Contact met Vaartland.nl

 

Jeep Compass – Toegankelijke crossover met Jeep karakter

De Jeep Compass kwam in 2016 op de markt. Deze kleinere SUV is een stoer uitziende auto die geschikt is voor woon- werkverkeer maar zeker ook nog steeds voor avontuurlijke ritten. Dit model is wat toegankelijker dan zijn grote broer de Cherokee en is ook lager in prijs. Het Jeep DNA is ook in deze auto zeker terug te vinden.

 

 
 
 
 
 

Van de vorige eeuw tot de 2019 Jeep Compass

Jeep maakte vorige eeuw naam in Amerika door het leveren van auto’s in opdracht van Amerikaanse Defensie. De ontwikkeling van de Jeep was gebaseerd op de wens om een auto te hebben voor de oorlog die ruige terreinen kon bereiken en tegelijk tegen een stootje kon. De Jeep zoals deze toentertijd is ontwikkeld is nog steeds terug te vinden in de hedendaagse modellen.

Begin jaren 90 begon Jeep zijn assortiment uit te breiden met SUV modellen. De Cherokee is het eerste model wat werd uitgebracht en is meteen een succes. Over de jaren werden hier meer varianten op gemaakt en deze krachtige SUV is tot op de dag van vandaag een veel verkochte auto. Het gat wat nog opgevuld diende te worden zat in de klasse onder deze auto. Met dit idee is de Jeep Compass ontwikkeld die als Jeep Compass 2007 voor het eerst op de markt kwam. 

jeep compass modellen vaartland

Jeep Compass specificaties en kenmerken

De Jeep compass auto is een crossover. Dit model zit qua grootte tussen een normale auto en een SUV in. De eerste generatie loopt tot en met de Jeep Compass 2010. Deze 4-deurs crossover werd direct goed ontvangen. Als tweedehands komen er ook steeds meer op de markt en de 2018 Jeep Compass, 2019 Jeep Compass en de Jeep Compass 2017 zijn dan ook veelgezochte modellen.

Met de Jeep Compass 2011 start de tweede en huidige generatie. De auto krijgt nu ook het bekende ‘Trail Rated” label mee. Dit embleem geeft aan dat de auto voornamelijk geschikt is voor de verharde wegen maar wel bedoeld voor mensen die toch graag een Jeep rijden. Mede door deze kwaliteiten maakt het dat de auto Jeep Compass een veelzijdige auto is. Hij is geschikt voor de zakelijke rijder maar biedt genoeg ruimte voor een gezin, en genoeg mogelijkheden voor avontuur.

Het huidige model Jeep Compass – niet alleen meer praktisch

De verschuiving van de Jeep modellen van alleen maar praktisch naar meer comfort zie je ook terug bij de Compass. Waar enkele jaren geleden sommige dingen, zoals elektrische ramen, nog niet standaard waren is dat gelukkig nu wel het geval. Er zijn momenteel drie varianten beschikbaar van het Jeep Compass model. De sport, welke het basismodel is, de Latitude die net iets meer opties heeft en het topmodel de Limited. Gedurende de jaren zijn er ook nog limited editions uitgekomen en speciale pakketten.

Jeep Compass opties

Het basismodel, de sport, is al dus vanaf heden al vrij goed uitgerust met centrale vergrendeling, elektrisch bedienbare ramen, verstelbare stoelen, multimedia systeem en veel veiligheidsopties.  Bij de twee versies die hierop volgens behoren grotere velgen, parksense technologie, leren bekleding en een alarmsysteem tot de opties.

Vanaf heden wordt de auto ook als 4xe uitgevoerd. Dit is de elektrische Jeep Compass variant. De auto is een plugin-hybride wat inhoudt dat de auto gedeeltelijk op traditionele brandstof rijdt en gedeeltelijk op elektriciteit. Dit doet verder niet af aan de snelheid of kracht van de auto. Zo zit je nog steeds binnen 7 seconden op de 100 km/u en in volledig elektrische modus is een snelheid van 200 km/u te bereiken.


Bekijk huidige aanbod Jeep Compass

Plus- en minpunten van de Jeep Compass  

+ 4x4 kwaliteiten zoals verwacht van Jeep
+ Stil, ook op ruig terrein
+ Gemaakt voor off-road rijden en de stad

– Teveel keuzemogelijkheden van de motoren en uitvoeringen.

Op zoek naar een goede balans tussen een auto waarmee je de normale weg op kunt maar ook eens een avontuur mee wilt beleven dan is de Jeep Compass een geweldige auto. Hij blijft zijn kenmerkende Jeep eigenschappen houden maar misstaat niet in het stadsverkeer. Zijn prijs is op middenklasse niveau en de qua onderhoud vallen de kosten ook alles mee.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl