Contact met Vaartland.nl

 

Mitsubishi Colt – Een legende onder de compacte stadsauto’s

Als oudgediende in het assortiment van Mitsubishi is de Colt met recht één van de meest populaire auto’s van het merk ooit. In Nederland is de Colt zelfs de best verkochte Mitsubishi’s aller tijden. De originele Mitsubishi Colt zag het levenslicht in 1962. En is wereldwijd in talloze uitvoeringen en edities uitgekomen. Van klassieke oldtimers tot praktische transportbussen. In Nederland kennen we de Mitsubishi Colt vooral als compacte hatchback die is gebaseerd op het model dat in het buitenland bekend is komen te staan als de Mitsubishi Mirage. Dankzij de lange geschiedenis van het model en zijn populariteit in Nederland, zijn er talloze occasions te vinden voor een aantrekkelijke prijs. Zo is ook de Mitsubishi Colt Plus gelanceerd. Deze uitvoering is aanzienlijk groter en is onder andere 30 cm langer waardoor je behoorlijk meer laadruimte achterin krijgt.

 

 
 
 
 
 

Één van de goedkoopste occasions die je kunt kopen

Een tweedehands Mitsubishi Colt model is misschien wel de meest goedkope auto die je van A naar B brengt. De aanschafprijs van een Colt is erg laag, zeker wanneer je een model uit begin jaren ’90 kiest. Maar daar stoppen de voordelige eigenschappen van de Mitsubishi Colt nog lang niet. Het gewicht van de auto varieert, afhankelijk van de uitvoering, tussen de 950 en 1050 kg. Dat is erg weinig voor een auto en dat betekent dat je weinig kwijt bent voor zaken als de wegenbelasting en verzekering. Tot slot is de Colt één van de meest betrouwbare auto’s en omdat er zoveel van geproduceerd zijn is er aan onderdelen geen gebrek. Het onderhoud is dan ook erg voordelig! Een Colt is dan ook een goed alternatief voor een Honda Civic of Toyota Yaris.

Comfort en luxe?

De Mitsubishi Colt staat niet bekend om zijn luxe afwerking of spannende opties. Het is een auto die vooral is bedoeld om mensen zo voordelig mogelijk van A naar B te brengen. Wil je toch wat meer comfort en luxe? Kies dan voor een Mitsubishi Colt 2012 of Mitsubishi Colt 2013. Occasions uit deze bouwjaren zijn vaak wel uitgerust met comfortabele opties zoals airco, elektrische ramen en stoelverwarming. Ook veiligheidsopties zoals ABS, mistlampen en extra airbags voor de bestuurder en de passagiers kom je bij de meer moderne Colt occasions vaak tegen. Hou er wel rekening mee dat deze exemplaren een stuk prijziger zijn dan een Mitsubishi Colt uit 1991, 1992 of 1993.

Meer ruimte nodig?

We kennen de Mitsubishi Colt vooral als compacte stadsauto die je voor weinig geld van A naar B brengt. Maar wat nu als je meer ruimte nodig hebt voor je wekelijkse boodschappen of wanneer je een keer met de auto op vakantie wilt? Om aan deze wensen tegemoet te komen werd in 2004.

Bekijk huidige aanbod Mitsubishi Colt

Plus- en minpunten van de Mitsubishi Colt

+ Erg goedkoop in aanschaf
+ Zelfs na veel kilometers is de auto erg betrouwbaar
+ Vanwege het lage gewicht valt de wegenbelasting erg mee

- De Mitsubishi Colt heeft weinig luxe toevoegingen
- Het lage gewicht maakt de Colt goedkoop, wendbaar en zuinig maar maakt de auto ook instabiel op de snelweg

Een tweedehands Mitsubishi Colt kopen?

De Mitsubishi Colt is in Nederland verkrijgbaar als occasion met een bouwjaar tussen 1983 en 2013, zoals de Mitsubishi Colt 2005 en Mitsubishi Colt 2010. De oudste modellen staan te boek als oldtimer en zijn bijna net zo duur als de laatste Mitsubishi Colt modellen die in 2013 van de band kwamen rollen. Fiscaal is een oldtimer dan wel weer aantrekkelijker. Het is de Mitsubishi Colt uit de periode 1991 tot en met 1995 die voor een erg lage prijs op de kop kunt tikken. Niet alleen in aanschaf maar ook in verbruik kenmerken deze exemplaren zich door hun lage kosten. Zelfs een Mitsubishi Colt 1991 of Mitsubishi Colt 1992 haalt nog een verbruik van ongeveer 1 op 15. Ben je op zoek naar een grotere auto van Mitsubishi? Kijk dan eens naar de Mitsubishi Outlander.

Veelgestelde Mitsubishi Colt vragen

Wat kost een Mitsubishi Colt?

De nieuwprijs van de Mitsubishi Colt was € 13.495 voor de 1,1-liter driecilinder. De 1,3-liter en de 1,5-liter hadden de prijzen van € 13.995 en € 17.495. Helaas wordt de Mitsubishi Colt in Nederland niet nieuw meer verkocht. Tweedehands prijzen voor een model met een niet te hoge kilometerstand beginnen bij € 2.495.

Is een Mitsubishi Colt een goede auto?

Prijstechnisch is een Colt een goede keuze. Tweedehands modellen met een niet te hoge kilometerstand beginnen al bij € 2.495. De Mitsubishi Colt heeft weinig onderhoud nodig en is zeer betrouwbaar.

Hoe lang is een Mitsubishi Colt?

De Mitsubishi Colt is 394 cm lang, 155 cm hoog en 170 cm breed.

Hoeveel bar autoband Mitsubishi Colt?

2.2 voor en 2.2 achter, zwaar beladen is 2.5 bar te adviseren.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl