. Wat ook leuk is om te vermelden is dat hij in 4,2 seconden van 0 naar 100 gaat. De reden waarom die relatief wat lager in de lijst staat is door het prijskaartje, je betaalt namelijk al snel 160.000 euro voor een nieuwe Polestar 1.

6. Renault Captur

De Renault Captur is een plug-in hybride met twee elektromotoren die ervoor zorgt dat die lekker snel is. Een groot voordeel die de hybride Renault Captur occasion heeft, is de ruimte die de auto biedt en het comfort waarmee je er in kan rijden. Er zit wel een groot verschil tussen de prijs van de hybride en de reguliere Captur. De hybride Captur heeft een prijskaartje van rond de 33.000 euro de reguliere is ruim 12 duizend euro goedkoper.

5. Ford Focus

De hybride Ford Focus is een mild hybrid. Een groot voordeel van de Ford Focus is de bagageruimte. De auto is ideaal als gezinsauto voor de zakelijke rijder. De Ford Focus is één van de goedkoopste hybride modellen die je kan kopen met een prijs van rond de 28.000 euro. De Ford wordt geleverd met een Ecoboost benzinemotor en een kleine elektromotor.

4. Volvo XC60

De Volvo XC60 is zowel beschikbaar als mild hybrid en als een plug in hybrid. De XC60 is voor het eerst gemaakt in 2017. De occasions zijn over het algemeen heel populair. Dit is niet zo gek want Volvo is heel ruim en rijdt heel comfortabel. Daarnaast is de Volvo XC60, net zoals alle Volvo modellen, erg veilig. De nieuwprijs in april 2017 lag rond de 60.000 euro.

3. Toyota Auris

De Auris is een echte zakenauto mede door de gunstige fiscale voordelen. De nieuwprijs van de Auris was in 2015 zo’n 27.000 euro. Dit is een hele goede prijs voor een betrouwbare auto als de Auris. Daarnaast is die lekker snel met optrekken door de elektromotor. De Auris is ook heel zuinig en schoon. Toyota geeft aan dat je een verbruik kan halen van 1 op 25,6.

2. Toyota Corolla

Een andere betrouwbare hybride Toyota is de Corolla. De Corolla is ook heel zuinig, het verbruik is namelijk 1 op 28,6. De Corolla kost nieuw rond de 28.000 euro. De Toyota Corolla heeft zowel een elektromotor als een benzinemotor. Als je deze bij elkaar optelt hebben ze een vermogen van 122 pk.

1. Kia Niro

Op de vraag; Welke hybride auto is de beste? Is het lastig antwoord te geven. Volgens ons is de beste hybride auto de Kia Niro. De Kia Niro is zowel beschikbaar als plug in hybrid en als full hybrid. De Kia Niro is betrouwbaar, ruim en comfortabel. Het is ook een heerlijke auto om gewoon lekker veel mee te rijden en kilometers te maken. Als het om onze mening gaat is de Kia Niro ook de beste hybride auto tweedehands dankzij de lange fabrieksgarantie.

Beste hybride auto Vaartland.nl
Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl