Contact met Vaartland.nl

 

Top 10 beste SUV’S

Vaartland.nl Peter
31 december 2021

Door Peter Bosch

Meer artikelen van Peter Bosch

Een SUV is een terreinwagen welke gemaakt is om beter te werken op de weg. Ze zijn comfortabel en veel mensen kiezen ze om de hoge zit. Je hebt zo meer overzicht over de weg en instappen is makkelijker. Naast de hoge zit is de bagageruimte vaak ook meer dan bij een reguliere auto. Je kan dan ook wel voorstellen dat een SUV in trek is bij grotere gezinnen.

In dit artikel kijken we naar de top 10 beste SUV’s, een hele moeilijke opgave gezien er heel veel verschil is tussen SUV’s. Er zijn bijvoorbeeld echte terreinwagens zoals een Jeep, je hebt mini SUV’s, crossovers, compacte SUV’s, luxe SUV’s etc. Voor deze top 10 kijken we naar de prijs-kwaliteitverhouding, laadruimte, verbruik, betrouwbaarheid en rijcomfort.

Kleine disclaimer: wat hier op nummer één staat hoef niet voor jou het beste te zijn, iedereen heeft namelijk een andere smaak en andere voorkeuren. Maar goed we beginnen met de lijst van de beste SUV’s.

  1. Nissan Qashqai
  2. Volvo XC40
  3. Hyundai Kona
  4. Kia Sportage
  5. Dacia Duster
  6. Range Rover Evoque
  7. Honda CR-V
  8. Renault Captur
  9. Fiat 500x
  10. Porsche Cayenne

10. Porsche Cayenne

We beginnen de beste SUV’s lijst met de Porsche Cayenne. De Cayenne is wel een stukje duurder dan de rest van de lijst. Bij de introductie was deze SUV even wennen voor hardcore Porsche fans. Voor Porsche was het echter een groot succes met, voor het merk, enorme verkoopaantallen. Deze Porsche van de SUV’s rijdt ook echt goed, niet sportief maar misschien wel de beste wegligging van alle SUV’s. De hoge aanschafprijs en betrouwbaarheid op lange termijn maken de Porsche Cayenne geen topspeler in onze top 10.

9. Fiat 500x

De Fiat 500x ziet er stoer uit als maar is voor een SUV erg compact. De Fiat 500x is de SUV versie van de Fiat 500. Hij is qua laadruimte wel een stukje kleiner dan andere modellen uit de lijst. De minimale kofferbakruimte is namelijk 350 liter. De 500X is verrassend comfortabel en betrouwbaar en verdient zo de nummer 9 op onze lijst.

8. Renault Captur

De volgende in de lijst is de Renault Captur. De Captur is ook een erg betrouwbare auto. Naast dat die betrouwbaar is, is die ook lekker ruim wat hem ideaal maakt voor gezinnen. De Renault Captur is populair in Nederland en je ziet ze vaak terug op onze wegen. Uniek aan de Captur is dat er veel opties mogelijk zijn om hem naar jouw smaak te personaliseren.

 
 
 
 
 

7. Honda CR-V

De Honda CR-V is een minder populair model en, als het aan ons ligt, is dat niet terecht. De Honda CR-V is namelijk een hele fijne auto. De CR-V is zeer betrouwbaar zoals we van Honda gewend zijn. Wat echt een pluspunt is van de Honda CR-V is de ruimte. De SUV heeft namelijk minimaal 589 liter aan kofferbakruimte. Daarnaast staat de Honda CR-V bekend als een goede trekauto en een ideale auto als je een caravan bezit.

6. Range Rover Evoque

Als we kijken naar de hoogste instaphoogte springt de Range Rover Evoque er echt bovenuit. In de Range Rover zit je lekker hoog en comfortabel. Als je denkt aan een SUV zal je snel aan een Range Rover denken. Uniek aan de Evoque is dat deze “baby” Range Rover relatief goedkoop is voor het merk.

5. Dacia Duster

De Dacia Duster is één van van de goedkopere SUV modellen maar daarom niet minder goed dan andere modellen. De Dacia ziet er misschien wat minder ‘’blits’’ uit maar hij is heel betrouwbaar. De Dacia is geen hele spannende auto maar rijdt gewoon heel aangenaam. De Dacia Duster is ook één van de beste SUV occasions. Daarom zie je ook bij de Dusters dat ze als occasion enorm populair zijn.

4. Kia Sportage

De Kia Sportage is een lekker grote auto, in de auto zit je lekker ruim en je hebt ook veel bagageruimte. In de bagageruimte past namelijk rond de 500 liter. De Sportage heeft de eigenschappen om het zware werk te verrichten dus mocht je dit nodig hebben is dat ideaal. De Sportage is in ieder geval ‘’ The Best Kia SUV’’.

3. Hyundai Kona

De Hyundai Kona kan worden gezien als een middenklasse SUV. De Kona kan wel een stukje kleiner zijn dan bepaalde modellen uit de lijst. De minimale bagageruimte bedraagt namelijk ‘’slechts’’ 361 liter. Daarnaast is de zitruimte ook niet super ruim. Wat de Hyundai Kona dan wel goed maakt is hoe comfortabel die rijdt. Daarnaast is die erg betrouwbaar.

De elektrische versie is nog een stukje beter. Prijstechnisch is die aantrekkelijk maar ook qua actieradius, de actieradius is namelijk 550 kilometer.

2. Volvo XC40

We komen nu bijna bij de beste SUV. De Volvo XC40 kunnen we wel scharen onder één van de beste SUV’s van 2020. Als we kijken naar het uiterlijk is de XC40 echt heel mooi om te zien. Daartegenover staat wel dat de auto niet de meeste laadruimte heeft, hij heeft namelijk 460 liter aan bagageruimte. Wat wel echt heel goed is aan de Volvo is het oog voor details en dit is zeker terug te zien in de XC40. Kortom de XC40 is een hele prettige auto om te rijden maar ook om te zien.

1. Nissan Qashqai

De beste SUV volgens ons is de Nissan Qashqai. De titel ‘’ The best SUV’’ gaat dan ook naar de Nissan Qashqai. Nissan biedt hele goede kwaliteit voor de prijs die ze voor de Qashqai vragen. Wat een groot voordeel is van deze SUV van Nissan is dat je lekker hoog zit, wat ook ten goede komt van het rijcomfort. Daarnaast heeft die ook veel interieurruimte zodat het hele gezin er in past. Dit alles maakt de Nissan Qashqai de winnaar.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl