Contact met Vaartland.nl

 

De top 10 beste beginners auto's

Vaartland.nl Jelle
2 juli 2024

Door Jelle Sluis

Meer artikelen van Jelle Sluis

Je bent net klaar met je rijbewijs en wil een leuke beginners auto kopen. Waar moet je op letten? Hieronder een paar tips en de top 10 beste beginners auto’s.

Een beginners auto moet vaak niet te duur zijn. Een occasion kopen is daarom vaak een goede oplossing.
Vind hier bij Vaartland.nl jouw eerste droomauto!

  1. Toyota Aygo
  2. Kia Picanto
  3. Peugeot 208
  4. Ford Fiesta
  5. Volkswagen Up!
  6. Toyota Yaris
  7. Volkswagen Polo
  8. Fiat 500
  9. Opel Corsa
  10. Volkswagen Golf

De prijs (beginners auto)

We gaan er vanuit dat je als beginnend bestuurder geen geldboom in de tuin hebt staan en dus niet al te veel voor de auto wilt uitgeven. Voordat je een auto gaat kopen is het goed om te beseffen dat auto rijden best een dure hobby is.

Begin met de wegenbelasting, de wegenbelasting is onder andere afhankelijk van het gewicht van een auto. Als je uit gaat van een lichte auto ben je al snel rond de 70 euro per kwartaal kwijt.

Vind hier bij Vaartland.nl jouw eerste droomauto. Bepaal zelf de prijs en filter op jouw eisen om je ideale occasion te vinden!

Verder heb je ook de verzekering die betaald moet worden. Als je uit gaat van een relatief goedkope auto en je hebt geen schadevrije jaren opgebouwd, betaal je al snel 90 euro per maand aan verzekering.

Wat veel mensen doen is de auto op hun ouders naam verzekeren. Je ouders hebben vaak meer schadevrije jaren opgebouwd waardoor de premie lager uitvalt.

Daarnaast heb je natuurlijk ook de brandstof die bij de kosten komen. Met de huidige brandstofprijzen is dat ook niet niks. Echter is deze kostenpost natuurlijk afhankelijk van het aantal kilometers dat je rijdt.

Gebruik de zoekhulp hieronder om jouw droomauto te vinden!

Onderhoudskosten

Naast de kosten per maand en de brandstof heb je ook nog de onderhoudskosten.

Deze verschillen natuurlijk altijd per auto. Maar denk er zeker niet te licht over. Over het algemeen zijn Japanse en Koreaanse auto’s heel degelijk.

Je zal naar alle waarschijnlijkheid met deze auto’s niet al te veel kosten kwijt zijn aan onderhoud. Wat wel onvermijdbaar is, is de jaarlijkse APK-keuring. Deze kost ongeveer 35 euro.

Betrouwbaarheid

Naast de prijs is betrouwbaarheid een belangrijke pijler als het gaat om een beginnersauto.

Je wil namelijk een auto die blijft werken. Je kan natuurlijk niet weten hoe de vorige eigenaar met de auto is omgegaan. Hoe simpeler de auto hoe minder er kapot kan gaan.

Nu we besproken hebben waar je op moet letten bij het kopen van een beginnersauto, gaan we nu over op de beste beginners auto's. We gaan in deze lijst uit van de iets nieuwere beginners auto's.

 
 
 
 
 

Je smaak kan verschillen, dus bijt je niet vast op deze top 10. Jouw ideale beginners auto zit misschien niet in deze top 10. Vind hier andere occasions die jouw eerste auto kunnen worden!

10. Volkswagen Golf

Een Volkswagen Golf is een hele populaire auto die je zeer waarschijnlijk veel op de weg voorbij ziet komen. Als het aan ons ligt is dat niet zo gek. De Volkswagen Golf presenteert zich namelijk als een sportieve beginners auto.

Hij is misschien wel iets minder compact dan andere modellen in de lijst waardoor je iets meer wegenbelasting betaalt. Maar als je dat er voor over hebt is het zeker een goede auto voor jou. We hebben het hier over het oudere model, de nieuwere zijn een stuk duurder.

9. Opel Corsa

De Opel Corsa is een hele degelijke auto. Naast de degelijkheid van deze Opel is het ook een mooi model. Dit komt door de auto heel dynamisch oogt.

Dit is ook de reden dat dit model populair is onder de wat jongere groep. We hebben het hier over de Corsa tussen 2006 en 2010. Er zijn verschillende uitvoeringen van de Corsa. Zo heb je de 1.0,1.2 en 1.4 liter motoren.

Verder heb je ook nog onderscheid tussen een drie- en vijfdeurs.

8. Fiat 500

De Fiat 500 is een iconische compacte auto die bekend staat om zijn retro design en wendbaarheid in stadsverkeer. Het model biedt moderne technologie, zuinige motoren en een stijlvolle uitstraling, wat het een populaire keuze maakt voor stedelijke rijders.

7. Volkswagen Polo (goede beginners auto)

Een andere populair model van Volkswagen is de Polo. Zijn tijdloze uiterlijk zal je vast niet zijn ontgaan. De Polo is in vergelijking met de Golf een slagje kleiner.

Je rijdt dus ook goedkoper. Als je van een Golf naar een Polo gaat, ga je eigenlijk wel iets achteruit. Echter het goedkope rijden, is de reden dat we de Polo verkiezen boven de Golf.

Naast dat de Polo lekker compact is, wat goed is voor je portemonnee, is die ook nog eens heel betrouwbaar.

6. Toyota Yaris

De Toyota Yaris is een echt goede kwaliteitsauto uit Japan. De eerste generatie is zelfs te verkrijgen onder de 2000 euro. Het is mogelijk om de Yaris te kopen in een drie- en vijfdeurs uitvoering.

Verder kan je kiezen uit een 1 liter en een 1.3 liter motor. De grotere motor zorgt er wel voor dat je iets meer pit hebt. Wij raden deze ook aan. Maar door de betrouwbaarheid en de prijs is dit serieus een echt goede beginnersauto.

5. Volkswagen Up!

Bij nummer vijf willen we niet alleen de Volkswagen Up! behandelen. Dit zou oneerlijk zijn voor de neefjes van de Up!. De Skoda Citigo en de Seat MII zijn namelijk bijna identiek. Dit trio is gemakkelijk te besturen en lekker compact.

Ideaal voor een beginnend bestuurder. Verder hebben ze een goede wegligging en goede veiligheidsvoorzieningen.

4 Ford Fiesta

De Ford Fiesta is hele goede auto die ook ruimte biedt. De Fiesta is ietsje groter dan sommige modellen in de lijst. Verder scoort die qua rijgemak heel goed. Een mooie beginnersauto kort gezegd.

3. Peugeot 208 (goede eerste auto)

De Peugeot 208 is een compacte hatchback die bekend staat om zijn stijlvolle ontwerp, efficiënte motoren en moderne technologie. Het biedt een comfortabele rijervaring en is populair vanwege zijn aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding en veelzijdigheid.

2. Kia Picanto

De nummer twee is de Kia Picanto, een hele betrouwbare auto die heel comfortabel rijdt. Wat ons heel erg aanspreekt is de prijs/kwaliteit verhouding. Verder zegt de Wegenwacht dat de auto eigenlijk bijna geen mankementen heeft.

De Kia Picanto is dus ook een uitstekende beginnersauto. Verder is een occasion Kia Picanto niet gek duur.

1. Toyota Aygo (beste eerste auto)

De Toyota Aygo is onze nummer één in de lijst en daarmee de beste auto voor beginners. De Japanse degelijkheid heeft ervoor gezorgd dat dit pareltje op één staat. De Aygo is namelijk bijna niet kapot te krijgen.

Ideaal voor een beginnend bestuurder die nog vlieguren moet maken. Naast dat het een betrouwbare beginnersauto is, is het ook een zuinige beginnersauto. Hij rijdt in praktijk ongeveer 1 op 19.

Beste beginners auto

Wat goed om te vermelden is, is dat de Toyota Aygo de Citroën C1 en de Peugeot 107 eigenlijk bijna hetzelfde zijn. Deze modellen staan dus ook op nummer 1.

Alle drie de modellen zijn door een samenwerking tussen de merken in een gezamenlijke fabriek in Tsjechië gemaakt.

 

toyota aygo

 

 In samenvatting

Kortom, als beginnend bestuurder heb je heel wat auto’s om uit te kiezen.

Het is verstandig om een betrouwbare auto te kopen met niet al te hoge maandlasten. Neem je tijd om te oriënteren en de juiste auto te kiezen. Veel rijplezier toegewenst!

 
Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl