Contact met Vaartland.nl

 

Hyundai Kona Electric is een volwasse SUV gericht op de toekomst

De Hyundai Kona is nog een vrij jong model bij Hyundai en valt in het B-segment. De Kona is een stijlvolle SUV die erg populair is in Nederland. De Hyundai Kona kenmerkt zich als de kleinste SUV van het concern en staat op hetzelfde platform als de Kia Stonic. De Kona is leverbaar in 3 verschillende mogelijkheden qua aandrijving. Er is een benzine variant, een hybride en een volledig elektrisch aangedreven variant. Meer weten over de Kona? Lees hier alle Hyundai Kona Electric specificaties, voordelen, nadelen en alles wat je moet weten over deze leuke kleine SUV.

hyundai kona elektric vaartland
 
 
 
 
 

De Hyundai Kona tegenover zijn concurrenten

De Hyundai Kona Electric is sinds 2018 op de markt en is nu al een groot succes in Nederland. De Hyundai Kona valt in het B-segment van elektrische auto’s en mag vergeleken worden met de Nissan Leaf, de Tesla model 3 en de BMW i3 occasions. De Kona is een betaalbare elektrische SUV die een buitengewoon goede range heeft voor een elektrische auto van deze prijs. Daarnaast is het een mooie ruime auto die tevens ook erg comfortabel rijdt. Is de Kona de beste auto in deze range of is het verstandig om ook nog even verder te kijken bij de concurrenten?

De Hyundai Kona Electric is sinds 2018 op de markt is leverbaar in 5 verschillende samenstellingen:

· KONA Electric 39KWh Comfort
· KONA Electric 39KWh Fashion
· KONA Electric 64KWh Comfort
· KONA Electric 64KWh Fashion
· KONA Electric 64KWh Premium

Afhankelijk van wat je zoekt in een auto is er genoeg keuze bij Hyundai. De auto is leverbaar met 2 verschillende accupakketten: de 39KWh en de 64KWh. Ook zijn er 3 verschillende optie/styling pakketten. Ook is er een ruime keuze aan kleuren voor de Kona. Je kan kiezen uit maar liefst 13 verschillende kleuren. Er is dus genoeg keus voor wat jij wilt in jouw Hyundai Kona Electric!

Solide

De Hyundai Kona Electic is een zeer betrouwbare auto en dit is niet vreemd voor een Hyundai, want het merk komt goed uit de test op het gebied van betrouwbaarheid. De Kona is natuurlijk relatief gezien nog een erg jonge auto, maar er zijn niet veel klachten over de auto.

Het elektrische systeem doet zijn werk goed en laat je niet vaak in de steek. Ook is er nog een extra zekerheid en dat is dat Hyundai haar auto’s tegenwoordig levert met 5 jaar garantie. Let wel altijd goed op welke voorwaarden hiervoor gelden. De garantie is namelijk niet geldig op alle onderdelen en garantieclaims. Qua tevredenheid bij de klanten zit het ook wel goed. De Hyundai Kona Electic wordt namelijk beoordeeld met gemiddeld een 8,5. Dit wil zeggen dat de klanten over het algemeen erg te spreken zijn over het functioneren van de Hyundai.

Uit onderzoek zijn een aantal plus en-minpunten inzichtelijk geworden en die zijn hieronder weergegeven.

Pluspunten Hyundai Kona Electric

+ Zeer betrouwbaar
+ Goedkoop voor een EV met deze range
+ Voldoende zit-en bagageruimte
+ Een praktijk range tussen de 350 en 450 km
+ Vijf jaar garantie bij aanschaf van een nieuwe Hyundai
+ Ook met koud weer nog voldoende accucapaciteit
+ Gunstige bijtelling
+ Lage onderhoudskosten

Minpunten Hyundai Kona Electric

- Veel plastic onderdelen in het interieur
- Er zijn nog maar een beperkt aantal laadstations in het buitenland.
- Geen exclusieve uitstraling
- Geen uitstekende wegligging

Actualiteit

De nieuwe Hyundai is nog een vrij nieuwe auto en ook uitgerust met de meest moderne uitrustingen. Verder is het een elektrische auto die met zijn range prima kan concurreren met de andere EV’s. Wij denken dat de Kona een groot succes gaat worden en dat dit model nog lang mee zal gaan. Wel is het model nieuw op de markt en is het maar de vraag in hoeverre Hyundai door wil gaan met dit model.

Het stoere uiterlijk is ook erg van deze tijd en ziet er voor een elektrische SUV erg sportief uit. In de toekomst zal Hyundai zeker met een facelift komen en hier kijkt de markt naar uit.

De Hyundai Kona Electric 2019 64KWh is nieuw leverbaar vanaf €40,995,- en dit is voor een elektrische auto met zulke opties relatief goedkoop. De Elektromotor levert 204 pk en 395 nm aan koppel. Dit vermogen wordt overgebracht op de voorbanden en een sprint van 0 naar 100 legt de Kona af in 7,6 seconden. Het elektrisch rijden is zoals je verwacht erg stil en comfortabel maar je hebt ook de mogelijkheid om snel weg te trekken bij het stoplicht. De topsnelheid bedraagt 167 km en dit is ook ruim voldoende aangezien we niet meer harder dan 100 km mogen rijden. De laadtijd voor een volle accu is ongeveer 10 uur. Dit betekent dus dat de auto gemakkelijk ‘s nachts opgeladen kan worden om de volgende dag weer met een volle accu te starten.

Conclusie

De Hyundai Kona modellen zijn zeer populair en dit komt mede door de betrouwbaarheid en zijn prijs/kwaliteit verhouding. Het zijn auto’s die in veel opzichten voldoet aan de wensen die je mag verwachten (prijsklasse). De Kona is een zeer goede Elektrische auto die voldoet aan al je wensen en heeft een zeer grote range. De auto heeft wel wat minpunten maar dit staat niet in vergelijking tot wat de Kona allemaal te bieden heeft!

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl