Contact met Vaartland.nl

 

Jeep, Stoer design en écht autorijden

Een jeep kan je bijna niet vergelijken met een andere auto. Iedereen weet waar je het over hebt als je het merk Jeep noemt en mede hierom is het merk, dat ooit begon voor de oorlog, nog steeds bekend en befaamd bij velen.

 

 
 
 
 
 

Plus en-minpunten van het Jeep merk

+ Offroad rijden
+ Stoere auto’s met veel kracht
+ Ontwikkelde 4X4 technieken
+ Sportief rijgedrag

- Niet alle modellen zijn geschikt voor stadsverkeer
- Scoort niet altijd even hoog in de betrouwbaarheid testen

Jeep produceert échte auto’s, auto’s die tegen een stootje kunnen en niet snel ergens voor terugdeinzen. De auto’s zien er stoer uit en je wilt er meteen mee op de weg op, of eigenlijk liever off road. Houd je van de stoere look maar zul je de auto eerder zakelijk gebruiken dan heeft Jeep hier ook passende modellen voor. Voor ieder wat wils dus!

Het ontstaan van het merk Jeep 

De Jeep geschiedenis begint vlak voor de tweede wereldoorlog. Het Amerikaanse leger wilde goed bewapend ten strijde treden tijdens de oorlog en vroeg aan 135 bedrijven om met een auto ontwerp te komen dat perfect was voor ruig terrein en bestand was tegen een stootje. Twee bedrijven reageerden en hieraan werd gevraagd een prototype te bouwen. Zowel Willy-Overland als Ford gingen aan de slag met de bouw van de auto. De Willy MB werd de winnaar en de auto werd door de Amerikaanse strijdkrachten overal ter wereld ingezet. De auto’s die daarna door Willy’s werden geïntroduceerd waren van praktische aard, ingespeeld op grote gezinnen of op de agrarische sector, zowel als jeep model en als pick-up. Dit praktische bleef de boventoon voeren, in ieder geval tot aan de overname van Jeep door Kaiser-Frazer in 1953. Tegenwoordig valt Jeep onder Fiat 

Welke populaire Jeep modellen zijn er verkrijgbaar?

De standaard Jeep wagen blijft het meest bekende model, maar over de jaren zijn er meer modellen geïntroduceerd. Op dit moment worden de volgende Jeep soorten gevoerd op de Nederlandse markt: Renegade, Compass, Grand Cherokee & de Wrangler.

De Renegade en de Wrangler zijn de afgeleiden van de Jeep modellen van vroeger. Deze hebben ook vandaag de dag nog steeds de kwaliteiten die je kunt verwachten van een terreinwagen. De andere twee modellen zijn de SUV modellen van Jeep auto. Deze kunnen ook flinke wegomstandigheden aan maar zijn toch meer gemaakt op normale omstandigheden zoals zakelijk rijden of lange afstanden. Deze modellen zijn erg geliefd als je zoekt op 2018 jeep of 2019 jeep.

Ook Jeep gaat met zijn tijd mee en zowel de Renegade als de Wrangler worden als uitgebracht als 4xe modellen. Met deze nieuwe technologie kun je kiezen om volledig elektrisch te rijden of alleen met een hybride aandrijving. Ze zijn hierdoor zuiniger voor het milieu en je portemonnee en toch verliezen ze niet de kwaliteiten van een echte Jeep uit het oog. 

Jeep modellen vaartland

Jeep auto voor het échte rijden

Een Jeep model heeft standaard 4x4 aandrijving. Bij de meeste dynamische rijtechniek stuurt de auto zelfstandig bij. Geen omstandigheden zijn te zwaar, of het nu gaat om verhard wegdek of juist onverhard zoals zand en grind. Maar ook sneeuw is voor deze auto geen uitdaging. De jeep is destijds gebouwd voor heftige omstandigheden en deze techniek is helemaal doorontwikkeld. Ieder model heeft standaard vierwielaandrijving maar er kan een keuze worden gemaakt voor het soort 4x4 aan de hand van je rijwensen. Voor luxe en comfort bij de SUV modellen komt een volautomatisch 4x4 systeem. Wil je echt outdoor rijden en de auto testen tot zijn uiterste dan zijn trail rated modellen beter aansluitend op je wensen. Deze kunnen de ruigste bergpaden op zonder dat je vertrouwen verliest in de auto. Maar ook water is geen obstakel voor deze auto’s met het trail rated label. Extra afdichting voor de elektra en carrosserie zorgen dat een stuk afleggen door water ook geen probleem hoeft te zijn.

Dat het originele model Jeep ook ontworpen was met het idee om andere voertuigen te trekken indien nodig zie je nu ook nog terug in de huidige generatie jeep modellen. De Renegade begint met een trekvermogen van 800 kilo en loopt per model op naar de 1500 kilo. De Wrangler kan zelfs 2200 kilo aan trekgewicht en de Grand Cherokee tot wel 3500 kilo. Perfecte auto's voor het vervoeren van caravans of grotere trailers.

Bekijk huidige aanbod Jeep

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl