Contact met Vaartland.nl

 

Subaru, de Japanse alleskunner

Subaru is een van de bekenste Japanse automerken. Als we de Subaru modellen in slechts één woord moeten omschrijven, dan kiezen we voor de term “veelzijdigheid”. Een Subaru kan immers gerust gezien worden als een Japanse alleskunner. Een Subaru auto blinkt uit op gebieden als functionaliteit, comfort, terreinvaardigheid, veiligheid en eigenzinnigheid! Daarnaast zijn deze auto’s zeer betrouwbaar en zul je dus lang plezier hebben van deze auto. Genoeg redenen dus om een Subaru te kopen maar welk model moet je dan hebben? In dit artikel vind je het antwoord op deze vraag.

 

 
 
 
 
 

Waarom kies je voor een Subaru model?

Zoals we hebben laten doorschemeren zijn er meerdere redenen aan te voeren waarom je voor een Subaru model kiest. De belangrijkste reden heeft waarschijnlijk betrekking op je rijplezier. Als je een echte liefhebber bent van autorijden, is vind je bij dit merk wel een geschikt model Subaru is immers een fabrikant dat rijplezier als grootste onderscheidende waarde ziet. Het merk zorgt ervoor dat je op iedere ondergrond uit de voeten kunt. Subaru is dan ook het automerk dat de grootste rally successen achter zijn naam heeft. 

Subaru modellen vaartland

Een blik in de Subaru geschiedenis

De Subaru geschiedenis brengt ons terug naar 1915, het jaar waarin het merk is opgericht. Het Japanse merk richtte zich in eerste instantie op het maken van vervoersmiddelen voor het leger. Toen de Japanse overheid in 1949 de “kei car” standaard introduceerde (een belastingvoordeel voor lichtere voertuigen) sprong Subaru hierop in en werd de overstap naar de personenauto sector gemaakt.

De onderscheidende Subaru motor

Subaru wist zich al snel te onderscheiden op motorisch gebied. De onderscheidende Subaru motor was immers een boxer motor. Deze Subaru motoren hebben een compacte (vlakke) vormgeving. Het grote voordeel hiervan is dat de motoren een lager zwaartepunt hebben. Dit komt ten goede aan de stabiliteit en het weggedrag van een Subaru wagen. Daarnaast maken deze motoren Subaru juist erg betrouwbaar. Een ander punt waarmee de Japanners bekend om staan is op gebied van aandrijving. Ook op dit vlak is het altijd een onderscheidende auto. Subaru heeft immers ieder model voorzien van vierwielaandrijving.

Modellen 2019 Subaru

Om een beeld te schetsen voor welke auto’s je bij dit bekende merk terecht kunt, kijken we naar het Subaru 2019 modellen aanbod en uiteraard de modellen die je veelvuldig op de occasionmarkt tegen kunt komen. Het bekendste model is waarschijnlijk wel de Impreza, het model dat later ook wel als de Subaru XV op de markt gebracht werd. Dit is een cross-over model dat in 2011 op de markt gekomen is. Ook de Forester is een succesvol Subaru model. Dit is de compacte SUV van het merk. Tot slot benoemen we de Subaru Outback in dit rijtje. Dit is een model dat ontstaan is uit de Subaru Legacy en de eerder genoemde Impreza. Je ziet in het modellen aanbod van Subaru dat het merk een stap heeft gezet van de sedan of de hatchback naar meer SUV achtige modellen.  

Aan de 2019 Subaru modellen zie je dat de blik van het merk duidelijk toekomstgericht is. De introductie van de "e-Boxer"-motor is hiervan het bewijs. Dit is de hybride versie van de bekende boxer motoren waarbij de elektromotor bij zal springen als er veel gevraagd worden van de benzinemotor. Een Subaru 2019 geeft ons een beeld hoe Subaru zich aan het voorbereiden is op de elektrische toekomst. 

Hoe rijdt een Subaru 2018?

Uit het bovenstaande kun je al een behoorlijk een beeld vormen hoe een Subaru rijdt en op welke doelgroep het merk zich richt. Om dit verder uit te leggen nemen we een Subaru 2018 Forester als voorbeeld. Deze 2018 Subaru Forester is een ruime en praktische auto. Het is een auto waar vier volwassenen met gemak in kunnen plaatsnemen. De auto staat garant voor rijplezier. Subaru ’s zijn voorzien van krachtige motoren en ontwikkeld om op zowel de verharde weg als de onverharde weg goed te kunnen presteren. Dit verwijst uiteraard naar het zeer succesvolle rally verleden van Subaru. 

Door het gebruik van de boxermotor hebben de modellen Subaru een uitstekende gewichtsverdeling.  Dit maakt een Subaru uiterst wendbaar en stabiel. De auto laat zich goed bedienen en kan omschreven worden als zeer gebruiksvriendelijk. De betrouwbaarheid van een Subaru zorgt dat de auto zeer waardevast is en een kleine onderhoudsbehoefte heeft. Een Subaru discount zul je niet snel vinden maar in de meeste gevallen heb je wel waar voor je geld. Uiteraard kun je bij onze Vaartland vestigingen terecht voor meer Subaru info of persoonlijk advies over dit merk.

 

Bekijk huidige aanbod Subaru

Pluspunten van een Subaru

+ Functionele auto
+ Betrouwbaar merk
+ Uitstekend weggedrag
+ Kan op ieder terrein uit de voeten
+ Veilige auto’s

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl