Contact met Vaartland.nl

 

Subaru Impreza, van een rally model naar een gezinsauto

De Subaru Impreza is een model dat veel mensen kennen als de meest succesvolle rally auto aller tijden, een hele andere auto dus dan die andere bekende auto van Subaru; de Forester. In de eerste jaren na de introductie, dankte deze auto zijn enorme succes voor een groot deel aan de sportieve prestaties. Na de Subaru Impreza 2012 modellen werd het echter stil rond deze auto maar dat bleek gelukkig tijdelijk te zijn. Met de Subaru Impreza 2017 kwam het model terug op de Nederlandse automarkt, maar nu als echte gezinsauto. Een Subaru Impreza auto heeft dus een soort transformatie ondergaan van rally model naar een gezinsauto maar vrees niet. De auto heeft hierbij niets zijn sportieve karakter verloren. Een Subaru Impreza model is alleen maar met zijn tijd meegegaan.

 

 
 
 
 
 

De Subaru Impreza modellen als favoriet van een generatie 

Het heeft er alle schijn van dat de auto Subaru Impreza mee is gegaan met de wensen van een specifieke generatie. Laten we de tijdslijn even oppakken. Deze generatie selecteerde hun auto eind vorige eeuw op basis van sportieve prestaties. Een Subaru Impreza 1999 sedan uitvoering was in die tijd wereldwijd zeer succesvol op rallygebied. Veel rally liefhebbers wilden in die tijd absoluut zelf ook zo’n aansprekende 1999 Subaru Impreza voor de deur hebben staan.  

De 2004 Subaru Impreza was een zeer populair model. De auto met de bekende kikkerogen had een facelift gehad. De Subaru Impreza 2004 kreeg hierdoor een wat neutralere uitstraling en wekte hierdoor de indruk wat van zijn wilde haren verloren te hebben. Schijn bedriegt echter. De auto kon gerust “een wolf in schaapskleren genoemd worden”. De 2007 Subaru Impreza was een nieuwe uitvoering van de auto. Deze Subaru Impreza 2007 werd alleen als hatchback op de markt gebracht met uitzondering van het meest sportieve WRX Subaru Impreza model. Deze auto bleef als sedan uitvoering beschikbaar. Dat “de generatie” hier klaar voor was, bleek uit de verkoopcijfers van de Subaru Impreza 2008. Ook deze hatchback 2008 Subaru Impreza liet uitstekende verkoopcijfers zien, ondanks dat er voor een deel afscheid is genomen van het sportieve verleden. De generatie is wat bedeesder geworden.   

Voor welke bestuurder is een Subaru Impreza model?

Een Subaru Impreza model is een auto dat onderscheidend is op drie belangrijke vlakken: veiligheid, betrouwbaarheid en rijplezier. Als je kiest voor een Subaru Impreza 2018 kies je voor een echte gezinsauto. Als je kiest voor een wat ouder model, zoals de Subaru Impreza 1998, kies je meer voor de sportieve uitvoering. Hoewel deze laatste keuze gezien de leeftijd van de auto wat onrealistisch lijkt, is het tegendeel waar. Doordat de auto zeer betrouwbaar is en de Subaru Impreza modellen vaak zeer goed onderhouden worden, moet je er niet verbaasd van zijn als je een 1998 Subaru Impreza op de occasionmarkt tegenkomt.

Subaru Impreza modellen vaartland

Wat kun je verwachten van een 2018 Subaru Impreza?

Om je een beeld te geven van deze auto, nemen we een 2018 Subaru Impreza als voorbeeld. Dit is een zeer veilige auto (Subaru besteedt zeer veel aandacht aan zowel de actieve- als de passieve veiligheid van de modellen) waarmee je op een comfortabele manier naar je plaats van bestemming kunt reizen. De auto heeft een rijke standaarduitrusting waardoor je van alle gemakken wordt voorzien en lijkt een beetje op een Mitsubishi Eclipse. De motor die Subaru gebruikt is een boxermotor. Dit is een motor dat een eenvoudige opbouw heeft waarmee het zwaartepunt van de auto wat lager komt te liggen. Dit komt ten goede aan het weggedrag van de Subaru Impreza 2018. Het weggedrag van de Subaru is mede uitstekend door de standaard aanwezige "all wheel drive" (AWD). De auto komt ongeacht de omstandigheden prima uit de voeten. Je houdt dus altijd het goede gevoel over de auto en dat is precies waar het model zijn rally successen van weleer aan te danken heeft.

 

Bekijk huidige aanbod Subaru Impreza

Pluspunten van de Subaru Impreza

+ Veilige auto
+ Zeer goede betrouwbaarheid
+ Biedt veel rijplezier
+ Ruime standaarduitrusting
+ Uitstekend weggedrag

Veranderende aanbod na de Subaru Impreza 2019 

Als je kijkt naar de 2019 Subaru Impreza specificaties, zie je dat de auto verkrijgbaar is met een “standaard” 1.5 tot 2.5 liter (benzine) boxermotor en een automaat is. De prestatiegerichte Impreza WRX- en WRX STI-modellen zijn opgewaardeerd met turbocompressoren. Na de Subaru Impreza 2019 is er echter sprake van een veranderend aanbod. De Subaru Impreza 2020 wordt verkrijgbaar met de hybride e-boxer aandrijving. Het resultaat is 2020 Subaru Impreza met een aandrijflijn die over een hele korte afstand elektrisch rijdt maar de boxermotor vooral zal ondersteunen op gebied van het benzineverbruik. Voor meer Subaru Impreza info, of voor persoonlijk advies over deze auto, kun je uiteraard terecht bij een van onze vaartland vestigingen.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl