Contact met Vaartland.nl

 

Ford Mondeo, een (hoger) middenklasse model

De Ford Mondeo is het middenklasse model van Ford dat in 1993 op de markt is gebracht. Er zijn vijf generaties van deze auto uitgebracht en als je de auto’s uit de eerste generatie en de vijfde generatie naast elkaar zet, valt je direct iets op. De auto is flink gegroeid in afmeting. De nieuwste Ford Mondeo past tegenwoordig meer in het hogere middenklasse segment. Hoe groot is jouw ideale auto? De Mondeo biedt voor iedere wens de juiste invulling.

 

 
 
 
 
 

Wat is de Ford Mondeo voor wagen?

De Ford Mondeo is de opvolger van de Sierra. Het is een model waar kosten noch moeite werden gespaard bij de ontwikkeling van de auto. Ford Europa draaide in die periode flinke verliezen dus de belangen van deze gezinswagen waren zeer groot. Daarnaast legde Ford een enorme druk op zichzelf met de naamgeving van de auto. Door de auto de naam “Mondeo” mee te geven, werd er wel een verwachtingspatroon geschept. Deze auto moest een wereld wagen worden. 

Dat Ford geslaagd is om de hoge doelstellingen te realiseren bleek al direct uit het feit dat de auto in 1994 auto van het jaar werd en de titel “zakenauto van het jaar” voor zich opeiste. Dit geeft meteen een beeld wat voor wagen de Ford Mondeo is. Het voertuig is uitstekend geschikt als gezinsauto maar zal ook als zakenauto aan alle eisen voldoen. De auto is verkrijgbaar als Sedan, hatchback of stationwagen en heeft 5 zitplaatsen.

Zoek je een alternatief met wat meer luxe? Kijk dan naar een Volkswagen Passat, Skoda Superb of Opel Insignia.

De Ford Mondeo uit 2008, met de nieuwe uitstraling

We maken een sprongetje in de tijd naar 2008. De Ford Mondeo 2008 komt uit de vierde generatie. Het opvallende aan deze 2008 Ford Mondeo is dat deze is ontworpen op basis van de kinetic design filosofie. Met deze gedachtegang had Ford als doelstelling om het imago met betrekking tot beweging, dynamiek en stijl te verhogen. Een andere belangrijke ontwikkeling van deze auto is dat deze de afmetingen heeft gekregen van de Ford Scorpio. Dit is het topmodel uit de hogere middenklasse. Hiermee liet de Mondeo zien dat de auto letterlijk zijn eigen klasse is ontgroeid. Zoals de naam van de auto aangeeft, werd de auto vrijwel wereldwijd verkocht.

Wat je van een Ford Mondeo uit 2015 kunt verwachten

Om je een beeld te geven wat je van een Ford Mondeo kunt verwachten, nemen we een Ford Mondeo 2015 als voorbeeld. Als je de 2015 Ford Mondeo vergelijkt met andere auto’s uit deze klasse, kun je gerust stellen dat de Mondeo een wat modernere vormgeving heeft, vrij scherp gelijnd is en wat meer karakter heeft. Het kinetic design zie je ook terug in het interieur waarbij je kunt kiezen uit het Ghia uitrustingsniveau als je voorkeur uitgaat naar een klassieke inrichting waarin hout en chroom is verwerkt of een hip design waarin glimmende metalen panelen zijn verwerkt. In dit laatste geval moet je kiezen voor het titanium uitrustingsniveau. De auto is modern vormgegeven waarbij je alle voorzieningen aantreft die je in een moderne auto mag verwachten.

Zoals je zult verwachten uit de bovenstaande tekst, is de auto ruim vormgegeven. De Mondeo biedt aanmerkelijk meer ruimte dan andere auto’s uit dit segment. Dit heeft betrekking op zowel de ruimte voor de bestuurder, de passagiers achterin en de bagageruimte. Wat wel jammer is, is dat er geen dubbele bodem of ander systeem om de ruimte flexibel in te delen is te vinden in de Mondeo. Er zit dus letterlijk meer in het vat.

De Mondeo is leverbaar met drie benzine- en drie dieselmotoren die een verrassend laag verbruik hebben. Desondanks heeft de auto nog altijd ruim voldoende vermogen om snel op te trekken. De Mondeo is tot zo'n 130 km/u vlot, opmerkelijk stil en zeer zuinig te noemen. Met betrekking tot weggedrag heeft Ford een perfecte combinatie van weggedrag en sportiviteit gevonden. Dit komt tot uiting in het onderstel dat precies goed is afgesteld. Deze is niet te hard maar ook niet te zacht. Hierbij is de wegligging nog altijd uitstekend en reageert de auto precies op de gewenste manier op de besturing en het gaspedaal. 

Welke Ford Mondeo 2019 modellen zijn er?

De Ford Mondeo 2019 modellen zijn uit vijfde generatie. De 2019 Ford Mondeo is ook in hybride uitvoering verkrijgbaar waarbij de kleine accu en de elektromotor wordt ingezet als assistent. Dit maakt een Ford Mondeo 2019 uiteraard een stuk zuiniger in gebruik dan bijvoorbeeld een 2018 Ford Mondeo. Er is dan ook sprake van de overtreffende trap want de Ford Mondeo 2018 is in dat opzicht geen dure auto.

De modellen die in 2020 nieuw worden aangeboden, hebben echter een facelift ondergaan. Het uiterlijk is wat scherper geworden, de uitrusting is nog verder gemoderniseerd (met de nieuwste versie van "Sync", het audio-, communicatie- en navigatiesysteem van Ford) en de motoren zijn nog schoner geworden om te voldoen aan de eisen die betrekking hebben op de CO2 uitstoot van de auto. Deze modellen zijn dan ook zeker de moeite om te overwegen waard. 


Bekijk huidige aanbod Ford Mondeo

Pluspunten van de Ford Mondeo

+ Prettig rijgedrag
+ Goed en ruim motoraanbod
+ Zeer veel ruimte
+ Modern vormgegeven
+ Voordelig in gebruik

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl