Welke Auto moet ik kopen? Hier moet je op letten

Vaartland.nl Marijn
29 april 2020

Door Marijn

Dat is de vraag die veel mensen zich stellen wanneer hun oude auto aan vervanging toe is. De vraag klinkt simpel maar het is belangrijk om een auto te vinden die goed bij jouw omstandigheden en situatie past. Denk hierbij aan de kilometers die je rijdt, in welk gebied je woont, wat je gezinssituatie is en voor welke doeleinden je de auto wilt gaan gebruiken.

Ook is het natuurlijk belangrijk om een budget vast te stellen voor het kopen van de auto en een budget te bepalen voor de verwachte kosten die je aan de auto hebt. Denk aan de verzekering, wegenbelasting, het verbruik en de onderhoudskosten.  

Welke auto kopen of welke tweedehandsauto moet ik kopen? 

Financieel gezien is het de beste keuze om een tweedehands auto te kopen. Dit komt omdat een auto in de eerste 5 jaar de hoogste afschrijving heeft. Bij het kopen van een nieuwe auto kost dit dus vaak erg veel geld. Maar wanneer een nieuwe auto kopen?

Het voordeligste is om een auto te kopen van ongeveer 2,5 jaar oud en hier vervolgens 2,5 jaar mee rond te rijden. Dit komt omdat bij deze auto’s de kop al van de prijs is en ben je de auto alweer kwijt voordat de kans op mankementen groter wordt. Lees voor meer informatie onze blog over auto's met de kop eraf.

Is het nog verstandig om een diesel te kopen?

Het kopen van een Diesel is in veel van de gevallen nog steeds een goede keuze bij het kopen van een auto. Wanneer je meer dan 20.000 kilometer per jaar rijdt is het vrijwel altijd voordeliger om een diesel aan te schaffen.

Ook is een diesel zeer geschikt om een aanhanger te trekken door het hoge koppel dat de motor levert. Dit kan ook een goed argument zijn om toch voor een diesel te gaan. Wel zouden wij aanraden om voor de zekerheid een euro 5 of euro 6 diesel te kopen.

Deze dieselmotoren zijn zeer efficiënt en hebben een geringe uitstoot. Deze auto’s zullen voorlopig ook nog geen problemen ondervinden van de milieuzones die oude diesels willen verbieden. Kom je vaak in Duitse steden en heb je de vraag; kan ik nog diesel kopen? Dan zouden wij aanraden om sowieso voor de euro 6 te gaan, deze worden in Duitsland nog nergens benadeeld maar met een euro 5 diesel zijn sommige Duitse steden al verboden gebied.  

Welke auto kopen? Blog vaartland

Waarom hybride auto kopen? 

De keuze om hybride te rijden is vaak een milieubewuste keuze. Mensen willen een auto die minder uitstoot dan de rest van de normale verbrandingsauto’s. Doordat de auto minder uitstoot kan je hier als consument ook veel voordelen uithalen, denk hierbij aan: minder brandstof kosten, minder wegenbelasting en bij zakelijk gebruik een lage bijtelling.

Het mooie van het hybride systeem is ook dat je vaak ook volledig elektrisch kan rijden en dit voor de korte stukjes echt een uitkomst kan zijn. Kijk voordat je een hybride koopt wel even wat voor jou de mogelijkheden zijn om de auto op te laden. 

Wil jij weten of een hybride auto bij jou past? Neem dan gerust contact op met 1 van onze verkoopadviseurs!   

Wat is de beste tijd om een auto te kopen? 

Bij het kopen van een nieuwe auto is het slim om dit aan het eind van een kwartaal te doen. Aan het einde van het kwartaal moeten de autodealers vaak nog extra hun best doen om de verkoopdoelen te halen. In deze periode heb je als klant extra kans op een mooie deal. 

Ook kan de prijs van een auto seizoensgebonden zijn, denk hierbij aan het kopen van een cabrio. Deze zijn in het voorjaar en in de zomer extra gewild en de cabrio’s zijn buiten deze seizoenen vaak goedkoper.   

 
 
 

Welk type auto kopen? 

Welk type auto je moet kopen is erg afhankelijk van je persoonlijke situatie. Al heb je een groot gezin met meer dan 3 kinderen is het vaak verstandig om voor een 7-persoons- auto te gaan. Als je vaak over onverhard terrein moet rijden met bijvoorbeeld een aanhanger is een SUV weer een aanrader.

Het is dus echt persoonsgebonden wat voor type auto er bij jou past. Zoek dus eerst goed uit waar je de auto voor wilt gebruiken en besluit vanuit die wensen wat bij je past. 

Welke modellen zijn het populairst in Nederland?  

Hieronder is de top 10 meest verkochte occasions van Nederland. Ben jij benieuwd wat wij hebben staan uit deze top 10? Klik dan op 1 van de auto’s om ons aanbod van dit model te zien!  

1.      Volkswagen Golf 

2.      Volkswagen Polo 

3.      Opel Corsa 

4.      Renault Clio 

5.      Ford Focus 

6.      Ford Fiesta 

7.      Opel Astra 

8.      BMW 3-serie 

9.      Peugeot 206 

10.    Toyota Aygo 

Waar tweedehands auto kopen?

Ben je op zoek naar een tweedehands auto, dan is er een grote kans dat je wel eens een Vaartland.nl occasion bent tegengekomen. Vaartland.nl is al sinds 1986 succesvol als occasion dealer in Nederland. Maar waarom zou je een occasion kopen bij Vaartland.nl? 

Ons bedrijf bestaat al sinds 1986. Sindsdien hebben we al meer dan 200.000 occasions verkocht. Dat zijn er gemiddeld zo'n 6.000 per jaar en hier zijn we als organisatie super trots op.

Door onze ervaring kunnen we in grote hoeveelheden occasions inkopen tegen een scherpe prijs. Zo koop je bij ons meer auto voor je geld. Ons assortiment jong gebruikte occasions bestaat uit ongeveer 800 auto’s van merken als BMW, Audi, Mercedes, Volvo enzovoort. 

Tags:  

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl