Contact met Vaartland.nl

 

Top 10 zuinige middenklassers

Vaartland.nl Jelle
9 juli 2024

Door Jelle Sluis

Meer artikelen van Jelle Sluis

Er zijn ontelbaar veel occasions op de markt vandaag de dag, in alle soorten en maten die je je kan bedenken. Maar er is (zeker met hoge brandstofprijzen) iets heel belangrijks: verbruik.

Bekijk hier hoe het brandstofverbruik van je auto bepaald wordt.

Als je het gevoel hebt dat je portemonnee constant leegloopt bij de benzinepomp is een goedkope zuinige occasion een goede keuze.

Maar wat zijn nou de zuinigste middenklassers? Lees het in deze blog. Er zijn in deze lijst geen plug-in hybride auto’s meegenomen.

Zie hier ook de top 10 zuinigste auto's en de top 10 zuinigste SUV'S

 

 
 
 
 
 

10. Volkswagen Golf 1.0 TSI

De eerste bak uit deze top 10 zuinige auto's is de Volkswagen Golf 1.0 TSI. Met een verbruik van 1 op 16 duurt het met deze bak wel even voordat je weer moet tanken.

De Golf is de perfecte zuinige middenklasser. Deze bak is ook beschikbaar als Volkswagen Golf occasions.

Bekijk hier ook de elektrische Golf!

Volkswagen Golf

9. Fiat Tipo 1.5 HEV

Zoals Fiat dat mooi zegt:‘driven by passion’. Het kan zeker je passie zijn: een goedkope zuinige auto.

Deze hybride benzine Fiat is daar vrij geschikt voor als je op zoek bent naar een zuinige middenklasser. Met een topsnelheid van 207 km/h is het verbruik ong. 1 op 16.

fiat tipo hev


8. Ford Focus 1.0 MHEV (zuinige middenklasse auto occasion)

Deze benzinebak verdient ook een plaats in dit lijstje. Deze handgeschakelde Ford Focus rijdt ook 1 op 16. En dan heb je ook nog de toegang tot 125pk.

Dit model combineert zuinigheid met voldoende vermogen voor een plezierige rijervaring, ideaal voor zowel stads- als snelwegritten.

Ford Focus 1.0 MHEV

7. Mazda 3 2.0

Een tíkje zuiniger dan zijn voorgangers in dit lijstje. Deze Mazda 3 rijdt 1 op 17. Met een topsnelheid van 216 km/u kan is deze auto zeker niet langzaam..

Met 187 pk onder de motorkap hoef je zeker niet op snelheid in te leveren met deze zuinige auto die op benzine rijdt. De geavanceerde technologieën en het gestroomlijnde ontwerp dragen bij aan zijn indrukwekkende prestaties en brandstofefficiëntie.

Mazda 3 2.0

6. Skoda Scala 1.0

In deze Skoda heb je best wel wat ruimte. Deze ruime hatchback zit ook achterin erg aangenaam. En hier hoef je zeker niet voor in te leveren. Hij rijdt 1 op 17. Een verdiende 6e plek in de top 10 zuinige auto’s dus.

De comfortabele stoelen en hoogwaardige materialen dragen bij aan een luxueuze rijervaring.

Daarnaast biedt de hatchback voldoende bagageruimte voor lange reizen of dagelijkse boodschappen, waardoor hij ideaal is voor zowel gezinnen als individuen.

De efficiënte motor zorgt voor lage brandstofkosten, terwijl het moderne infotainmentsysteem de rijervaring verder verbetert.

Skoda Scala 1.0

5. Audi A3 Sportback 35 TFSI

Ook deze rijdt gemiddeld 1 op 17,5. Zuinig én een sportief merk. Bij de Audi A3 Sportback 35 TFSI val je met je neus in de boter. Naast dat het een van de zuinigste benzineauto’s is, komen de 150 pk vast wel van pas.

Het strakke interieur biedt comfort en luxe, terwijl de geavanceerde technologieën zorgen voor een plezierige rijervaring.

Bovendien draagt de dynamische rijstijl bij aan het rijplezier, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel dagelijkse ritten als langere reizen.

Audi A3 Sportback 35 TFSI

4. Hyundai Ioniq 1.6 GDI Hybrid

‘Prepare to want one’ en dat klopt voor mensen die graag zuinig rijden als een bus. Deze auto rijdt 1 op 19. Wat deze Hyundai Ioniq hoog in het lijstje zet..

Hyundai Ioniq 1.6 GDI Hybrid

3. Suzuki Swace 1.8 Hybrid (zuinige grote auto benzine)

Ook deze Suzuki station is een van de zuinigste hybride auto’s, en doet zeker mee in de race voor de zuinigste auto. Hij rijdt 1 op 19, wat hem een podiumpositie in de top 3 brengt.

Deze wagen heeft ook nog eens 123 pk. Dankzij zijn ruime interieur en comfortabele zitplaatsen is hij ideaal voor lange ritten. Bovendien zorgt het geavanceerde hybridesysteem voor lagere emissies en brandstofkosten.

De strakke vormgeving en moderne technologieën maken hem een aantrekkelijke keuze voor milieubewuste bestuurders.

Suzuki Swace 1.8 Hybrid

 

 


2. Toyota Corolla 1.8 Hybrid (zuinige benzine auto middenklasse)

De eerste maar zeker niet de laatste Toyota in deze top 10. Deze Toyota Corolla heeft een gemiddeld verbruik van 1 op 19. Ideaal dus als je de Shell zo lang mogelijk gewoon voorbij wilt blijven rijden.

De hybriden van Toyota komen wel vaker voor in deze lijst. Dankzij hun betrouwbare prestaties en lage emissies zijn ze favoriet bij milieubewuste bestuurders.

Bekijk ook het Toyota occasions aanbod van Vaartland.nl voor meer opties.

De ruime keuze aan modellen biedt voor ieder wat wils, van compacte auto's tot ruime familiewagens.

Toyota Corolla 1.8 Hybrid

1. Toyota Prius 1.8 Hybrid (zuinigste hybride auto)

En de nummer 1: met een waanzin wekkende 1 op 25 de nieuwe Toyota Prius. De zuinigste hybride auto van deze top 10 is deze Toyota Prius. Ultiem zuinig en daarmee wint deze Prius vandaag goud.

En het is het dus de zuinigste auto.  Wil je ook weten wat de zuinigste SUV is? Bekijk dan ons blog top 10 zuinigste SUV’s.

Toyota Prius 1.8 Hybrid
Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl