Contact met Vaartland.nl

 

Top 10 beste 7 persoons auto’s

Vaartland.nl Peter
24 september 2021

Door Peter Bosch

Meer artikelen van Peter Bosch

Ben je op zoek naar een 7 persoons auto? Dan is dit artikel zeker het lezen waard. In dit artikel worden de 10 beste 7 persoons auto op een rijtje gezet. Kleine disclaimer, de auto die hier op nummer 1 staat hoeft voor jouw niet de beste te zijn. Ga bij het kopen van een 7 persoons auto vooral ook op je eigen gevoel af. Maar goed, hier de top 10 op een rijtje!

1. De Volvo XC90

De eerste auto in de lijst is de Volvo XC90, de 7 persoons auto uit het hoge noorden. De XC90 is een auto die zowel luxe als ruimte uitstraalt. Niet heel gek dat deze het heel goed doet in Amerika. De XC90 is uitvoerbaar in een 7 persoons diesel auto maar ook in een 7 persoons benzine auto. De benzine auto is voorzien van een 250 pk benzinemotor en de diesel is voorzien van een 235 pk motor. De diesel versie is niet meer in productie en alleen nog als occasion beschikbaar. Wat ons betreft echt een aanrader.

Benieuwd welke auto bij jouw wensen past? Doe de test!

2. Skoda Kodiaq

Een goede tweede plaats is voor de Skoda Kodiaq, een pracht van een auto. Je ziet jezelf zo door de bossen van Alaska toeren in deze auto. In de Kodiaq heb je aan ruimte geen gebrek, deze auto heeft maar liefst een bagageruim van 720 liter. Je kan gemakkelijk plaatsnemen met je familie in deze tank.

3. Audi Q7

In 2006 kwam Audi met dit pareltje, de Audi Q7, deze 7 persoons Audi is uitermate geschikt voor lange roadtrips. Het rijcomfort van de Audi maakt dit allemaal mogelijk. Bij de Audi Q7 zie je de Duitse techniek terug in de auto. De Audi Q7 occasion is zeker een goede kandidaat als je een 7 persoons auto occasion wil kopen.

4. Kia Carens

Deze auto voor 7 personen komt misschien een beetje als verrassing, maar deze auto scoort heel goed op de prijs-kwaliteitverhouding. Je krijgt namelijk veel auto voor relatief weinig geld. Daarnaast is de Kia Carens ook superzuinig in vergelijkingen met andere suv’s. Dit komt door zijn gestroomde uiterlijk.

5. Nissan Qashqai+2

De Nissan Qashqai+2 is veel te zien in het alledaagse straatbeeld. Dit is ook niet gek als je het ons vraagt. De Nissan Qashqai is wereldwijd dan ook ongeveer 2,5 miljoen keer verkocht. Deze SUV van Nissan staat vooral bekend om zijn comfort maar ook zeker om zijn afwerking.

6. FORD S-MAX

De Ford S-Max is een 7 persoons Amerikaanse reus van een auto. Ford Motor Company is er in geslaagd om een zeer goede gezinsauto vorm te geven. Als je een wat groter gezin hebt is het kijken naar de FORD S-MAX zeker de moeite waard. De occasionprijzen van deze auto vallen mee in vergelijking met andere modellen in deze lijst.

7. Peugeot 5008

Deze superstrakke auto hoort misschien wel hoger in deze lijst te staan. Echter heeft de Peugeot 5008 al zijn beloning gehad. De Peugeot 5008 is namelijk in 2014 uitgeroepen tot Europese Auto van het jaar. Wat overigens helemaal terecht is. De Peugeot 5008 is beschikbaar in een uitvoering met 5 of 7 personen. Ideaal voor een comfortabele rit met het gezin.

8. Tesla Model X

Voor deze auto zijn geen woorden nodig. Maar al zouden we het in één woord moeten omschrijven dan is dat "futuristisch". Niet helemaal eerlijk tegenover de andere auto’s in de lijst, de Model X is namelijk aanzienlijk duurder dan elke andere auto in de lijst. Om de diversiteit van de 7 persoons auto's aan te geven moest er ook zeker een elektrische 7 persoons auto in de lijst staan. Een aanrader is om gewoon is naar YouTube te gaan en kijken naar al de technische snufjes die deze Model X te bieden heeft. We kunnen je verzekeren, er zitten dingen bij waarvan je niet wist dat je ze ooit nodig zou hebben.

9. Opel Zafira

De Zafira is de zevenzitter van het merk Opel. De Opel Zafira is een hele goede auto voor de grotere gezinnen. De Zafira biedt namelijk ruimte voor 7 personen. Naast de bestuurder kan er één iemand voorin, 3 op de achterbank en nog eens 2 helemaal achterin. Daarnaast is er ook nog ruimte voor bagage. Kortom, aan ruimte geen gebrek. Wil je toch iets sportiever rijden? Dan is er ook nog een Opel Zafira OPC met wel 192 pk. Zo ben je met het gezin nog sneller op je vakantieadres.

10. Seat Alhambra

We zijn beland onderaan de lijst. Dit wil niet zeggen dat de pareltjes op zijn. De Seat Alhambra is namelijk gewoon een oerdegelijke gezinsauto zonder poespas. De Seat Alhambra gaat dan zeker ook lang mee als je hem netjes onderhoudt. De Seat Alhambra is beschikbaar met benzine of dieselmotor.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl