Contact met Vaartland.nl

 

De top 10 beste kleine auto’s

Vaartland.nl Jelle
26 maart 2024

Door Jelle Sluis

Meer artikelen van Jelle Sluis

Kleine auto (voordelen kleine auto's)
Kleine auto kopen (welke kleine auto is het beste)
Kleine auto modellen (top 10 kleine auto's)
Beste kleine auto (zuinige auto)


Kleine auto (voordelen kleine auto's)

Een kleine auto kopen kan heel voordelig zijn. Een kleine auto is bijvoorbeeld ideaal om in de stad mee te parkeren, zoals de Fiat 500 of de Renault Twingo. Daarnaast kent een kleine auto nog meer voordelen.

Zo bespaar je heel veel geld op een kleine auto.
Dit komt doordat een kleine auto goedkoop in de wegenbelasting is, een kleine auto weegt namelijk niet zo veel.

Verder is een kleine auto ook goedkoop wat betreft brandstof. Doordat de auto kleiner is verbruik je ook minder.

Een andere gunstige bijkomstigheid van een kleine auto is dat de aanschafwaarde en de onderhoudskosten vaak lager liggen.

Kleine auto kopen (welke kleine auto is het beste)

Een kleine occasion heeft dus zo zijn voordelen. Maar iedereen zoekt toch iets anders in een occasion en dat ene verschil in wensen kan net het verschil maken tussen een Volkswagen Up of een Kia Picanto.

Door al je wensen hieronder in te vullen vind je jouw droomauto!

Kleine auto modellen (top 10 kleine auto's)

Zie hieronder de top 10 beste kleine auto's!

 

10. Volkswagen up!/ Seat Mii/ Skoda Citigo

We beginnen de lijst beste kleine auto’s met deze 3 compacte auto’s. De Volkswagen up!, Seat Mii en Skoda Citigo zijn eigenlijk familie van elkaar.

Ze zijn namelijk in dezelfde fabriek gemaakt en hebben hetzelfde onderstel. Deze 3 auto’s zijn ideaal voor in de stad te of om kleine stukjes te rijden. 

Volkswagen Up

 

9. Citroën C1/ Peugeot 108/ Toyota Aygo

De volgende samenwerking is tussen de Citroën C1, Peugeot 108 en Toyota Aygo. Hier zie je wel echt verschil qua uiterlijk van de auto.

Prijstechnisch gezien betaal je voor alle drie de modellen ongeveer evenveel.

De Citroën is de goedkoopste en de Toyota de duurste. De auto’s zijn heel betrouwbaar en zijn fijn om in te rijden.

Citroën c1

 

 

 

8. Chevrolet Spark

De volgende auto in de beste kleine auto lijst is de Chevrolet Spark. De Spark is gemaakt door het Koreaanse automerk Daewoo.

De Chevrolet Spark is rond 2014 van de Europese markt gehaald. Hij komt dus ook zeker in aanmerking voor de beste kleine auto occasion.

Wat de Chevrolet goed maakt is de betrouwbaarheid. Echter kan die wat te kort schieten als het om het comfort tijdens het rijden gaat.

Chevrolet Spark

7. Opel Agila/Suzuki Splash

Een andere samenwerking is tussen Opel en Suzuki. Samen hebben ze de Opel Agila en de Suzuki Splash ontwikkeld.

Wat opvalt is dat de auto’s er qua uiterlijk echt bijna hetzelfde uitzien. Als je ‘zoek de verschillen’ speelt kom je op het gebied van de buitenkant niet veel tegen.

In het geval van deze auto’s heeft Suzuki voornamelijk het ontwikkelen van de auto op zich genomen. Dit is een goed teken want de techniek van dit Japanse merk staat bekend als heel betrouwbaar.

Opel Agila

 

 

 

6. Fiat 500

We komen nu bij een bekende voor ons allemaal, de Fiat 500. In het straatbeeld zie je ze altijd wel voorbij komen. Het is ook een ideale stadsauto; goed formaat, leuk model en weinig mankementen.

De Fiat 500 wordt dan ook gezien als leuk om te hebben. Echter kan die misschien iets krapper zijn dan verwacht en kan die iets duurder zijn dan vergelijkbare modellen.

Fiat 500
 
 
 
 
 
 
 

5. Renault Twingo

Een kleine auto van Renault is de Twingo, wat opvalt is dat die eigenlijk alleen te verkrijgen is in een driedeurs-variant. Wat goed is aan de Twingo is dat die lekker compact en betrouwbaar is.

Verder is de Renault Twingo voor een leuk prijsje aan te schaffen.

Renault Twingo

 

4. Nissan Pixo/ Suzuki Alto

Een andere samenwerking die we behandelen is die van Nissan en Suzuki. Het is niet gek dat deze staat in de top 5 beste kleine auto, de Nissan Pixo en Suzuki Alto zijn namelijk prima auto’s.

Wat deze auto’s zo goed maakt is dat er eigenlijk geen problemen mee zijn. Dus als je een occasion koopt, koop je bijna een auto zonder problemen. Als je echt met je hoofd denkt dan is dit bijna ideaal.

Je kan bijna niet fout gaan met deze keuze. Echter kan het interieur wel wat kaal en spartaans zijn. Daarnaast is de auto niet ideaal om super veel kilometers mee te rijden.

Nissan Pixo

3. Daihatsu Cuore

De Daihatsu Cuore is eigenlijk alleen nog te verkrijgen als occasion, net als meer auto’s in deze lijst. De Daihatsu Cuore staat op nummer 3 in deze lijst, dit komt door zijn betrouwbaarheid er kan namelijk bijna niks kapot gaan.

Hij heeft ook weinig functies dus die kunnen ook niet kapot gaan. We kunnen wel stellen; dit is de beste kleine Japanse auto.

Daihatsu Cuore

 

2. Kia Picanto

De nummer 2 is de Kia picanto, een mooie auto om te zien. Verder is het een heel fijn model om mee te rijden. Het is niet voor niks dat die heel populair is.

Daarnaast zal de Picanto niet gauw een steekje laten vallen en je keurig van A naar B brengen. Wat dat betreft is het wel bijna de beste koop kleine auto.

De Kia Picanto is zowel uitvoerbaar in een uitvoering met drie deuren als met vijf deuren. De Kia Picanto is er in veel smaken door de verschillende uitvoeringen, zo heb je bijvoorbeeld de Dynamic en en de Sportline maar ook de Summer Edition.

Kia Picanto

 

Beste kleine auto (zuinige auto)

1. Hyundai i10

Dan komen we nu uit bij de nummer 1 van de top 10 beste kleine auto’s, de Hyundai i10. De Hyundai i10 is eigenlijk bijna dezelfde auto als de Picanto.

Als we dan toch een verschil moeten noemen is het dat de i10 in de breedte qua interieur iets meer ruimte biedt. De reden waarom deze op nummer 1 staat is eigenlijk omdat die nooit langs de weg staat met pech.

Daarnaast is die in vergelijking met andere modellen ook lekker ruim. De i10 rijdt ook zuinig, namelijk 1 op 20.

Op de vraag welke kleine auto komt het beste uit de test, antwoorden wij; de Hyundai i10. 

Hyundai i10
Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl