Contact met Vaartland.nl

 

Pech onderweg maar geen lid van de ANWB? Welke opties heb je?

Vaartland.nl Peter
27 november 2019

Door Peter Bosch

Meer artikelen van Peter Bosch

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je onderweg pech krijgt. Maar wat nou als je geen lid bent van de ANWB, welke opties heb je dan? We vertellen het je in deze blog.

ANWB Pechhulp

Wanneer je een lidmaatschap anwb heb, heb je recht op de ANWB wegenwacht service. Deze service kan je inschakelen wanneer je onderweg pech krijgt zodat jij weer onderweg kan. Je betaalt voor het anwb lidmaatschap een vast bedrag per jaar waarvoor je verzekerd bent van de hulp bij de anwb pechhulp bellen. Het maakt hierbij niet uit hoe vaak je pech onderweg krijgt. Je betaalt alleen voor de reparatie of eventueel voor vervangende onderdelen waar je bij pechhulp ook moet betalen voor het voorrijden en het wegslepen van de auto. Maar waarom zou je betalen voor iets waarvan je niet zeker weet of je het nodig gaat hebben?

Er zijn andere opties die je kunt gebruiken waarbij je alleen betaald wanneer je gebruik maakt van de pechhulp anwb.

RoadGuard van Centraal Beheer

Centraal Beheer vindt dat overal abonnementen voor aanschaffen niet meer van deze tijd is en heeft daarom een app ontwikkeld die je kunt gebruiken op het moment dat je pech hebt. Wanneer je pech hebt geef je via de app aan wat voor pech je hebt en waar je je bevindt. Er komt dan een monteur naar je toe om je weer op weg te helpen. Je kan vooraf de kosten checken en zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan. Bovendien kun je zien hoelang het duurt voordat er een monteur bij je is. RoadGuard heeft de volgende tarieven:

Lekke band: 125 euro.

Startprobleem: 95 euro.

Buitengesloten: 125 euro.

Verkeerd getankt: 150 euro.

Wegslepen: 150 euro.

Andere pech: 125 euro.

Wanneer je hulp hebt aangevraagd kan je deze nog annuleren. Wel worden er dan 65 euro voorrijkosten in rekening gebracht. Er is geen vervangend vervoer of hotelovernachtingen zijn niet inbegrepen bij de prijzen. Het kan dus zijn dat je nog extra kosten moet maken.

pechhulp blog vaartland

Pechhulp Allianz Direct

Net als de RoadGuard app van Centraal Beheer heeft Allianz Direct een app gelanceerd die losse pechhulp aanbiedt. In tegenstelling tot de RoadGuard app biedt Allianz Direct ook pechhulp aan in Europa. Via de app kan je de pechhulp inschakelen en kan je gelijk zien hoe lang het duurt voordat de monteur er is en wat de prijs is. Na reparatie of transport van je auto moet je per pin betalen. Lukt dit niet dan krijg je achteraf een factuur. Start de auto, nadat je een melding hebt gemaakt, plotseling wel weer? Dan kan je de hulpaanvraag kosteloos annuleren. In tegenstelling dus tot de service van RoadGuard. Net als bij RoadGuard van Allianz Direct zijn de kosten voor vervangend vervoer of een eventuele hotelovernachting niet inbegrepen.

De kosten van de Pechhulp van Allianz Direct zijn als volgt:

Starthulp: 65 euro.

Reparatie of hulp ter plaatse: 90 euro.

Verkeerde brandstof: 120 euro

Transport naar een garage: 120 euro

Hulp in Europa: 225 euro

Je kunt al zien dat de tarieven van Allianz direct een stukje goedkoper zijn dan die de RoadGuard van Centraal beheer.

Online te kopen voertuigen

Pechhulp van de ANWB

Ook als je geen lid bent van de ANWB kan je de ANWB inschakelen wanneer je met pech langs de weg staat. Het verschil met de Wegenwacht Anwb Service is dat bij pechhulp je auto vaak weggesleept wordt terwijl ze bij de wegenwacht service je weer op weg proberen te helpen. Als je lidmaatschap van de ANWB hebt kan je dus wel uitgaan van de wegenwacht service maar hier betaal je dus wel maandelijks de anwb lidmaatschap kosten voor. Ook heeft de ANWB weer verschillende pakketten wanneer je anwb lid worden overweegt. Je krijgt alleen bij het duurste pakket een hotelservice bij pech.

Lid worden anwb

Of je beter een ANWB abonnement kan nemen of een van de eerdergenoemde apps moet downloaden hangt dus vooral af hoe vaak je verwacht dat je de wegenwacht moet bellen. De twee instanties die gebruik maken van een app gaan ervan uit dat de gemiddelde autobezitter maar 1 in de 5 jaar pech krijgt. Ga je er vanuit dat je vaker dan eens in de 5 jaar pech krijgt dan is het misschien beter om een abonnement bij de ANWB af te sluiten.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl