Contact met Vaartland.nl

 

Waarop letten bij besparen op autoverzekering?

Vaartland.nl Jelle
28 november 2019

Door Jelle Sluis

Meer artikelen van Jelle Sluis

Autoverzekeringen zijn voor veel automobilisten een aanzienlijke kostenpost. Maar je kunt natuurlijk op een autoverzekering besparen, dat is een fluitje van een cent. Lees onze handige tips en ontdek hoe je binnen enkele minuten kunt besparen op jouw autoverzekering.

Tips voor een autoverzekering vergelijken

1. Alles op een rijtje zetten
2. Wat is de dekking van de autoverzekering?
3. Welke premie betaal ik?
4. Hoger risico nodig?
5. Voorkom een dubbele verzekering

Alles op een rijtje zetten bij een goedkope autoverzekering vergelijken 

Er zijn inderdaad leukere dingen dan bezig zijn met je autoverzekering, maar toch verdiepen veel mensen zich erin. Jij ook, anders had je dit artikel waarschijnlijk niet gelezen. Dus nu kun je net zo goed onze tips opvolgen en controleren of je goed zit. Vergelijk verschillende autoverzekeringen en bereken direct of je bij je huidige verzekeraar goed zit. Veel mensen komen erachter dat het vaak stukken goedkoper kan, let dus goed op de voorwaarde en als je eventueel kan overstappen naar een goedkopere autoverzekering, dan moet je dat absoluut direct doen!

Zet het in je agenda! Vergelijk autoverzekering ieder jaar en pak je voordeel.

Wat is de dekking van de autoverzekering?

Je premie staat gelijk aan de leeftijd van je auto. Veel automobilisten betalen te veel voor hun autoverzekering, omdat de dekking niet overeenkomt met de leeftijd van de auto waarin ze rijden. Check daarom jaarlijks verschillende autoverzekeringen en bespaar op je premie. Natuurlijk verzeker je een “nieuwere” auto van ongeveer 4 jaar oud het liefst zo goed en uitgebreid mogelijk.

Dan is een All-risk dekking een verstandige keuze. Maar dat geldt ook omgekeerd voor oudere auto’s, denk aan auto’s van 9 jaar en ouder. Bij deze auto’s is een WA dekking al genoeg.Zo zie je dus, dat het aanpassen van je autozekering al snel een flinke besparing kan zijn. Let dus goed op de leeftijd van je auto. Natuurlijk heeft iedereen persoonlijke wensen of situaties waardoor je een andere beslissing neemt, dan normaal gesproken. Het is en blijft jouw eigen keuze!

Welke premie betaal ik?

Als je het gehele bedrag in één keer betaald krijg je vaak korting op je autoverzekering, vraag dit altijd na bij de verzekeraar. Meestal scheelt dit ook in administratie kosten, dus bij elkaar opgeteld kan je toch leuk een paar euro besparen.

Hoger risico nodig?

Heb jij je huidige auto WA-plus of volledig casco verzekerd? Dan betaal je meestal alsnog bij schade een eigen risico. Dit eigen risico kun je ook eventueel verhogen. Dan betaal je ook nog minder premie. Een slimme en makkelijke aanpassing je veel geld kan besparen, zo voorkom je ook een terugval in je schadevrije jaren.

Zakelijke autoverzekering vergelijken

Wanneer je een bestelauto voor je bedrijf gebruikt kan je de bestelauto zakelijk verzekeren. Je neemt dan een zakelijke autoverzekering in plaats van een normale particuliere autoverzekering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

- Goederenvervoer
- Koeriersdiensten
- Betaald personenvervoer
- Een rijschool
- Garage of leasebedrijf

Waar moet je op letten bij een zakelijke autoverzekering vergelijken?

Soms is een zakelijke autoverzekering geen keuze. Als je een auto zakelijk verzekerd hebt, is het privé gebruik van de auto ook meeverzekerd. Maar, bezoek je klanten en rijd je van en naar de zaak met je bedrijfsauto? Dan zul je een zakelijke autoverzekering moeten afsluiten.

Voorkom een dubbele verzekering

Wij houden van zekerheid, sommige mensen gaan zo ver dat ze zich voor elk mogelijk risico verzekeren. Daarbij komt dubbel-verzekeren ook vaak voor, dat is toch zonde van je geld? Dit komt ook bij aanvullende autoverzekeringen vaak voor. Zo is er een kans dat je met je rechtsbijstandsverzekering al een dekking hebt voor in het verkeer. Dan is een aanvulling op je autoverzekering een overbodige luxe en ook is deze aanvulling vaak stukken duurder dan je rechtsbijstandsverzekering. Zo zie je maar weer… controleer regelmatig je verzekeringen, dit scheelt onnodige kosten.

Dit geldt uiteraard ook voor pechhulp. Als je al verzekerd ben bij een merkdealer, dan is een aanvullende autoverzekering geheel overbodig. Een andere tip is dat je vaak met pechhulp bij je autoverzekeraar goedkoper uit bent in vergelijking met pechhulp bij ANWB of Route Mobiel. Meestal is een pechhulp van je autoverzekeraar stukken goedkoper, vraag dit altijd na.

Tips autoverzekering vergelijken

Je kunt natuurlijk ook op andere manieren besparen op je autoverzekering. Denk hierbij aan reparaties of schade gevallen.

• Weinig schade? Zelf claimen! Uiteraard ben je verzekerd voor schade gevallen, maar soms is het schadebedrag zo laag dat je het beter zelf kunt betalen. Zo voorkom je een terug val in je schadevrije jaren. Eventueel kan je verzekeraar dit voor jou berekenen.

• Aangesloten garages of andere herstellers. Je bepaald natuurlijk zelf waar jij jouw auto wilt laten repareren. Weet dan wel dat je hiermee geld weggooit. Er is altijd wel een aangesloten garage in de buurt, als je voor die aangesloten garage kiest dan scheelt dit aanzienlijk. Je betaald dan minder of eventueel geen eigen risico aan de verzekeraar.

• Online verzekering regelen. Dit levert natuurlijk niet direct geld op, maar scheelt wel enorm veel tijd. Super handig om alles lekker vanuit je luie stoel te regelen met je smartphone of laptop op schoot. Niet onnodig lang te wachten en geen reistijd. Makkelijk toch? Met deze tips wordt besparen op je autoverzekering heel gemakkelijk, volg onze tips en we durven bijna met zekerheid te zeggen dat je goedkoper uit komt! Het kost niet veel tijd, maar kan je op langere termijn veel opleveren. Altijd mooi meegenomen, dus controleer je eigen autoverzekering en ontdek hoeveel jij kan besparen!

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl