Contact met Vaartland.nl

 

Pech onderweg maar geen pechhulp ANWB? Deze opties heb je.

Vaartland.nl Gert Jan
26 februari 2024

Door Gert Jan Drent

Meer artikelen van Gert Jan Drent

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je onderweg pech krijgt. Maar wat nu als je geen lid bent van de ANWB, welke opties heb je dan? We vertellen het je in deze blog.

· ANWB Pechhulp (ANWB bellen geen lid)
· RoadGuard van Centraal Beheer
· Pechhulp Allianz Direct
· ANWB Pechhulp kosten (kosten ANWB bij pech geen lid)
· ANWB lid worden bij pech
· Lid worden ANWB, wel of niet?

ANWB Pechhulp (ANWB bellen geen lid)

Wanneer je een lidmaatschap ANWB heb, heb je recht op de ANWB wegenwacht service. Deze service kan je inschakelen wanneer je onderweg pech krijgt zodat jij weer onderweg kan. Je betaalt voor het ANWB lidmaatschap een vast bedrag per jaar waarvoor je verzekerd bent.

Het maakt hierbij niet uit hoe vaak je pech onderweg krijgt. Bij pechhulp betaal je meestal voor de reparatie of eventuele vervangende onderdelen. Aan het voorrijden en het wegslepen van de auto zijn geen kosten verbonden. Als je auto naar een garage gebracht moet worden zijn hier wel kosten aan verbonden.

Maar waarom zou je betalen voor iets wat je misschien niet eens nodig gaat hebben? Hoe kan je besparen op je autoverzekering?

Voor pechhulp ANWB in Nederland en het buitenland kan je 24/7 de ANWB alarmcentrale bellen. Ze zijn dus dag en nacht bereikbaar. Er zijn andere opties die je kunt gebruiken waarbij je alleen betaald wanneer je gebruik maakt van de pechhulp ANWB.

 
 
 
 
 

 

RoadGuard van Centraal Beheer

Centraal Beheer vindt dat overal abonnementen voor aanschaffen niet meer van deze tijd is. Centraal Beheer heeft daarom een app ontwikkeld die je kunt gebruiken op het moment dat je pech hebt. Wanneer je pech hebt geef je via de app aan wat voor pech je hebt en waar je je bevindt. Er komt dan een monteur naar je toe om je weer op weg te helpen.

Je kan vooraf de kosten checken en zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan. Bovendien kun je zien hoelang het duurt voordat er een monteur bij je is. RoadGuard heeft de volgende tarieven:

Lekke band: 275 euro.

Lege accu: 235 euro.

Buitengesloten: 260 euro.

Verkeerd getankt: 280 euro.

Wegslepen: 290 euro.

Andere pech: 260 euro.

Pech in het buitenland 290 euro.

Wanneer je hulp hebt aangevraagd kan je deze nog annuleren. Wel worden er dan 190 euro voorrijkosten in rekening gebracht.

Er is geen vervangend vervoer en overnachtingen in een hotel zijn niet inbegrepen bij de prijzen. Als het repareren langer duurt dan 2 werkdagen, dan kan je vervangend vervoer krijgen. Het kan dus zijn dat je nog extra kosten moet maken. Pechhulp krijgen kan ook invloed hebben op je schadevrije jaren.

pechhulp blog vaartland

Pechhulp Allianz Direct

Net als de RoadGuard app van Centraal Beheer heeft Allianz Direct een app gelanceerd die losse pechhulp aanbiedt. Via de app kan je de pechhulp inschakelen en kan je gelijk zien hoe lang het duurt voordat de monteur er is en wat de prijs is. Met Allianz Global Assistance kan je een passende verzekering afsluiten als je daar behoefte aan hebt.

Na reparatie of transport van je auto moet je per pin betalen. Lukt dit niet dan krijg je achteraf een factuur. Start de auto, nadat je een melding hebt gemaakt, plotseling wel weer? Dan kan je de hulpaanvraag kosteloos annuleren.

In tegenstelling dus tot de service van RoadGuard. Net als bij RoadGuard van Allianz Direct zijn de kosten voor vervangend vervoer of een eventuele overnachting in een hotel niet inbegrepen.

De pechhulp kosten van Allianz Direct zijn niet direct te zien op de website. Hiervoor kan je contact opnemen met Allianz Direct. Als je pechhulp krijgt, kan dit invloed hebben op je schadevrije jaren.

Online te kopen voertuigen

ANWB pechhulp kosten (kosten ANWB bij pech geen lid)

Ook als je geen lid bent van de ANWB kan je de ANWB inschakelen wanneer je met pech langs de weg staat. Het verschil met de Wegenwacht ANWB Service is dat bij pechhulp je auto vaak weggesleept wordt. Terwijl de ANWB bij de wegenwacht service je ter plekke weer op weg proberen te helpen.

Als je lidmaatschap van de ANWB hebt kan je dus wel uitgaan van de wegenwacht service maar hier betaal je dus wel maandelijks de ANWB lidmaatschap kosten voor. Ook heeft de ANWB weer verschillende pakketten wanneer je ANWB lid worden overweegt. Je krijgt alleen bij het duurste pakket een hotelservice bij pech. De algemene voorwaarde lezen van het bedrijf die je in wilt schakelen is altijd een goed idee. Lees in de volgende alinea hoeveel de kosten zijn per maand per pakket. Lees in de volgende alinea wat de kosten zijn per pakket die je kan afsluiten.

ANWB lid worden bij pech

Een voorwaarde voor pechhulp van de ANWB is dat je een lidmaatschap hebt afgesloten of afgesloten wordt. De pakketten die je kan afsluiten zijn: Wegenwacht Nederland Standaard (€10,19 p.m.), Wegenwacht Nederland Compleet (€12,78 p.m.), Wegenwacht Europa Standaard (€15,43 p.m.) en Wegenwacht Europa Compleet (€20,42 p.m.). De kosten voor het eerste jaar kunnen verschillen van deze prijzen. 

Wat er in je pakket zit verschilt, o.a. overnachtingen in een hotel en vervangend vervoer zit niet in alle pakketten.

Lid worden ANWB, wel of niet?

Een andere optie is het downloaden van een van de eerder genoemde apps. Dat hangt af van hoe vaak je denkt de wegenwacht nodig te hebben.

De twee instanties die gebruik maken van een app gaan ervan uit dat de gemiddelde automobilist maar 1 in de 5 jaar pech krijgt. Ga je er vanuit dat je vaker dan eens in de 5 jaar pech krijgt dan is het misschien beter om een abonnement bij de ANWB af te sluiten.

 
Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl