Contact met Vaartland.nl

 

Top 10 zuinige middenklassers

Vaartland.nl Jelle
11 augustus 2022

Door Jelle Sluis

Meer artikelen van Jelle Sluis

Er zijn ontelbaar veel auto’s op de markt vandaag de dag, in alle soorten en maten die je je kan bedenken. Maar er is (zeker met hoge brandstofprijzen) iets heel belangrijks: verbruik. Als je het gevoel hebt dat je portemonnee constant leegloopt bij de benzinepomp is een goedkope zuinige auto een goede keuze. Maar wat zijn nou de zuinigste middenklassers? Als je je ‘hoe zuinig rijdt mijn auto’ afvraagt ben je bij deze top 10 aan het juiste adres. Er zijn in deze lijst geen plug-in hybride auto’s meegenomen.

10. Volkswagen Golf 1.0 TSI

De eerste bak uit deze top 10 zuinige auto's is de Volkswagen Golf 1.0 TSI. Met een verbruik van 1 op 16 duurt het met deze bak wel even voordat je weer moet tanken. De vrij nieuwe Golf is de perfecte zuinige middenklasser. Deze bak is ook beschikbaar als Volkswagen Golf occasions.

9. Fiat Tipo 1.5 HEV

Zoals Fiat dat mooi zegt:‘driven by passion’. Het kan zeker je passie zijn: een goedkope zuinige auto. Deze hybride benzine Fiat is daar vrij geschikt voor als je op zoek bent naar een zuinige middenklasser. Met een topsnelheid van 207 km/h is het verbruik ong. 1 op 16.

8. Ford Focus 1.0 MHEV

Deze benzinebak verdient ook een plaats in dit lijstje. Deze handgeschakelde Ford Focus rijdt ook 1 op 16. En dan heb je ook nog de toegang tot 125pk.

7. Mazda 3 2.0

Een tíkje zuiniger dan zijn voorgangers in dit lijstje. Deze Mazda 3 rijdt 1 op 17. Met een topsnelheid van 216 km/u kan je in Nederland je rijbewijs snel kwijt zijn. Met 187 paarden onder de motorkap hoef je zeker niet op snelheid in te leveren met deze zuinige auto benzine.

 
 
 
 
 

6. Audi A3 Sportback 35 TFSI

Ook deze rijdt gemiddeld 1 op 17. Zuinig én een sportief merk. Bij de Audi A3 sportback 35 val je met je neus in de boter. Naast dat het een van de zuinigste benzineauto’s is komen de 150pk vast wel van pas. 

5. Skoda Scala 1.0

In deze auto heb je best wel wat ruimte. Deze ruime hatchback zit ook achterin erg aangenaam. En hier hoef je zeker niet voor in te leveren. Hij rijdt 1 op 18. Een verdiende 5e plek in de top 10 zuinige auto’s dus.

4. Toyota Corolla 1.8 Hybrid

De eerste maar zeker niet de laatste Toyota in deze top 10. Deze automaat van Toyota heeft een gemiddeld verbruik van 1 op 19. Ideaal dus als je de Shell zo lang mogelijk gewoon voorbij wilt blijven rijden. En de hybriden van Toyota komen wel vaker voor in deze lijst. Bekijk ook het Toyota occasions aanbod van Vaartland.nl.

3. Suzuki Swace 1.8 Hybrid

Ook deze Suzuki station is een van de zuinigste hybride auto’s, en doet zeker mee in de race voor de zuinigste auto. Hij rijdt 1 op 19, wat hem een podiumpositie in de top 3 brengt. Deze wagen heeft ook nog eens 123pk.

2. Hyundai Ioniq 1.6 GDI Hybrid

‘Prepare to want one’ en dat klopt voor mensen die graag zuinig rijden als een bus. Deze auto rijdt 1 op 19. Wat deze Hyundai een zilverenplaat brengt.

1. Toyota Prius 1.8 Hybrid

En de nummer 1: met een waanzin wekkende 1 op 25 de nieuwe Toyota Prius. De zuinigste hybride auto van deze top 10 is deze Toyota Prius. Ultiem zuinig en daarmee wint deze Prius vandaag goud. En het is het dus de zuinigste auto.  Wil je ook weten wat de zuinigste SUV is? Bekijk dan ons blog  top 10 zuinigste SUV’s.

 

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl