Contact met Vaartland.nl

 

Ford S-Max, de hippe gezinsauto

De Ford S-Max is een groot MPV model die gebaseerd is op de succesvolle Mondeo. De auto kan het beste omschreven worden als een hippe gezinsauto. Ford heeft gekozen voor een vrij gedurfd en vooral eigentijds concept om een nieuwe groep autobestuurders in een familiebusje te laten plaatsnemen. De hoge verkoopcijfers van de auto bewijzen het gelijk van Ford met deze stap. Ontdek hier of deze lifestyle auto ook bij jou past. 

Ford S-Max Occasions

 
 
 
 
 

De 2006 Ford S-Max, een gedurfde stap

Achter de introductie van de Ford S-Max schuilt een bijzonder verhaal. Het merk ontdekt na het introduceren van de Galaxy dat het onderdelen en productiecapaciteit over had. Om dit een goede bestemming te geven, werd er besloten om de Ford S-Max te ontwikkelen. Het resultaat was de 2006 Ford S-Max. Dat Ford hiermee een gedurfde stap heeft gezet, bleek uit de eigentijdse vormgeving van de auto. De S-Max moest een lifestyle auto worden dat ergens tussen een bestelbus en een sportieve auto geplaatst kon worden.

Ford S-Max auto van het jaar 2007

De moedige keuze van Ford om de S-Max op de markt te zetten, werd direct beloond. Het model werd auto van het jaar 2007. Het gevolg was dat de verkoopcijfers van de 2008 Ford S-Max flink stegen. De S-Max was het eerste Multi Purpose Model (MPV) dat deze titel kreeg toebedeeld. Een MPV kan worden gezien als ruime personenauto die wat hoger op de wielen staat. De S-Max biedt dan ook plaats voor 5 of 7 personen. Het is dus een ruime gezinsauto voor de wat grotere groepen mensen. 

Door de wat sportieve vormgeving wist Ford met de S-Max te zorgen voor schaalvergroting. Een auto voor een nieuwe groep mensen. Desondanks was er ruimte voor verbetering. De 2010 Ford S-Max werd dan ook meer sexy gemaakt door het gebruik van chroom en LED verlichting. Dat dit een nieuwe succesvolle stap was, bleek opnieuw uit de resultaten. Er was flinke interesse in de 2011 en 2012 Ford S-Max. 

Ford s-max modellen vaartland

De tweede generatie Ford S-Max in productie van 2015 tot 2018

Toen bleek dat het model de successen van de Galaxy overtroffen had, werd het tijd voor de tweede generatie. Opvallend was dat de Ford S-Max uit 2015 wat strakker is vormgegeven met betrekking tot het lijnenspel van de auto. Hiermee is het speelse er een beetje af. Als je naar dit model kijkt, herken je heel duidelijk de Mondeo. Dit maakt de Ford S-Max een soort “hoge Mondeo”. Het voordeel van deze keuze is wel dat alle geavanceerde techniek van dit topmodel in de S-Max is verwerkt. De camera’s en de rijhulpsystemen, de automatisch dimmende koplampen en de "intelligent speed limiter" (een systeem dat de snelheid automatisch aanpast als er een snelheidsbeperking wordt geconstateerd) lijken zo van de Mondeo te zijn overgenomen. Dat deze keuze werd gewaardeerd bleek wel uit de verkoopcijfers. De 2016 en de 2017 Ford S-Max werd goed verkocht. Deze generatie is in productie geweest tot en met 2018.

Waarom er vanaf 2019 geen nieuwe Ford S-Max modellen in Nederland worden aangeboden

In 2019 is er een gefacelifte Ford S-Max op de markt gekomen maar dit model zal niet in Nederland worden aangeboden. De reden hiervoor is dat de interesse in MPV modellen in ons land sterk aan het afnemen is. In onze buurlanden is dat niet het geval waardoor de auto in België en Duitsland nog veelvuldig aangeboden wordt. Je kunt kiezen uit modellen die voorzien zijn van een benzine- of dieselmotor. Tevens heb je de keuze tussen een automaat en een handgeschakelde versnellingsbak.

Een nieuwe- of tweedehands Ford S-Max is nog altijd een auto die zeker het overwegen waard is. De auto is een echte lifestyle auto die volop ruimte biedt. Als je kiest voor een model met adaptive steering. Hiermee kun je de keuze maken voor een directe besturing op lage snelheid en een wat meer indirecte besturing op hogere snelheid. Hiermee is het een prettige auto in de stad maar ook op de snelweg. De hoge mate van comfort wat de auto biedt en het gebrek aan motorgeluid zorgt ervoor dat de Ford S-Max niet echt aanvoelt als snelle- en spannende auto. Het design zorgt voor de eigentijdse look and feel. De Ford S-Max is met betrekking tot het rijgedrag een echte gezinsauto waarmee op een comfortabele manier een lange afstand kan worden afgelegd.    

 

 

Bekijk huidige aanbod Ford S-Max

Pluspunten van de Ford S-max

+ Comfortabele gezinsauto
+ Ruim model
+ Prima rijeigenschappen
+ Voorzien van moderne elektronica
+ Eigentijdse vormgeving

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl