Contact met Vaartland.nl

 

Mitsubishi – Japanse kwaliteit voor ieder type bestuurder

Het Japanse Mitsubishi is ooit begonnen als scheepsbouwer en is daarna verder gegaan met de bouw van vliegtuigmotoren en niet lang daarna volgde Mitsubishi auto’s en Mitsubishi airco's. In auto's bouwen was het bedrijf zo goed in dat ze er nooit meer mee gestopt zijn. Van vrijwel ieder type zijn inmiddels dan ook talloze occasions verkrijgbaar voor ieder type bestuurder. Van kleine stadsauto’s zoals de Mitsubishi Colt, tot de stoere Mitsubishi L200 pick-up truck. In Nederland zie je ook regelmatig de Mitsubishi ASX MPV en de Mitsubishi Outlander SUV rondrijden. Echte gezinsauto’s die tegen een stootje kunnen en waar je lang plezier van hebt.

Op Vaartland.nl worden regelmatig verschillende tweedehands Mitsubishi modellen aangeboden. Daarom bieden we je hierbij alvast wat meer info over het merk Mitsubishi en over een aantal van de meest voorkomende modellen.

 

 
 
 
 
 

Huidige aanbod Mitsubishi

Van motorsport tot elektrisch rijden

Iedere autosportfanaat kent de Mitsubishi Lancer als één van de beste rally auto’s ooit. En wat te denken van de Mitsubishi Pajero, de auto die maar liefst 6 keer de Dakar Rally won? Het geeft aan dat ze bij Mitsubishi weten hoe ze een degelijke auto moeten bouwen. Een vaardigheid die het Mitsubishi merk de afgelopen jaren ook toe probeert te passen op elektrisch rijden. De populaire Mitsubishi Outlander P-HEV is een hybride en de compacte Mitsubishi electric i-MiEV is zelfs volledig elektrisch. De i-MiEV wordt in Europa overigens verkocht als de Peugeot iOn en de Citroën C-Zero.

Mitsubishi kwaliteit bij andere merken

Door de jaren heen heeft Mitsubishi samen met andere autobouwers flink aan de weg getimmerd. In de jaren ’70, en later nogmaals in de jaren ’90, werkte Mitsubishi nauw samen met Chrysler. Uit deze samenwerking is de Mitsubishi Carisma voortgekomen die onder andere in de Nederlandse DAF fabriek in Born werd gebouwd.

Samen met PSA Citroën Peugeot ontwikkelt Mitsubishi sinds 1999 betere dieselmotoren en Mitsubishi onderdelen. De Mitsubishi motoren en transmissies worden in auto's van Hyundai en Nissan geplaatst. Mitsubishi gebruikt voor zijn eigen Mitsubishi auto's onder meer onderdelen van Volkswagen. Dit geldt echter niet voor alle Mitsubishi modellen.

De 3 meest populaire modellen in Nederland

In Europa is Mitsubishi niet zo groot zoals bekende Europese fabrikanten zoals Volkswagen, Volvo en Fiat. Toch rijden er veel Mitsubishi’s rond. En met goede reden. Betrouwbaarheid en betaalbaarheid staan bij het merk hoog in het vaandel en dat spreekt veel mensen aan. We geven je een kort overzicht van de meest voorkomende modellen op de Nederlandse wegen.

Mitsubishi Outlander

In Nederland zie je regelmatig een Mitsubishi PHEV op de weg. Met name van de Outlander PHEV zijn er veel verkocht, hoewel dat ook te maken had met de grote belastingvoordelen waar je gebruik van kon maken bij een hybride auto. De Outlander is luxe uitgerust voor zijn prijsklasse en de hoge zit en grote laadruimte maken het een praktische auto voor gezinnen met kinderen.

Mitsubishi Vaartland

Mitsubishi Colt

Ook de Mitsubishi Colt is een favoriet dankzij de compacte body en het soepele 1.1 benzinemotortje. De Colt is zelfs de best verkochte Mitsubishi in Nederland ooit. Sinds 2012 wordt de Mitsubishi Colt verkocht onder een andere naam, de Mirage.

Bekijk huidige aanbod Mitsubishi

Mitsubishi ASX

Dat Nederlanders een nuchter volkje zijn blijkt uit verkoopcijfers van de Mitsubishi ASX. Deze no-nonsense MPV heeft geen onnodige toeters en bellen en een simpel ClearTec motorblok. Een functionele auto voor een erg nette prijs.

Andere modellen die je in mindere mate in Nederland ziet rijden zijn de Mitsubishi Space Star en de Lancer, waar ook een station uitvoering van bestaat.

De toekomst van Mitsubishi

In 2019 heeft Mitsubishi tijdens de Tokyo Motor Show twee nieuwe conceptauto’s getoond, de MI-TECH en de Super Height K-Wagon. Tijdens de presentatie werd sterk de indruk gewekt dat Mitsubishi zich in de toekomst steeds meer gaat richten op elektrisch rijden.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl