Contact met Vaartland.nl

 

Subaru Forester, stationwagen én SUV

De Subaru Forester is een veelzijdig model van het Japanse merk en heel anders dan die andere bekende auto van Subaru: De Impreza. De auto is in 1997 geïntroduceerd als een grote stationwagen met extra bodemvrijheid, een all wheel drive om uit veiligheidsoverwegingen op iedere ondergrond goed uit de voeten te kunnen. In later stadium is de auto echter als SUV op de markt gekomen. De 2019 Subaru Forester uit de vijfde generatie is absoluut géén uit de kluiten gewassen stationwagen meer maar echt een sports utility vehicle (een semi- terreinwagen). Het is een eigenzinnige auto dat instaat voor functionaliteit, comfort, terrein waardigheid en veiligheid. Veel meer zul je niet wensen op autogebied.

 
 
 
 
 

Voor welke bestuurder is de Subaru Forester 2019 het meest geschikt?

Subaru is een merk dat een sportieve uitstraling heeft. De Japanners hebben in het verleden zeer veel successen op rally gebied gerealiseerd. Deze rally achtergrond zit dus in het DNA van het merk en dat zie je ook terug aan de 2019 Subaru Forester. De auto is een alleskunner. Je kunt de Subaru Forester 2019 gebruiken als gezinswagen, als zakenauto of als “hobby auto”. Met dit laatste doelen we op het feit dat je vooral veel plezier zul hebben aan het rijden in een Subaru Forester. Als je een liefhebber bent van autorijden, is de kans groot dat je veel plezier aan deze auto zult hebben.

Ontwikkeling Subaru Forester modellen, van stationwagen naar SUV

Als je de 1998 Subaru Forester ziet, begrijp je direct waarom deze auto werd aangeboden als een forse stationwagen. De auto is ontwikkeld op basis van de Impreza. De eerste generatie is in productie geweest tot en met de 2002 Subaru Forester. Ook de tweede generatie, vanaf de 2003 Subaru Forester tot en met de 2007 Subaru Forester, is op de markt gezet als een stationwagen.

In de derde generatie Subaru Forester is duidelijk de overgang van stationwagen naar SUV te zien. Hierdoor waren de 2008 Subaru Forester modellen tot en met de 2012 Subaru Forester auto’s een soort cross-overs. De vierde generatie, vanaf de 2013 Subaru Forester was het eerste SUV model van het merk. Je hebt dus een carrosserie keuze als je voor een Subaru Forester model kiest.

Subaru forester modellen vaartland

Hoe rijdt een 2018 Subaru Forester?

Om je een beeld te geven hoe deze auto rijdt en wat je kunt verwachten als je een exemplaar aanschaft, nemen we de 2018 Subaru Forester als voorbeeld. Dit is immers een model die steeds meer als occasion aangeboden wordt. De Subaru Forester 2018 is een auto uit de vijfde generatie. Het is een comfortabele SUV dat een uitgebreid bedieningspaneel heeft. Deze veelzijdige mogelijkheden zijn overzichtelijk gegroepeerd wat de bediening van de auto eenvoudig maakt. De auto is voorzien van “Eyesight”. Dit is het camerasysteem langs de auto waardoor je nog meer overzicht hebt wat er om je heen gebeurt. Deze extra paar ogen  is vooral makkelijk als je met de auto in een drukke stad rijdt en zelf ogen te kort komt. Als je deze auto vergelijkt met een vorig model, zoals de Subaru Forester 2000 of de Subaru Forester 2005, merk je dat je als bestuurder wat minder rechtop zit waardoor je ontspannen kunt rijden.

De Subaru Forester 2018 is net als andere modellen voorzien van een boxermotor. Dit is een motor waarbij de zuigers geen horizontale maar een verticale beweging maken. Je hoeft niet technisch te zijn om te begrijpen dat de motor hierdoor wat “platter” is en op een andere manier geplaatst kan worden. Juist deze platte constructie zorgt voor een perfecte gewichtsverdeling. Dit merk je doordat de 2018 Subaru Forester een stabiele auto is met een uitstekende wegligging en rijgedrag. De auto reageert zeer goed op de commando’s van de bestuurder. De auto reageert erg direct en dit wordt dan ook door veel bestuurders als erg prettig ervaren.

Subaru Forester specificaties, gericht op de toekomst

Als we kijken naar de Subaru Forester specificaties, zien we een duidelijke blik naar de toekomst. De Subaru Forester 2020 is immers verkrijgbaar met de "e-Boxer" motor. Deze hybride aandrijving wordt vormgegeven doordat de elektromotor zal bijspringen als de benzinemotor van de 2020 Subaru Forester flink aan het werk wordt gezet. Hiermee wordt de auto uiteraard een stukje zuiniger in gebruik. De elektrische modellen zijn alleen als automaat verkrijgbaar. Andere modellen zijn ook in een handgeschakelde uitvoering te krijgen. De meest recente modellen zijn allemaal voorzien van een benzinemotor. De Subaru Forester 2011 is het laatste diesel model. Uiteraard kun je bij de vestigingen van Vaartland terecht voor meer Subaru Forester info of persoonlijk advies over deze auto. 


Bekijk huidige aanbod Subaru Forester

Pluspunten van de Subaru Forester

+ Ruime auto
+ Beproefde 4WD techniek
+ Prettig rijgedrag
+ Goed te bedienen
+ Praktische auto

Ben je op zoek naar een soortgelijke auto maar van een ander merk? Kijk dan eens naar de Nissan Qashqai of Kia Sorento.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl