Contact met Vaartland.nl

 

Mitsubishi Eclipse – Van sportwagen tot SUV

Belangrijk om te weten wanneer je op zoek gaat naar een Mitsubishi Eclipse is dat de Japanse automaker deze naam heeft gereserveerd voor niet één maar twee van zijn modellen. En die verschillen aanzienlijk van elkaar. De originele Mitsubishi Eclipse is een compacte, lage sportwagen die van 1989 tot 2012 op de markt is geweest en is een goed alternatief voor de Toyota Celica. De naam is echter ook gegeven aan de moderne Mitsubishi Eclipse Cross die in 2018 werd uitgebracht. Dit is een heel ander dier, een grote cross-over SUV die meer overeenkomt met de Mitsubishi ASX dan met de originele Eclipse.

 
 
 
 
 

De originele sportieve en herkenbare Eclipse

Van de originele Mitsubishi Eclipse zijn in totaal vier generaties verschenen. Het origineel was een sportwagen voor het middensegment en viel op door zijn lange motorkap en klapkoplampen waardoor de Eclipse deed denken aan de Ferrari Testarossa, die mateloos populair was vanwege het gebruik van de auto in Miami Vice. Wie geen geld had voor een Ferrari kon terecht bij Mitsubishi voor een vergelijkbaar model. Een originele Eclipse uit 1990 is dan ook met recht een oldtimer te noemen en je komt ze sporadisch tegen op Vaartland.nl.

De latere modellen van de Mitsubishi Eclipse, zoals de Mitsubishi Eclipse 1995 en de Mitsubishi Eclipse 1999, hebben hun kenmerkende koplampen weliswaar verloren maar daar zijn wel verschillende uitvoeringen voor in de plaats gekomen. Denk aan de Mitsubishi Eclipse Spider, een cabrio uitvoering, of de extra snelle GT versie. De aantrekkelijke prijs en de snelheid die je daarvoor kreeg, en waar het dak er letterlijk afgaat, maakte de Mitsubishi Eclipse GT misschien wel de meest populaire uitvoering.

De moderne Mitsubishi Eclipse cross-over

Het nieuwe Mitsubishi Eclipse model is ontworpen uit een behoefte aan een middenmaat tussen de Mitsubishi ASX en de grotere Outlander. Net als andere moderne modellen van het werk is de Eclipse uitgerust met wat Mitsubishi het ‘Dynamic Shield noemt’. Dit is een unieke styling van de voorkant van de auto die niet alleen cosmetisch is bedoeld maar ook om de auto meer gestroomlijnd te maken voor nog betere prestaties.

Anders dan de originele Mitsubishi Eclipse auto is de nieuwe cross-over minder gericht op prestaties maar meer op rijcomfort. Dankzij de hoge zit en de grote ramen heb je altijd goed zicht en met het elektrische panoramische schuifdak heb je altijd meer dan genoeg natuurlijk licht in de cabine. En met de superieure geluidsinstallatie van Fosgate aan boord heb je altijd de perfecte soundtrack voor als je de weg op gaat.

 

 

Bekijk huidige aanbod Mitsubishi Eclipse

Plus- en minpunten van de Mitsubishi Eclipse

+ De originele Mitsubishi Eclipse is een snelle en betrouwbare auto
+ Het origineel is een mooi alternatief voor veel duurdere sportwagens
+ De nieuwe Eclipse is ruim en comfortabel om in te rijden

- De nieuwe Mitsubishi Eclipse is weinig vernieuwend of opvallend in de al behoorlijk verzadigde SUV-markt
- Veel oude Eclipse exemplaren zijn door vorig eigenaren gemodificeerd. Hier moet je van houden en bovendien goed controleren of eventuele aanpassingen goed zijn uitgevoerd

Een tweedehands Mitsubishi Eclipse kopen?

De nieuwe SUV Eclipse is pas sinds kort op de markt en daarom zijn er nog weinig occasions van te vinden. De originele Mitsubishi Eclipse is echter wel ruimschoots beschikbaar als occasion. Het is een typische auto voor de liefhebber. Dat betekent ook dat veel van de tweedhands modellen zijn aangepast en getuned door vorige eigenaren. Let hier goed op bij het zoeken naar een goed onderhouden occasion. Veel after-market toevoegingen zijn simpelweg minder goed dan de originele onderdelen en ook aanpassingen aan de motor kunnen teveel van het goede zijn. Er zijn ook veel liefhebbers die hun Mitsubishi Eclipse juist zoveel mogelijk in de originele staat hebben gelaten en zo goed mogelijk onderhouden.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl